Om jag förr har tyckt att mitt liv är intensivt så är det här en ny nivå. Jag är ändå väldigt tillfreds med det för tillfället. Mest för att intensitetens innehåll är stimulerande. Tre dagar på praktiken, en söndag (den förra) på relax med vänner, en heldag med utbildning i att bedöma barns behov, ett bedömningssamtal hos kurator, en sväng till Örebro och en 60-årsfest i Västerås har jag hunnit med. När jag avslutar detta inlägg är klockan halv tre natten till söndag på ett tyst hotellrum i en mjuk säng.

Jag har varit stressad stundtals under veckan men jag märker hur stressen inte når till nästa nivå nu. Jag kan notera att jag är stressad, skriva ner vad jag har att göra, prioritera och prioritera bort, minska nivån av vad som är nog, planera i snälla tidsintervaller där vila räknas in och vara okej med att jag kanske ändå inte hinner med. Det blir bara en kort stund av stress och sen kan jag vara i nuet. Jag vet inte om det är livserfarenhet, hårt jobb med mig själv, tidspress, självkänsla eller dagliga promenader som skapat detta. Säkert en blandning av allt. Skönt hur som helst, att stress är ett undantag trots att tidsschemat är tajt. Hur är du med stress? Har det förändrats över tid för dig?

Starta och driva eget Elin Häggberg Teknifik - reaktionista.se

     Elins teknifika bok “Starta & driva eget” på dörrmattan. Och inte nog med det, både en personlig hälsning och ett omnämnde i författartacket! Så rörd! <3 Jag ser fram emot att läsa och lära, som alltid med det Elin skapar! Tips tips!

     Känna av hur de dagliga promenaderna ger ny energi.

     Boka in egna möten i jobbkalendern på praktiken.

     Laga mina trasiga skor själv (får se om det håller).

     Träffa Elin (samma som ovan) och kunna avhandla hela världens problem och att samtalet egentligen skulle kunna fortsätta hur länge som helst.

Fiolfikus - reaktionista.se

     Guldljuset om morgonen som sammanstrålade med fiolfikusen.

     Förstå att en överdriven reaktion mest handlade om PMS (även om det är pinsamt och jobbigt att ta reda på i efterhand).

     När bästisen sa att det kändes som en evighet sen vi hördes och jag kände samma sak, men att vi kom fram till att vi bara hade missat en dagskontakt. <3

     Få frågan om att delta i en intervju för RSMH:s tidning.

     Krypa ner bredvid Asla i snälla lakan en trött eftermiddag.

Asla - reaktionista.se

     Värdefulla timmar med varma bad, isdusch och bastubad i alla former med två vänner.

     Insikten om att jag behöver egentid mer än umgänge under lunchen.

     Gå i motsatt riktning som ett tåg som rörde sig vid min sida.

     Cathrin som skickade mig en kapsylöppnare till nyckelknippan vilket är en personlig feministisk symbol för mig då jag som barn såg det som något bara män hade.

     När solen kommer fram och gör hösten så berörande vacker, som att dra upp mättnaden i ett grått fotografi.

Hotellfrukost - reaktionista.se

     Hotellfrukost med Denise. Smakar extra gott i härligt sällskap! Jag blev också mäkta nöjd med fotot ovan, tagit i farten.

     Att bli presenterad som “min unge” och få finnas med i den betydelsen.

     Att kuratorn erbjöd mig tider under hösten, som något att hålla fast i.

     Disco i sviten på Steam Hotel – med discokula!!!

     Mina bokhyllor som även fungerar som torkställning för kläder.

Klädhäng - reaktionista.se

     Favoritskjortan som jag liksom aldrig tröttnar på.

     Att inte hinna med vad jag hade tänkt och ändå kunna landa i att det är okej och good enough.

     Asla trampandes på min mage.

     Skratta från hjärtat med människor jag känner gemenskap med.

     Promenera längs ån med höstens alla färger reflekterandes i vattnet.

Eskilstuna - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Tess är en hållbarhetsinfluencer som sätter fingret på den personliga hållbarheten och “good enough”. Vi kan alla göra något, men vi kan inte göra allt. Då är vi inte personligt hållbara. Läs hennes kloka ord.

     Erica satte ord på något viktigt som jag ibland kan känna att vi missar i vår ansträngning att ta hand om oss själva. Självomsorg handlar inte om saker att göra utan om ett sätt att tänka. Läs hur hon kunde hjälpa sin dotter att applicera detta, och därmed också hjälpa sig själv.

     Om du behöver något vackert att titta på är Ranias foton alltid ett säkert kort. Med mycket känsla i toner och vinklar. Så också hennes foton av detta bröllop vid en norsk fjord (dröm!).

*

Vilka ögonblick har stannat hos dig?

med kärlek,

2 kommentarer

  1. Åh tack fina Wilda och det var verkligen så kul att ses och prata! Hade kunnat prata hur länge som helst med dig 🥰🥰🥰🥰 Verkligen ett stjärnögonblick!

Kommentera