Jag landar i den sena lördagskvällen efter nästan tolv timmars arbetspass, fylld av kärlek och glädje. Jag har verkligen saknat människorna på boendet sedan sommaren. Det behövdes en sådan dag efter en vecka där depressionen återigen har varit påtaglig. Jag sover dåligt och tröttheten leder in tankebanorna på avvägar. När jag är i rörelsen trivs jag. På praktiken, i möten, i uppgifter jag känner mig trygg i och på promenader där tankarna får finnas utan värdering. Men det fattas något. Det märks så tydligt.

Kuratorn satte fingret på några smärtsamma men viktiga frågor i fredags som rörde om i mig. Jag behöver kanske omvärdera en del i min relation till mig själv. Den starka självkänslan som kändes orubblig för två år sedan har fått sig törnar som jag inte har kunnat ta hand om. Jag har varit fokuserad på att läka såren från barndomen och förbisett de senare svek som följt av dem och annat i livet. Nu ser jag så tydligt hur det har berövat mig delar av min självkänsla och med den min samhörighet till andra människor.

Därför var den här dagen i relationer viktig. Och därför är dessa stjärnögonblick också så viktiga, även om jag många gånger känt att jag inte riktigt förmår se allt det vackra omkring mig. Det finns där, och det kommer att finnas kvar tills jag orkar mer.

Oktoberskogen i solnedgång - reaktionista.se

     Sitta i skydd av vinden och betrakta solnedgången.

     Promenera i dimman en kväll och låta tankarna få snurra.

     När känslomässiga låsningar släpper.

     Fynda en blus på second hand som jag kände mig fin i.

     När Asla stryker sig mot kanter och plirar med ögonen.

Asla - reaktionista.se

     Dra upp luvan på kappan och känna mig omhuldad ute i kyla och blåst.

     Svampplockning med en vän.

     När solen bryter fram genom molntäcket.

     Få en ursäkt för något som gjorde ont.

     Nytvättat hår, känslan av volym.

Ormbunkar - reaktionista.se

     De olika nyanserna av brunt och orange i ormbunkarna som krullar ihop sig i kylan.

     När en dålig dag äntligen var över.

     Krypa ner i en varm mjuk säng om kvällen.

     Sova middag i 20 minuter och få ny kraft.

     Barn som samlade ihop löv och kastade över sig med bubblande skratt.

Växtskuggor - reaktionista.se

     Det magiska guldljuset som gör vita väggar fulla av liv.

     Videoklipp med barn som verkligen vet hur man njuter av livets alla stunder.

     Sparka i lövhögar.

     Träffa en förälder som verkligen vänder ut och in på sig för att hennes barn ska ha det så bra som möjligt i en utsatt situation utan att ens förstå själv vilken uppoffring hon gör.

     Att smyga runt i ett dike för att fånga de tunna strån som vajar i vinden.

Oktoberkonturer - reaktionista.se

     Att gå i för stora tofflor. Jag blir nog aldrig för gammal för att tycka att det är fint.

     Att ha mycket att göra och ändå känna mig lugn.

     Återse brukare på boendet och få en kram med orden “jag hade velat ge dig en kram när du gick efter sommaren”.

     Få erbjudande om jobb och kunna tacka ja.

     Köpa hem en bukett tulpaner som för att säga “tack för att du orkade med denna vecka”.

Tulpaner - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Hanna Wendelbo har gröna fingrar utöver det vanliga och ger här sina bästa tips för att få palettblad att växa frodigt.

     Vill du börja handla mer hållbart så rekommenderar jag UnderbaraClaras lista med tips för det.

     Jag har tipsat om Marléne / lavenlay förut, men nu har hon fotograferat på en alldeles häpnadsväckande vacker plats och då måste jag tipsa igen. Andlöst vackert.

*

Vad glittrar till i dina dagar?

med kärlek,

Kommentera