När veckan går mot sitt slut reflekterar jag över hur mycket min egen inställning påverkar hur mitt liv blir. Efter förra veckans mörka hål av motstånd ställde jag om. Jag bestämde mig för att göra det bästa av situationen, ta en dag i taget och försöka skapa de bästa förutsättningarna för mig i de ramar jag har.

Jag inväntar besked om jag kommer att kunna fortsätta min praktik under våren. Jag har upprepat önskat att få göra resterande praktik (160 timmar) under utbildningens gång. Nyligen förstod jag att det inte fanns en färdig plan för det. Jag började rodda i det själv och insåg med min helhetsbild av situationen att det troligen inte skulle gå att få ihop resterande praktik under våren utifrån läget idag. Konsekvenserna av det blev för stora för mig. Så i måndags bestämde jag mig för att gå upp i heltid tills jag får ett annat besked.

Min kropp mår verkligen inte bra av det, och framåt kommer jag att behöva begränsa i stort sett allt socialt umgänge och aktiviteter utanför praktik och studier. I nio veckor. Jag har gjort konsekvensanalysen och bestämt mig för att det är värt det om det blir nio veckor heltid. För som en klok vän brukar säga: vad gör det om 100 år? Det kommer en annan vardag sen, och där finns det vila. Nu ska jag satsa på att göra det så hållbart som möjligt fram tills dess.

Den första heltidsveckan har jag hunnit vara med på en förhandling i Kammarrätten i Jönköping, delta i utbildning om suicidprevention, förundras av snöflingor, fika med en vän, färga håret, åka på loppisrunda, äta polkagrisar från Gränna och skratta med kollegor många gånger om.

Dimma - reaktionista.se

     Dimman längs vägen mot Jönköping. Ville mest stanna och vara i den.

     Att en person på praktiken tackade för min humor och min nyfikenhet under handledningstillfället.

     Träffa andra som förstår på djupet.

     Allvaret i rummet när vi hade utbildning om suicid.

     Ta fram en tid- och resplan för helgens loppisrunda.

Jönköping - reaktionista.se

     Jönköpings gränder med kullersten, vackra fasader och en dimmig Vätternvy bakom tågspåren.

     Kunna skratta åt eländet.

     Ge bort lakvatten från min bokashi-kompost till en praktik-kollega.

     Känna mig stolt över hur jag kunde vända mitt “dåliga humör” från förra veckan.

     Få bort en jobbig uppgift.

Prima gamla grejer retro second hand Eskilstuna - reaktionista.se

     Alla vackra gamla saker och hela miljön hos Prima Gamla Grejer (finns i min second hand-guide till Eskilstuna).

     Känna att det jag gör är meningsfullt för både mig och andra.

     En vän som fortsätter höra av sig och fråga om jag orkar ses även om jag just nu inte orkar.

     Stora snöflingor som singlar ner från himlen.

     Trötthetsfnitter.

Polkagrisar från Gränna - reaktionista.se

     Polkagrisinköp i Gränna.

     Reda ut något som skavde i en relation och mötas i förståelse för varandra.

     Få stöd att ta mig hem via telefon när jag hade slut på kraft.

     När människor berättar att de använder “stjärnögonblick” i sin vardag, för sig själva eller med sin familj för att se det fina i dagen.

     Snöflingor i det nyfångade håret.

Rött hår och snö - reaktionista.se

     Lyckat resultat av hennafärgningen.

     Sortera en akt i kronologisk ordning.

     Få höra fina ord om mig på mittsamtalet på praktiken.

     Minnas när jag var på rymmen för många år sen och hur det idag mest känns som något busigt även om det var på allvar då.

     En uppmuntrande lapp på skrivbordet.

Uppmuntran - reaktionista.se

Vad väcker din förundran?

med kärlek,

2 kommentarer

  1. Åh, det är så märkligt. Jag kommer från Gränna och tänker mest på det som en liten fånig håla. Men när jag ser dina bilder i gränna och Jönköping ser allt magiskt fint ut! Nästan hemlängtan.

Kommentera