Har ni också insett att solen faktiskt finns fortfarande? Vilken skillnad det är när solen lyser upp, himlen är blå – och så glittrande snö på det! Jag hoppas att ni har en fin första advent. Jag ska ta mig ut på julmarknad en sväng innan jag skriver klart min seminarieuppgift. Precis som förra veckoslutet har jag blivit förkyld igen och får klä på mig varmt för att inte förvärra det.

Jag var hemma i måndags då jag ännu inte var helt återställd från feber och snuva. Tisdagen spenderade jag på familjehemsenheten för ett studiebesök. Intressant att få veta hur insatser som familjehem, kontaktfamilj, HVB-placeringar och kontaktpersoner utreds och matchas. I onsdags hade jag en sån där jobbig värkdag och tappade både ord och kraft. Men både torsdagen och fredagen var riktigt bra dagar med mycket att göra på praktiken och jag fick ett härligt flöde genom dagarna. Helgen har varit en blandning av återhämtning och studier.

Vintergryning - reaktionista.se

     Den djupblå himlen när solen gick upp över en snötäckt stad.

     När väderprognosen sa “sol tre dagar i rad” och det blev sant. Kanske till och med fyra dagar.

     Stöta in i en vän efter praktikdagen och få en varm glad kram.

     Att se på ljuset från fönstret att det hade snöat, och känna tyngden i kroppen.

     Få insyn i hur familjehemsenheten arbetar och träffa härliga människor där.

Broccolipaj med ädelost - reaktionista.se

     Broccolipaj med ädelost. Mums!

     Få hjälp att laga mina vinterskor hos en skomakare för nästan inga pengar alls.

     När människor pratar med engagemang i rösten.

     Att be om ett “snällt tangentbord” och få precis det jag menade = mjuka tangenter.

     De faluröda husen i Rademachersmedjorna.

Snö Eskilstuna - reaktionista.se

     Ha tid att läsa några väl valda blogginlägg.

     Bitande kyla i kinderna.

     Att vara tillfreds med att det enda jag orkade en kväll var att diska lite.

     När jag kunde börja skriva min seminarieuppgift eftersom jag inte nös varannan minut längre.

     Gå hem och klappa Asla under lunchen.

Asla - reaktionista.se

     En kvinna som fullkomligt strålade i sin klarröda kappa i grådiset.

     Sortera papper.

     När en flock på ca 20 skator flög ur ett träd ovanför mig.

     Vattendroppar på nyponbuskar.

     Att bli inbjuden till stjärnföräldrarna för lunch och sällskap.

Snö Eskilstuna - reaktionista.se

     Blå himmel!

     Solens värme i ansiktet.

     Att ha en dag med jämn aktivitetsnivå, känslan av flöde i det.

     Ta ett beslut om att stanna hemma för en extra återhämtningsdag när jag fortfarande var lite febrig.

     Den mysiga stämningen i stjärnföräldrarnas uterum.

Vinterrum - reaktionista.se

Hur var din vecka?

med kärlek,

Kommentera