Veckorna är intensiva och jag känner att kroppen gör motstånd på flera sätt, med krampande muskler och en puls som inte vill gå ner i vila på kvällarna. Jag får kraft mentalt av att jag trivs med människorna på praktiken, arbetsuppgifterna och att jag har min egen rygg. Jag accepterar läget. I veckan insåg jag att det också finns möjlighet till någon mer ledig dag innan terminen är slut. Det kommer att gå för att det måste gå. Jag bara hoppas att fallet i januari inte är för hårt. Jag kan inte avgöra det nu, eftersom jag inte kan känna efter så djupt utan att tappa farten jag behöver för att ta mig i mål. Jag rekommenderar verkligen ingen att göra så här mot sin kropp. Hade jag kunnat ta en annan väg igenom detta hade jag gjort det.

I veckan har jag rest genom ett snöigt sörmländskt landskap, fått information om vad resursenheterna arbetar med, skrivit analys i en utredning, varit med på julmiddag, ringt konsultationssamtal till förskola, lekt med mina älskade fadderbarn och representerat metoouppropet #nykterfrizon i samtal med kultur- och demokratiminister Amanda Lind. Det sistnämnda skulle jag kunna prata flera dagar om, men mest var det bara ett genuint stärkande möte som visar hur viktigt det är att fortsätta kampen för en jämlik värld.

Vinterlandskap - reaktionista.se

     Vinterlandskapet som glittrade i solljus från bilfönstret.

     Blänkande is.

    Malin som visade sig vara en stjärna på musikquiz och hur det tindrade i hennes ögon när hon kom på svaret.

     Att ställa in ren disk i skåpen.

     Soluppgången i starka färger.

Eskilstuna soluppgång - reaktionista.se

     En julkalender skapad av tändsticksaskar med fina budskap i som en vän har gjort till mig. Blir glad varje dag!

     Istappar. Så vackra!

     Få en egen tavla när teamledaren på praktiken tackade sitt team innan hon byter tjänst.

     Krama om en efterlängtad bästis.

     Doften av stearin.

Ljuskrona stearin - reaktionista.se

     Att få träffa Elisabeth som också gav mig denna vackra ljuskrona.

     Få hjälpa någon som var hjärntrött att skriva analys så att hennes engagemang och kunskap fick komma igenom tröttheten.

     När lilla E visade oss hur man “flossar”, vi undrade hur hon hade övat för att lära sig och hon självsäkert svarade: “Jag övade inte!”, haha underbart.

     Barn som kiknar av skratt.

     Speglingar i vatten.

Eskilstuna - reaktionista.se

     Få i väg seminarieuppgiften som stressat mig så mycket.

     Mysa i soffan med lilla L framför Nicke Nyfiken.

     Den varma sorgen i hur mycket jag kommer att sakna mina “kollegor” på praktiken när jag inte är där. Det har verkligen känts som att ha hittat hem.

     Chailatte.

     Att känna mig berörd på djupet under mötet med kultur- och demokratiminister Amanda Lind och de andra #metoo-uppropen + ha med mig stjärnan Lovisa vid min sida.

#nykterfrizon - reaktionista.se

     En grådisig förmiddagsstund i Västerås hamnområde.

     Doften av saffransbullar från kaféer i Stockholm city.

     Ge en födelsedagspresent som jag har tänkt på länge.

     Vara ute i morgonstressen utan att själv vara stressad.

     Rönnen och Rademachersmedjornas röda hus i symbiotiskt röda färger.

Rademachersmedjorna - reaktionista.se

Vilka ögonblick har du sparat från veckan?

med kärlek,

Kommentera