Det är mors dag och jag kan inte undgå tankarna på mamma och den odödliga önskan om att det hade fått vara annorlunda. Inte heller undgår jag tacksamheten för alla fantastiska kvinnor jag har. Ni som har hjälpt mig att bli min egen förälder. Mina två stjärnmammor som på olika sätt har stöttat mig till att bli min egen, och som finns där och tar emot när jag behöver någon som är starkare än jag. <3

Jag tänker speciellt på tigerungarnas mamma, som för mig är en så stor förebild i föräldraskap. Som låter mig få ta del av det, och bjuder in mig till samtal om det även om jag själv inte har några egna barn. <3

Tack alla ni mammor där ute. Ni som gör stordåd varje dag som ni sätter era barn (och därmed också er själva) främst och förstår vikten av att vara närvarande. Ett extra tack till er som finns där för barn som inte är bundna till er biologiskt, men som i hjärtat och i era liv får ta samma plats. <3

Nu när det viktigaste är sagt kan vi kika tillbaka på min vecka. Jag har redovisat en projektrapport som sista dag i skolan för terminen och i övrigt har jag suttit med tentastudier hela veckan. Igår handlade jag hem mat för 10 dagar framåt som jag idag ska börja laga så att jag ligger i fas. Efter vad jag har lärt mig genom åren så ska jag ta eftermiddagen och kvällen ledigt från studier. Äta glass med en stjärnmamma och ta en långpromenad. Imorgon släpps första tentan kl 8.00 och strax innan det ska jag avslöja för er hur jag lägger upp mina studier under hemtentorna.

Sommar i Kronskogen - reaktionista.se

     En kommentar från en läsare som inte har kommenterat förut och som värmde mitt hjärta alldeles särskilt.

     Hans närvaro i rummet intill i studiekoncentrationen.

     Ekarna i min skog. De kopplar ihop mig med marken igen.

     Vakna upp till hans små ljud och en tom diskbänk och ana hur vi kommer komplettera varandra i samboskapet.

✶     En vän som hörde av sig bara för att säga att hen tycker om mig <3

Falafelwrap med svamp - reaktionista.se

     Laga mat som är enkel och som är lika gott för ögat som magen.

     När han skrev “jag ska bara sätta mig in i Istanbulkonventionen innan jag somnar”. SÅ typiskt Daniel och sånt en aldrig tänker att en ska säga <3

     Att bli förlåten och förstådd när jag är mitt sämsta jag.

     Handla mat under budget och ändå få med en del ekologiskt i kassarna.

     Skölja handledarna i kallvatten när värmen är för mycket.

Asla - reaktionista.se

    Lägga örat mot en kurrande kattmage.

    När en klasskamrat bekräftade att hon verkligen har sett mig.

    Solnedgångarna i maj som ger mig svindel av sin skönhet.

    Att vi har en samtyckeslag! Nu fortsätter kampen mot sexuellt våld. Allt annat än ett JA är ett NEJ <3

    Fräknar på nästippen.

Sommarporträtt - reaktionista.se-2

    Ginger beer. Min absoluta favorit bland sommarens drycker.

    Känslan av att vad som än händer behöver jag inte göra det ensam.

    Filmen om Gudrun som gav mig gåshud bara i trailern. Premiär 10 augusti. Save the date!

    Att få hit en stjärnmamma på mors dag.

    Dofterna som slår emot när jag går ut i värmen.

Liljekonvalj - reaktionista.se

✶     Liljekonvaljernas klockor. Så vackra och speciella.

     Powernaps. Så obeskrivligt skönt att få vila ögonen en stund mitt på dagen.

     Att våga ge mig på att prata lite på Instagram Stories och verkligen gilla formatet.

     Plocka med mig en somrig bukett till köksbordet.

     Retas med kärlek.

Sommarbukett - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

    Några av mina favoritbloggare har slagit ihop sig på portalen “Just wanna have fun” och det är en sån där match made in heaven. SÅ rätt. En färgsprakande kombination bloggare i världsklass.

    Linnéa som bloggar om sin utmattning har sammanställt bra organisationer och personer som skriver om utmattning, för dig som vill förstå mer eller behöver stöd på vägen.

    Babes in Boyland ger mig alltid en känsla av att kliva in i en vacker trygg värld. Så också i detta inlägg, från ett lummigt sommartorp.

    UnderbaraClara skriver skarpt om att den utmattade kvinnan är den kvinna samhället efterfrågar.

    Nyligen hittade jag Cecilias instagram och blev djupt tagen av hur hon lyckas fotografera så att jag ser hennes barn från en förälders kärleksfulla blick. Det är något i tonen och vinklarna som griper tag.

Hur har du det i majvärmen? Vad känner du inför den?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

2 kommentarer

Kommentera