Jag och många med mig räknar ner dagarna till julledighet nu. För mig kommer juldagarna bli en chans till återhämtning och reflektion. Jag längtar efter att få ta dagarna som de kommer, även om jag också behöver använda dem till att ta igen studier. Jag kommer att må bra av att få fokusera på en sak i taget och att strukturera upp det som jag nu ligger i ofas med. Det är få saker som stressar mig så mycket som att inte ha koll på läget och att få lämna oavslutade trådar därhän. Därför ska jag se till att skapa den ordningen när jag får tid till det i jul.

Jag har fått begränsa mycket i mitt liv för att inte falla ihop de här veckorna, och när jag är så utmattad som jag är just nu inser jag att det verkligen var nödvändigt. Trots att jag saknar spontana umgängen och tid för kreativitet och rekreation vet jag att det behöver vara så här nu. Fysiskt fungerar det ganska bra ändå. Det är den mentala tröttheten som är svårast att vara i. Jag känner mig hudlös för det mesta, och skör på ett mer skrämmande vis än annars. Mest av allt saknar jag mig själv, den person jag kan vara när jag får rätt förutsättningar. Närvarande, skarp och kreativ. Jag längtar tills jag kan vara jag igen.

Stjärnögonblicken finns där och även i den djupaste tröttheten möter jag hopp och ljus. Många gånger i samspel med andra, eller när jag skapar ljuset för mig själv i de stilla stunderna.

Regnig skog - reaktionista.se

     Att försvinna in i de dova färgerna mellan trädstammarna i några timmar.

     Sovmorgon!

    En stillsam fredagsmiddag med fryspizza och ginger beer.

     Att få beröm för att jag kunde sammanfatta feedback på ett bra sätt.

     Dricka varm glögg efter en långpromenad i kylan.

Adventsljus - reaktionista.se

     De tända ljusen som påminner mig om att vara här och nu.

     Ha tid att få bort disken.

     Att analysera vad jag behöver utveckla i min roll som socionom.

     Kunna prata om svåra situationer i min bakgrund med min handledare.

     Volymen i mitt hår när det är nytvättat.

Wilda - reaktionista.se

     Att jag klarade av att hålla tand för tunga när jag behövde det.

     Luciamorgon från Gränna. En magisk konsert som förgyllde min luciadag.

     Skadeglädje som stärkte min självkänsla.

     Få nya infallsvinklar i socialt arbete.

     Lunchpromenad i en vintrig stad.

Vinterdag i Eskilstuna - reaktionista.se

     En stor kopp kaffe inför seminariet.

     Vänner som frågar hur det är och verkligen vill veta.

     Stora snöflingor singlandes ner över staden.

     Skriva en lista på allt jag saknar just nu och tro på att det kommer att finnas utrymme för det sen i vår.

     Ringar på vattnet i vattenpölarna.

Vattenpöl - reaktionista.se

     Att få ge feedback som uppskattas.

     Känslan av att gå i lera.

     Att få beröm på seminariet och känna mig stärkt i det.

     Spellistan “A very Mayries Christmas” <3

     Saffranspasta efter Underbara Claras recept, och att hon delade min story med detta dunderrecept.

UnderbaraClaras saffranspasta - reaktionista.se

Hur har du det?

med kärlek,

Kommentera