Efter en lördag hos stjärnföräldrarna där jag fick äta gott, lyssna på brasan, klä gran och åka en sväng till Åsby handelsträdgård känner jag mig påfylld av julmagi. Det har varit sällsynt med dagar som dessa denna höst och det gör att jag verkligen njuter av dem när de kommer. Att bara få vara med människor som känner mig utan och innan, få fotografera dimma från bilfönstret och bli omhändertagen med lagad mat är verkligen lyx.

Det finns inte mycket kraft kvar nu. Jag gör allt jag kan för att hålla ut den sista tiden innan jag får “jullov”, dvs egentid hemma med studierna utan praktik. Det gör ont i mig att jag inte kan vara närvarande och ta till mig ny kunskap och stärka min kompetens. Men nu är det EN dag kvar innan julen tar över. Jag ska ge mig utrymme att andas ut och bara vara på julafton, ta mig ut i skogen och njuta av en tom dag. Efter det ska jag blanda upp studier med att laga julmat, baka frukostbröd, yoga, meditera och summera året.

Något som ändå gjorde mig väldigt glad mitt i allt var att jag knappt hade något stopp på stjärnögonblick den här veckan. Det har hjälpt att jag har tagit tillvara på dagarna, lyssnat på min kropp, gått ner i tempo och kommunicerat mina behov. Och dimman, den väcker så mycket förundran hos mig.

Dimma - reaktionista.se

     Hur träden blir tydliga i dimman när omvärlden bleknar.

     Fnissa med en vän i kyrkbänken.

    En flicka som med all tydlighet demonstrerade sina känslor.

     Få hemmagjord rabarbersaft och pepparkakssnurror från en kreativ vän.

     En mysig julkonsert i den vackra tegelkyrkan.

Julkonsert - reaktionista.se

     En gosig katt som låg mitt i inredningsavdelningen på Åsby och lät sig bli klappad.

     En uppföljning av familjebehandling som verkligen visade på fina resultat med föräldrar som gör sitt yttersta för sina barn.

     Att få testa på att ha ett stort ansvar som socialsekreterare.

     Julmarknad med återbruk och hållbarhet som tema, på ReTuna såklart <3

     Låta blicken följa vattendropparna när de vandrar längs vindrutan.

Regndroppar - reaktionista.se

     Att hyresvärden var schysst och sa upp garageplatsen direkt (som jag glömt säga upp och glömt att jag inte hade gjort det).

     Få jättebra speglingar av en dietist och förstå vad som blir tokigt med min kosthållning.

     När socialsekreterare började sparka runt en pilatesboll i kontorslandskapet på rasten och deras glädje smittade av sig.

     Boka in mitt första egna möte på socialkontoret.

     Att jag fick hem julklappar innan jul trots att de borde ha kommit först i januari.

Utmärkelse - reaktionista.se

     En utmärkelse på praktiken som satte sig som stolthet i hjärtat.

     En sprakande brasa.

     Bedöma barns behov. Finns ingenting som känns så meningsfullt som det.

     Känslan av att verkligen få egentid hos frisören.

     Julskyltningen på Åsby handelsträdgård. Vilka konstverk!

Åsby - reaktionista.se

     Att ett team hade gjort en egen version av raplåten “Såklart” vid avtackning av chefen.

     När socialsekreterare C visar att hon verkligen vill höra om min personliga erfarenhet och ser det som viktig kunskap.

     Känna mig fin.

     Slippa visa leg på systemet för att jag bara köper alkoholfritt.

     Få höra om och om igen hur fin jag är i håret och att jag passar i lugg.

Nyklippt - reaktionista.se

Hur har du det? Hur ser dina juldagar ut?

med kärlek,

Kommentera