Det blev en stilla juletid i år. Jag var på praktiken på måndagen, tog en lång sovmorgon på julafton, lyssnade in kroppen och tog mig ut i skogen med ved i ryggsäcken. Där fann jag det lugn jag har längtat efter så länge, framför brasan i det stilla regnet. På juldagen vaknade jag febrig och förkyld som väntat. Sedan följde värk och frossa, och jag inser att det kommer att ta lång tid att komma igen från den här hösten. Jag har mycket vila att ta igen. Idag gör jag ett arbetspass på boendet där jag arbetade i somras och det ska bli fint att träffa de boende där igen.

Det var en svår jul för flera i min närhet och jag är tacksam att jag hade utrymme att vara närvarande för dem. Jag har varvat telefonsamtal med kurslitteratur och summering av året. Sovmorgnar och stilla korta umgängen, och en himla massa julmat har gjort gott. Nu väntar en dag på praktiken imorgon och sedan ett nyår med studier och framåtblickande.

Julfrukost - reaktionista.se

     Julaftonsfrukost med pepparkakssmulor i yoghurten.

     Att få lite mer struktur på vardagen när jag hade tid och förmåga att se över att-göra-listan utan att bli överväldigad.

    Sms från en saknad vän.

     Få stöd och kloka reaktioner när jag föll ner i gamla känslor.

     Tända en brasa i skogen och bara titta på den i över en timme.

Juleld - reaktionista.se

     Se en julkonsert på video med en vän som imponerar på mig hundra gånger per år och så också denna gång.

     Varm glögg i ett stilla regn.

     Att kunna och att få finnas där i någons svåra stund.

     Ta en långpromenad för att köpa en julblomma.

     Kalle Ankas jul. Tröttnar man någonsin?

Jul med vänner - reaktionista.se

     Orka med en lugn julfika hos en vän i hennes idylliska hus på landet.

     Få bingo under uppesittarkvällen med en ny bingolott som säkrade nyårsbingon.

     Bli upphämtad av en vän när jag hade köpt mer julmat än jag orkade bära hem.

     Få höra att någon sagt att jag är som ett skogsväsen <3

     Pepparkakor med ädelost (på tub).

Julgran - reaktionista.se

     En ståtlig gran.

     När solen lyste in och fyllde bröstkorgen med glädje.

     Laga mina julfavoriter som Marias vegoköttbullar och broccolipaj med ädelost.

     Titta igenom “Jul med Ernst” i lugn och ro.

     Vakna upp till en rosalila soluppgång.

Soluppgång - reaktionista.se

     Doften av vedeldad brasa.

     Småprata med en kassörska.

     Sjunga psalmer under midnattsmässan med en vän vid min sida.

     En spontan tur till “Huset i Hällby” med vackra loppisfynd (se nedan). Adventsljusstake, gammal trälåda, pajformar och retrojulkort för inga pengar alls.

     Att få en snöglob med en isprinsessa i som väckte barnmagin till liv.

Loppisfynd - reaktionista.se

Hur var dina juldagar?

med kärlek,

Kommentera