En arbetsdag och en dag på praktiken hann jag med innan nyårsaftonen. Jag kände det som om jag var på väg tillbaka och hade kraft att använda. Men det var en skör kraft visade det sig. Under nyårsafton blev jag allt sämre. Feber, frossa, ilningar i muskler och leder, smärtnivån steg. Jag blev sängliggande i över två dygn förutom korta stunder när jag i min envishet fick i mig mat och försökte distrahera smärtan med studier. På ren vilja tog jag mig ut för att fotografera nyårsdagens solnedgång.

Under torsdagskvällen försvann dimsynen och frossan. Jag kunde vara på praktiken på fredagen efter en sjukdag på torsdagen. Det var välbehövligt att komma ut, träffa folk, få något gjort. Det gav kraft mentalt. Jag har också kunnat ta ikapp det jag har missat i studietid denna helg, men med rejält sänkta ambitioner. Jag har sex dagar kvar av praktiken nu. Det gör mig ledsen att jag skulle bli så här sjuk samtidigt som jag nu har klarat av det. Jag önskar att det kändes mer som en seger än en förlust. Jag hoppas att detta skov snart ger vika för återhämtande kraft. Jag gör vad jag kan för att det ska bli så och tar symptomen på allvar.

Vintergrönska - reaktionista.se

     Luddiga växter i skogsbrynet.

     Enkel mat att laga.

    Barn som lekte kurragömma i skogen.

     Skapa planer för det nya året i min Bullet Journal.

     Hitta en like som också gillar att sortera papper.

Guldskogen - reaktionista.se

     Guldljuset som färgar mossan i guld.

     Orka läsa lite i en intressant bok.

    Spela “På Spåret” och känna att jag för en gångs skull har lite koll.

     Hitta vila mellan smärtattacker.

     Solnedgången på nyårsdagen även om skönheten tyvärr hade en tråkig sanning som förklaring (smutsig luft av fyrverkerier).

Rosalila himmel - reaktionista.se

     Lyssna på “Vinter i P1” – många bra och viktiga program!

     Dricka kvällste i lugn och ro.

    Kunna distrahera mig nästan en hel dag.

     Få tag på alla böcker till nästa kurs i god tid.

     Fåglar som färgas silvervita i solskenet.

Fåglar - reaktionista.se

     Ett varmt bad.

     När skymningen färgar molnen i rosa.

    Hitta ett par träningstights på Myrorna som både satt bra och var snygga.

     Promenera längs ån med en “kollega” som jag tycker så mycket om.

     Speglingar av trädkonturer i den lilla bäcken.

Bäcken - reaktionista.se

     Nyanserna av den vissna torkade naturen.

     När jag fick ett sammanbrott under studierna och skrev “KAPITALISM ÄR ETT USELT SAMHÄLLSSYSTEM” över en halv sida i uppsatsmallen. Ja, så är det. Skrattade högt åt mig själv sen.

    Blänket av regnvåta gator.

     Omsorgsfulla blickar.

     En kuliss av guldljus bakom trädstammarna.

Guldkuliss - reaktionista.se

Hur var din start på det nya året?

med kärlek,

Kommentera