Hej där, hur har du det? Det är dags att kika tillbaka på veckan och summera ögonblicken som gnistrat till lite extra. Jag har det fortsatt tufft och det börjar kännas lite tjatigt att säga det nu. Värken ligger på en nivå som gör att jag konstant behöver arbeta mentalt med mig själv för att stå ut. Det är ovant för mig att det går så här långt vilket också gör att jag ibland hamnar i tillstånd av kroppslig panik. Än så länge fungerar mina strategier, men hade det inte varit för att det bara är en vecka kvar på praktiken nu så hade jag gett upp för länge sen. Just nu får smärtmonstret mig att tvivla på allt. Min egen förmåga, framtiden, livet, min uppfattning… Men jag låter det inte vinna. Jag vet vad det handlar om och att jag inte kan veta något alls förrän jag har fått min återhämtning.

Denna vecka har jag haft två praktikdagar, en dag med kursplanegruppen och ett avslutande seminarium. Nu väntar den sista veckan med avslutningsfika och avsked. Det är mycket vemod, en del oro för hur jag ska kunna återhämta mig och en del lättnad över att jag fick ihop den här terminen. Å ena sidan känner jag sorg för hur sjukdomen har begränsat mig denna termin, å andra sidan har jag också lärt mig att hantera sjukdomens värsta sidor och ändå klarat av att prestera i det.

Eskilstuna - reaktionista.se

     Reflektioner av stadsljuset i ån.

     Feedback från mina handledare som sätter sig som trygghet i magen.

    Vara ute i ett ymnigt snöfall och lagra snö uppe på mössan.

     Att få bidra med mina kunskaper i akademiskt skrivande för att hjälpa andra utvecklas.

     Meze-lunch.

Mälardalens högskola Eskilstuna - reaktionista.se

     Tegelfasaderna på högskolan.

     Blå himmel!

    Att påtagligt märka av att jag har lärt mig något.

     Skrattsalvorna när jag öppnade en diskmaskin som var på och fick vatten över hela mig.

     En kvällspromenad i kullerstensgränder.

Gamla staden Eskilstuna - reaktionista.se

     Baka äppelkaka som doftade gott i hela mitt hem.

     När en person visade mig medkänsla och strök mig över armen.

    En stor vacker fullmåne.

     Att bli inbjuden till en arbetsgrupp som ska arbete för att öka inflytande för barn som är placerade.

     När vinden yrde runt i mitt hår.

Med vind i hår - reaktionista.se

     När var sak ligger på sin plats hemma.

     Rulla upp arkivgångarna.

    Få uppmuntran från klasskamrater.

     Bli inbokad på ett återhämtande yogapass av en vän.

     Allt det gamla välbevarade från badhuset som snart är ett nytt campus för högskolan. De personliga minnena som finns i denna husfasad och i läktaren som nu blir en trappa.

Nytt campus Mälardalens högskola - reaktionista.se

     När människor som inte behöver bry sig gör det ändå.

     Skicka post till Försäkringskassan som myndighet och inte som klient.

    Respektfullt bemötande i en sårbar situation.

     Ha bästa vännen över på övernattning.

     De små ekarna som plötsligt hade slagit ut nya blad.

Ek nya skott - reaktionista.se

Vad minns du extra från veckan?

med kärlek,

Kommentera