Mycket i mitt liv vändes upp och ner denna vecka. Jag orkar inte berätta om allt som hänt men jag kämpar för att hålla i och om mig. En stor händelse är att Asla har fått diagnosen diabetes. Jag vet inte ännu vad det betyder. Vi ska testa med nytt foder under en vecka och om inte det fungerar behöver hon få insulinbehandling. Utfallet av det är väldigt ovisst, och en sådan behandling om den fungerar kräver dagliga kontroller av blodsocker och insulinsprutor. Hennes liv kommer aldrig bli detsamma om det inte hjälper med fodret. Och det känns ändå som mitt minsta bekymmer just nu. Jag vill bara få hämta andan nu. Det var ju det jag skulle göra, inte ta hand om ett ännu större kaos. Ja, det här stjärnögonblicksinlägget tindrar inte så mycket just nu. Jag funderade faktiskt för första gången på att inte publicera något. Kanske behöver jag dra mig undan ett tag och hitta stabilitet innan jag kan finnas här igen. Jag vet inte. Jag vill bara att ni ska veta, att det är inte så bra nu. Jag gör vad jag kan för att det ska bli bra, men mest tillåter jag mig att känna allt som kommer upp och låta känslorna göra jobbet. Och jag vill göra ett försök att fånga några ögonblick ändå. För de finns ju där även när nästan allt gör ont.

Ärtskott - reaktionista.se

     Ärtskotten på fönsterbrädet som ger lite extra krispighet till måltiderna.

     Att våga ta hem dokument som bär på så mycket svek och smärta.

     Fika med stjärnmamma i en mysig miljö.

     Vakna en morgon och känna det som att jag hade kunnat återhämta mig lite mer än annars.

Kaféfika - reaktionista.se

     Försäkring som gjorde veterinärkostnaden mer överkomlig.

     Känslan av vår i luften (även om det också är lite skrämmande).

     Stödtelefoner där det finns varma empatiska människor som säger att jag får ringa hur ofta jag vill.

     Himlens spegling i stilla vatten.

Kvicksund - reaktionista.se

     När mina knep för att göra livet enkelt i värre sjukdomsperioder kommer till användning även när det är tufft på andra sätt. Tryggheten i att jag kan sånt.

     Att jag hann läsa in mig ordentligt inför veckans workshop.

     Mjuka lakan att rulla in mig i.

     Att få lite hopp i något som kändes så slutgiltigt.

     Tegelkyrkor, som Västerås domkyrka:

Västerås domkyrka - reaktionista.se

     Dricka te med en vän.

     Vänner som visar tillit till att jag kan säga till om vad jag behöver och ändå påminner mig om att jag får.

     Knoppar på buskarna.

     Att jag fick skjuts och gott sällskap till veterinären med Asla.

     Rött te med smaken “citronmarängpaj”.

Studiesöndag - reaktionista.se-1-2

     När Asla låg vid min sida en lång stund och bara kurrade efter ett tufft dygn ihop.

     Gratis studentbuss till grannstaden.

     Regnstänk mot fönsterrutan.

     Bubbelvatten.

Vad ger dig kraft i vardagen?

med kärlek,

2 kommentarer

Kommentera