Sommaren bara fortsätter. Värmen, solljuset och grönskan. Under har jag haft en “paus” från tentastudierna och har tagit vara på sommaren på bästa sätt. Tentan finns där i tanken ändå, men på avstånd. Idag ska jag skriva om en del som blev alldeles för spretig, från de fyra sidor jag nu har till de två sidor den ska vara. Det har gått bra i veckan och även om jag var väldigt trött igår så var det vad jag hade räknat med. Jag har pausat både vid lunchtid och kvällstid och däremellan haft effektiv skrivtid. Ibland har jag behövt vila en extra stund på eftermiddagen. Jag har legat i fas med mitt schema, även om jag har frångått det när det har känts motiverat. Kroppen har fått styra.

Det var nödvändigt att pausa under fredagens eftermiddag och hela gårdagen för att få andra intryck och vila. Uthålligheten är alltid den största utmaningen. Hur får jag mig själv att hålla hela vägen? Att ha extratid skulle ju kunna innebära motsatsen, om jag pluggade lika mycket varje dag som de andra behöver göra som inte har extra dagar. Samtidigt som det ibland tar mer att ha en hög belastning under lång tid än under kort tid. Den här gången känns det som att jag har klarat av den balansgången på ett mer hållbart sätt.

Stjärnögonblicken handlar allra mest om de där pauserna, men jag måste också säga att jag tycker att det är väldigt roligt att skriva tenta. Fortfarande. Det är en seger i sig.

Mälarbaden solnedgång - reaktionista.se

     Känslan av att tro på mig själv.

     Få prata av mig allt engagemang om tentan innan läggdags.

     Tre vallmoblommor på en vecka har slagit ut i balkonglådan.

     En näve salta nötter i värmen.

✶     Att det faktiskt kom några regnskurar. Naturen behöver det nu.

Kvällsdopp i Mälaren - reaktionista.se

✶     Kvällsdopp i solnedgången i en ljummen sjö.

✶     Att få ta del av vänners framgångar.

✶     Undervattensljud.

✶     Lavendeln i solskenet på torget med fjärilar och bin cirkulerande omkring sig.

✶     När Daniel bad mig förklara skillnaden mellan kolon och semikolon. Jag blev om möjligt ännu mer kär.

Lavendel - reaktionista.se

✶     Ginger Joes ginger beer med en hint av päron.

✶     Årets första tomater tittade fram redan i maj. Vilken månad det har varit!

✶     När Vandraren spelades på Melodikrysset.

✶     Kluckande vatten mot bryggan av båtarnas skvalp.

✶     Samtal som går på djupet och rör om, och får mig att landa i något stabilare.

Fläderblom - reaktionista.se

✶     Doften av fläderblommor.

✶     När jag får till såna där fullträffar i repliker att jag vill ge mig själv en trumvirvel.

✶     Att jag känner min kropp så bra idag att jag vet precis vad den klarar och vilken dag jag behöver göra till vilodag.

✶     Ta hand om växterna, med jord över hela mig, så att tid och rum upplöstes.

✶     Musik strömmande ut över gården från någons öppna balkongdörr.

Fish n chips - reaktionista.se

✶     Få in ordet “statuera” i en hemtenta.

✶     Njuta av fish and chips med älsklingen på Eskilstuna International Street Market.

✶     Att se nya perspektiv av världen som skänker mening och förståelse.

✶     Känslan av att gå barfota i gräset.

✶     Sova middag med Asla vid min sida. Hennes mjuka päls och kurrande ljud är meditation.

Barfota - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Det känns ibland som att Sofia och hennes familj lever i en sagovärld. Och jag tror faktiskt att det går att skapa sin egen lilla värld med rätt fantasi och magi. Berättelsen om sista helgen i maj visar det exemplariskt.

✶     Linda tipsar om en app som hjälper dig att göra medvetna miljöval i ditt resande. Hoppas att detta utvecklas än mer så att vi kan stoppa det galna flygandet som sabbar för planeten.

✶     Saknar du också Monthly Makers och vill vara med i en kreativ utmaning i juni? Alicia har startat en utmaning med teckning i fokus och du kan vara med på dina villkor. Jag är med, och hoppas att jag kan komma igång med det imorgon.

✶     Angeliqa lever i ett ständigt äventyr och hennes björnspaning i närheten av Östersund väcker verkligen äventyrslusten.

✶     Pallkrage på balkongen? Händiga Anna María har byggt en egen pallkrage som både är snygg och smart. Vill du göra en annan variant eller kombinera dem med egen fantasi så finns instruktion för mina blomlådor här.

Vad njuter du lite extra av just nu? Eller är det något som gör livet mer uthärdligt?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

2 kommentarer

  1. Jag spontangjorde en liten smulpaj. Så himla oväntat haha. Men gott! Imorgon ska jag till barnmorskan och min man har äntligen möjlighet att följa med så vi får lyssna på hjärtslagen tillsammans för första gången på flera månader 💓

    • Haha åh känner igen! Har gjort det två gånger senaste veckan :p Åh det låter helt fantastiskt. Hoppas att det blev en väldigt fin stund tillsammans. Snart kommer väl den lilla?

Kommentera