Hur är livet för dig just nu? Världen står i brand och livet som vi kände det har förändrats, för oss alla i olika grad. Jag blev av med hosta, snuva och feber i tisdags. Med fibromyalgins influensaliknande symptom är det ibland svårt att bedöma vad som är vad. Jag tog det säkra före det osäkra och stannade inne några dagar extra. Nu vet jag att det är min kroniska sjukdom som reagerar och har accepterat läget. Våren ger mig mental motståndskraft och arbetet med C-uppsatsen höjer min motivation. För nu är vi igång, jag och våren och C-uppsatsen!

I fredags fick jag möjlighet att jobba extra på ett nytt boende inom socialpsykiatrin. Så meningsfullt, speciellt i dessa tider där de som redan lever med kronisk oro nu har det ännu svårare. Det var ovant att träffa folk igen efter två veckors isolering, och dessutom helt nya människor. Kompenserade sedan med en tyst lördag hemma. Mitt hem har nog aldrig sett så fräscht och ordnat ut som nu! Haha, är det någon mer som har städat i karantänen? Berätta gärna hur ni mår och vad ni gör. Och om ni har sett/gjort något fint i veckan?

P.S. Vem skickade det fantastiska paketet till mig i veckan? Jag blev sååå glad och personen har ännu inte gett sig till känna. SÅÅÅ nyfiken ju!!!

     Det skira vårljuset.

     Att hitta torkade blad och blommor mellan sidorna på en bok.

     Skype-fika med bästisen.

     Att kunna hjälpa genom att bara finnas där.

     Ett barn som jagade löv i virvlande vindar och samtidigt tjöt av skratt.

     Årets första vitsippa i skogen.

     Få ett lugnande svar från någon jag var orolig för.

     Att bli varmt mottagen på en ny arbetsplats för mig.

     Att jag helt plötsligt fick för mig att jag var en fit youtube-stjärna och körde ett rejält styrkepass med en dylik sådan. Det gjorde ont när självinsikten kom tillbaka dagen efter 🤪😂 Don’t try this at home.

     Sopade gator.

     Ett ljust lugn inombords som växer.

     Kaktusarna som blommar på fönsterkarmarna nu.

     Fika och häng med Marielle och Denise via Skype en ensam onsdagseftermiddag.

     Kvinnan som blev permitterad från Volvo och som använder sin tid till att köpa matlådor från lokala restauranger till vårdpersonalen. Varje gång jag tänker på det får jag tårar i ögonen <3

     Flummiga internskämt med L efter många timmars skrivande och samtal via telefon inför uppsatsen.

     Få hem ett paket från hemlig person som var helt överväldigande fint! Choklad och saffran och pappersnäsdukar bland annat! <333

     Pirret i magen av C-uppsatsen.

     När läraren sa att hon fick separationsångest från oss nu när kursen var slut. <3

     Återse vänner, om än på avstånd, för några timmar.

     Bomullsmjuk videung mot fingertopparna.

     Ett knippe tulpaner som ett tack till mig själv för att jag klarade av två veckor isolerad.

     När jag äntligen hittade artikeln som jag hade tappat bort länken till så att vi kunde använda den för vår uppgift.

     Äntligen få ordning OCH LUFT i bokhyllan.

     Två nässelfjärilar som flög sida vid sida bland betonghusen.

     Pannkakor! Kanske det godaste jag ätit dessa två veckor isolerad. MUMS!

Stjärnlänkar

     Silvia Avallone sätter ord på när ungdomen möter historien och hur perspektiven kan skifta.

     Dessa råd från Erica till högkänsliga personer för återhämtning när man har överansträngt sig kan jag verkligen skriva under på.

     Theas ord om utmattning slog till som en klump i magen och en ömsesidig hand i min på samma gång. Precis så är det.

*

Berätta, hur är det hos dig?

2 kommentarer

Kommentera