Glad påsk, ni underbara! Hur har ni det dessa dagar? Har ni kunnat ställa om påsken eller har ni tagit det som en vanlig helg? Jag har försökt göra det lagom. Lite umgänge via Skype och telefon, men mest har jag låtit mig omslutas i en vilsam tystnad. Jag fick lust att färga ägg naturligt, lagade en favoritpaj med ädelost och drack flädercider till den. Jag har tagit långa skogspromenader, förlängt sovtiderna och tagit hand om mitt hem lite extra.

Det behövdes grundande aktiviteter där matlagningen får ta tid och tavlor får komma upp på väggarna. I tisdags startade jag medicinsk behandling för depression. Som högkänslig är jag en sån som får mycket biverkningar, och samma nu. Tillsammans med ännu en förkylning. Min andra dag på jobbet fick jag genomföra hemifrån. Arbetet med C-uppsatsen går framåt och jag börjar se en struktur jag kan följa.

I måndags var jag hos veterinären med Asla på återbesök. Hon hade gått ner från 3,9 kg till 3,4 kg på två månader (normalvikt är 5 kg). Jag väntade oroligt på provresultaten. Både veterinären och jag blev ställda av vad de visade. Inget socker i urinen, långtidssockret var normalt, allt annat normalt. Det stämmer inte med diabetes. Först blev jag lättad. Sen insåg jag att detta kan innebära något ännu värre. På onsdag åker vi till djursjukhuset för ultraljud. Jag ber till högre makter att detta inte är vår sista tid tillsammans.

Nu behövs det många stjärnögonblick, med hopp och förtröstan.

     När jag dagen innan sa “nä jag orkar inte färga ägg eller tyg” vilket verkar vara nya sociala-media-trenden och sen hade jag färgat både ägg och tyg i fyra nyanser (gurkmeja, avokadoskalen, blåbär och kaffe). Roligt ju!

     Sötfriska vårdofter.

     Få tag på intervjupersoner till uppsatsen!

     Kvällspromenad med ljumma vårvindar.

     Solnedgången som speglades i ån bakom körsbärsträden.

Cherry blossom tree Eskilstuna - reaktionista.se

     Koltrasterna som hoppar runt, bökar bland eklöven och sjunger i skogslandskapet.

     En väns dotter som charmar bort mig helt med sitt leende och söta ord <3

     Nystädade känslan hemma när var sak ligger på sin plats.

     Påskhäng på Skype med barn som la ansiktet i grädde, leksaksbilar, galna kycklingfigurer, basilikaplantor och både riktiga katter och leksakskatter. Succé!

     När jag äntligen kunde hämta ut paketet från Angelica med dessa vackra prints. Jag vann den med rådjuren och fick en bonus som gick rakt till hjärtat. Drömlika fotografier som känns som målningar. <3

Angelica Rosengren fotograf - reaktionista.se

     Att jag hade möjligheten att jobba hemifrån när jag hade förkylningssymptom.

     Känna värmen av solen mot kappryggen.

     Få saker gjort.

     När ett okänt nummer ringde för att berätta att jag skulle få ett blombud.

     Att få se mina fadderbarn alldeles exalterade av äggjakt.

Wood anemone - reaktionista.se

     Att det kommer fler och fler vitsippor för varje dag.

     Prata med lilla L på Skype och vinka till hans systrar. SOM jag saknar de där barnen!

     Tillfredsställelsen i att göra rent något.

     Att finna trygghet i Aslas blick.

     En skata som gick mitt på gångvägen och fortsatte hålla sin kurs när jag sakta gick förbi på sidan om.

Asla norwegian forest cat - reaktionista.se

     Att kunna ha balkongdörren öppen så att Asla kan gå ut och in som hon vill.

     Komma till ett rum där allt var förberett för att vi skulle komma dit.

     Bädda ner mig tillsammans med existentiell teori om meningen med livet (skämtåsido, men var jag inte deprimerad innan så lär jag väl bli det nu hehe).

     Att jag kan ha mig själv med mig i det svåra och stanna kvar i känslorna.

     Guldet från solen som mötte mig på skogspromenaden när jag behövde tröst efter måndagens veterinärbesök.

Golden hour spring sun - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Sofia Svensson ger tröst och förtröstan i “När allt det här är slut“.

     Hållbarhetsbloggaren Carin H Brander tipsar om saker med många användningsområden.

     Mäktiga spellistor som ger mod och kraft finns hos Michelle Baker (efter tips från Krickelin, som också säger andra viktiga saker här)

*

Var hittar du kraft?

4 kommentarer

 1. Skickar så mycket pepp till dig och Asla från ulltottarna här! Vi håller alla tassar och tår för att ni får veta mer på onsdag.
  Och så njuter vi av dina stjärnögonblick och bilder (alltså den sista? wow!!). Jag hade inte heller lust att anstränga mig det minsta för påsken i år men när jag gjorde det så blev det så himla bra. Stjärnögonblicken är alla promenader i engelska parken med Vifslan som börjat gå ut i koppel. Att sitta och läsa i solen med kaffekopp efter kaffekopp. Äggjakterna jag och Andreas anordnade för varandra och att sitta och sy i fredags.
  Önskar dig en mild, ljuv vecka med mycket fågelsång <3

  • Tack snälla! Så glad för din pepp kring mina foton, det betyder mycket! 😀 Vad mysigt att du kan gå med Vifslan i koppel <3 Och kaffe i solen är något extra, jag har nyss suttit en stund på balkongen i solen med morgonkaffet. Blir som alltid alldeles till mig av din och Andreas relation och allt bus och lek ni hittar på, det smittar i glädje! Tack för att du lämnade ditt avtryck här, och jag önskar dig snälla återhämtande dagar framåt. <3

 2. Tack för ditt inlägg, det påminde mig om att jag måste ta i mig själv. Hamnat lite i tyck synd om mig själv-fällan, ingen hit :/
  Hoppas allt går bra med Asla <3
  Ha en fin dag!

  • Så otroligt lätt att hamna där, Anna. Jag var rejält nere i det ett tag, och jag hamnar ofta där när jag är trött och behöver extra medkänsla och omtanke. Hejar på dig! Tack för din omtanke <3

Kommentera