I tisdags skickades uppsatsen in efter en intensiv slutspurt som jag nyste mig igenom hela vägen till mål. Så skönt, och så nöjd! Och oj så trött. Jag var helt tom i hjärnan efteråt. Skönt att jobba i torsdags så att jag fick lite styrsel i livet. Sedan har jag ägnat mig åt opponering och korrekturläst vår egen uppsats.

På fredag är det dags för slutseminarium. Jag försöker stegvis trappa ned tempot och återhämta mig i det. När jag är så trött som nu återvänder det depressiva och det har varit en tuff helg psykiskt men med solsken, grönska och självmedkänsla kommer jag långt. Och tårar. Som de hjälper mig att finna lugn och få ur mig tröttheten. Är det inte fantastiskt hur kroppen tar hand om oss bara vi låter den?

Nu följer sista veckan av termin sex med slutseminarium. Beroende på hur mycket vi behöver komplettera med uppsatsen så är det bara en termin kvar sen. Jag har en vecka ledigt innan mitt sommarvikariat startar och planen är att inte planera och bara ta dagen som den kommer. Hur ser det ut för dig just nu? Berätta gärna.

Och de obligatoriska försomriga stjärnögonblicken.

Lilacs - reaktionista.se

     Syrenerna som väller ut över staketen med sin doft och gör allt bra.

     Workshopen om sökoptimering av Teknifik som var så genuin, inspirerande och gav mig viktiga insikter!

     Att träffa en person som hittat ett annat sätt att leva och se den skina av motivationen att fortsätta på den vägen.

     Att ha skickat in uppsatsen. Känslan av stolthet.

     Månen ackompanjerad av ett magnifikt kastanjeträd som en helt egen planet!

Chestnut tree under the moon - reaktionista.se

     När slarvfelen i uppsatsen inte rörde mig i ryggen. Så tacksam för att jag inte behöver skämmas över min mänsklighet längre. Perfektionism är så kvävande.

     Att jämföra nu med då livet var så mycket mycket svårare att leva. Den jämförelsen ger mig gåshud varje gång.

     Foton på fadderbarnen när de leker vid en strandkant i kvällssolen.

     Att jag fick tjänsten jag sökte som socionomtrainee.

     Gamla fönster och speglingar av blå himmel i dem. Det har ni ju aldrig hört förut här! 😉

Rademachersmedjorna Eskilstuna - reaktionista.se

     Krama oss själva i social distansering anda när jag och mitt girl gang hade setts en stund i friska luften.

     När Asla stryker sig mot mig i famnen och buffar in sig.

     Gråta ut och att känna hur tröttheten lättade efteråt.

     När handledaren för uppsatsen ringde upp när den var klar för att se hur jag mådde.

     Vattenmelon till fika på varsin sten i skogen.

Rademachersmedjorna Eskilstuna - reaktionista.se

     Flytta ut studiedagen till en gräsmatta i solen.

     När stjärnföräldrarna sa att de hade satt den sista potatisen och jag skrattade gott för mig själv och skrockade “nu har ni satt er sista potatis”.

     Att gå utan jacka i solskenet.

     Få hem böcker som jag har velat läsa länge.

     Lyckad mangold-odling i år! Växer som ogräs!

Mangold - reaktionista.se

     Fotoljuset just nu, vill bara fotografera dygnet runt!

     Att jag har mitt skriftspråk när andra ord är svåra.

     Fantastisk pesto med massor med goda smaker tillsammans med klyftpotatis och quornburgare.

     All uppmuntran för vårt arbete med uppsatsen, det värmer <3

     Grönskan som är så mjuk, levande och frodig!

Early summer - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Elsa skriver så nära och sårbart om prestationsbaserad självkänsla. Modigt och viktigt i dessa tider när de som är vana att skapa sin identitet i det de gör kanske inte längre har sitt “göra” kvar.

     Sen vill jag tipsa om Claras fotoskola. Clara är självlärd i foto precis som jag och även om jag lärt mig en del genom åren fann jag nytt här jag med. Du har också chans att vinna en kamera!

     Annelie är en sån där genuin varm person som också gör världen extra vacker och snäll med enastående bakverk (oftast glutenfria) och blomsterarrangemang som får hjärtat att slå ett extra slag. Nu släpper hon bakbok! Rekommenderar!

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Vad har fått dina ögon att glittra på sistone?

4 kommentarer

Kommentera