Känslorna har legat nära huden denna vecka. Världens orättvisa kommer nära och i min högkänslighet går den rakt in i roten av vem jag är. Jag vill berätta mer om orättvisan. Jag kommer att göra det (länkar längre ner så att ni kan läsa mer). Men just nu har jag använt slut på veckans energi. Tur att den fylldes på så gott mitt i veckan med kvällsbad, vänskap och lummiga naturupplevelser.

Det efterlängtade slutseminariet blev en obehaglig upplevelse som jag inte har återhämtat mig från än. Jag var beredd på saklig kritik men istället följde flera timmar av kränkande bemötande både mot oss och andra. Att bevittna när andra beter sig respektlöst mot sina medmänniskor är det som att jag bara går sönder helt. En smärtsam del i att vara HSP och ha en INFJ-personlighet. Men jag skulle aldrig vilja vara utan det ändå, förmågan att känna empati så djupt. Jag tog det vidare och fick det bemötande jag saknat tidigare under dagen. Tänk vilken skillnad det gör, när man får reagera och bli tagen på allvar i det. Jag har så lite kraft att ta av nu, så det gjorde all skillnad.

Nu väntar en “ledig” vecka. Vi börjar med kompletteringar av uppsatsen. Sen ska jag träffa några efterlängtade personer (med social distansering som ledstjärna), besöka frisören och återhämta mig så gott jag kan innan sommarjobbet drar igång den 15:e. Det är en tuff tid nu och jag ser fram emot att få en vardag med rutiner som gör mig gott. De rutinerna ska jag utforma för att sommaren ska bli hållbar och givande.

     Alla nyanser av grönt som möts i solljuset i den lummiga skogen.

     När andra människor håller avstånd på stan.

     Att en främling hjälpte mig att betala kattmaten när jag hade glömt plånboken hemma. Swish som medhjälte!

     Soldränkta rapsfält.

     Få tag på en svinnlåda med grönsaker som blev en mumsig pastagratäng.

Summer evening Sweden - reaktionista.se

     Den sörmländska landsbygden som känns som både hemma och en dröm på samma gång.

     Myntan som övervintrat och växer upp med sin klargröna färg i balkonglådan.

     När små regndroppar började komma först när jag närmade mig dörren.

     Att jag kunde förvandla mina skönaste skor så att de inte skriker av lila färg längre.

     Lyssna till riktigt konstruktiva samtal vid andras slutseminarium.

Sommarskogen - reaktionista.se

     När en vän frågade om jag hade tid för en promenad precis när jag behövde komma ut och gå ur mig känslor. Timing som detta är så välsignat.

     Regnet, det efterlängtade regnet, som sköljde bort pollen och gjorde luften klar.

     När jag började gråta av empati i ett samtal och den andre svarade med att validera: “ditt mjuka hjärta, Wilda”. De orden gjorde allt för att jag skulle hitta mig själv i det bottenlösa.

     Lyckohälsningar inför slutseminariet.

     En dopping som sprattlade runt på vattenytan och letade fisk.

Sommarkväll - reaktionista.se

     Ta ett dopp på en ny plats, även om det verkligen var isande kallt. Den euforiska känslan och den mjuka kroppen efteråt slår det mesta!

     Boka tid hos frisören.

     En kvist syrén i minneslunden på mors dag.

     Få iväg en present till bästisens födelsedag.

     Sommarsallad vid vattnet med en god vän.

Sommarkväll sommarsallad - reaktionista.se

     Citronlemonad som är min favvo just nu!

     Få cykeln fixad inför sommarutflykterna. Att det finns så mycket kärlek i den när jag påminns om personen som gav mig möjligheten att köpa den när jag blev bestulen på min förra.

     Att kunna helghandlar på en torsdag.

     Få upprättelse och bekräftelse på det som kändes fel inte var okej. Att bli tagen på allvar.

     Syrénerna som visar alla sina stadier i år, och doften doften!!!

Syrén - reaktionista.se-1

Stjärnlänkar

     Samuel Girma skriver starkt om varför rasism är ett vitt problem. Läs. Lär. Rannsaka.

     Här finns tips på femtio svarta personer på Instagram inom hållbarhet/miljö.

     Tabitha Brown ger exempel på saker du som vit kan göra för att stötta “Black Lives Matter”-rörelsen.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Vad väcker din förundran?

Kommentera