Sommarlovet började i tisdags kväll när vi efter två dagars slit fått ihop kompletteringarna för uppsatsen. I fredags blev vi godkända! Snart får ni läsa. Först ska det formella göras och jag hoppas kunna ge de av er som inte har akademisk bakgrund en text som ligger närmare detta språk. Det hade jag behövt innan jag läste på högskola, och jag vill ju att alla som vill ska få ta del av dessa viktiga berättelser.

Resten av veckan har jag verkligen balanserat mellan återhämtning och att tanka på sommarenergi. Det blev faktiskt en bra balans till slut. En utflyktsdag i den sörmländska landsbygden med stjärnmamman E i onsdags, ett par timmar med en nyfunnen vän i fredags och en lördag hos stjärnföräldrarna med bad, solsken och glass. Däremellan har jag förberett mig inför sommarjobbet, utformat rutiner för att vardagen ska kunna rulla smidigt i sommar, sovit middag, haft terapi, gjort snälla yogapass och gråtit ur mig en jäkla massa sorg. Idag fortsätter förberedelserna och återhämtningen.

Tänk, på måndag startar jag min första visstidsanställning som socialsekreterare. Så märkligt ändå, hur livet kan bli. Kommer ni ihåg för tre år sedan när jag berättade att jag skulle bli socionom? Aldrig hade jag ens kunnat ana att jag skulle få göra detta redan nu.

     Sommarhåret som lockar sig efter bad och skiner i solsken.

     Bittra skämt när det behövdes.

     Sitta i en solstol och känna solens strålar mot huden i stillhet.

     Träffa en Instagram-vän som också kommunicerar med träden.

     Alla skira gröna toner och lager av grönska i skogen.

Summer woods - reaktionista.se

     Sommar-Sverige från tågfönstret i några magiska minuter.

     Känna lättnad över att jag kommer att få fortsatt stöd ett tag till.

     Ljumma brisar längs bara ben.

     Få sms som säger “du är viktig för mig”.

     Handla närproducerad mat direkt från gården. Önskar att jag kunde göra det oftare. Så lyxig känsla på alla sätt.

Närodlat Solby Gård Eskilstuna - reaktionista.se

     Barnen som leker med varandra på gården så att deras skratt ekar mellan husen.

     Känna hur kroppen går ner i en djupare form av vila.

     Få hem en bok från en vän som verkligen gav mig rätt ingång inför sommaren: återhämtning, kreativitet och natur.

     Pestopasta som det bara kan smaka på en riktigt bra restaurang.

     Texten “snälla knacka inte på glaset, glassen blir jätterädd” hos Slagsta glass. <3

Reflections Solby Gård - reaktionista.se

     Guldiga speglingar i fönstret på Solby gård.

     Att få uppsatsen godkänd så att jag kan lämna slutseminariets våndor bakom mig.

     Sätta mig en stund vid ån och bara andas.

     Vänner som frågar hur det är även om jag inte alltid orkar svara så mycket.

     Att gå barfota i sommargräset.

Sundbyholm - reaktionista.se

     Att ta ett dopp på denna vackra plats under klarblå himmel.

     Fjärilar som fladdrar med i stegen framåt.

     Skymningsljuset i skogen.

     Kallt vatten när man är riktigt törstig.

     Färgtonerna hos vallmoblommor.

Poppies - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Elin Zlatkovic fångar barns förtrollning med den äran.

     Kimberly Jones förklarar förtryck så genialiskt smärtsamt att ingen kan blunda för detta. Se videon, lyssna och agera.

     En annorlunda skolavslutning i koreografi av Benke Rydman.

     Årets sommarvärdar har presenterats. Jag ser mest fram emot Greta Thunberg, Betlehem Isaak, Sara Bäckmo och Laleh. Vilka sommarprat vill du höra? Jag hoppas dock på mycket bättre representation nästa år (på tal om Black Lives Matter osv.), och i år kan detta initiativ kompensera.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Vad har stannat hos dig från veckan?

Kommentera