Första arbetsveckan avslutades med välbehövlig ledig fredag för att fira midsommar. Det har varit så roligt att komma tillbaka och träffa kollegorna regelbundet igen och få arbeta med det som ger mening. Det stimulerar mig och ger mig ny kraft. Det var också obeskrivligt skönt att få en kort första vecka, och dedikera midsommarhelgen till återhämtning.

Jag har fortfarande problem med min sömn, sedan några år tillbaka nu. Tack och lov har jag en förmåga att inte oroa mig för det och istället försöka hitta den lilla återhämtningen i pauser, meditation och lägga mig ner en stund när det går. Jag har under helgen sett över vad jag ger min energi till utanför jobbet för att kunna prioritera mer noga. Det behöver bli hållbart på de sätt som går. En stor del av det som tar min kraft just nu är alla rutiner kopplade till Aslas diabetes, och oro för olika saker. Jag behöver återta mitt inre arbete med medveten närvaro och vara här och nu mer än jag har varit de senaste månaderna. Jag påminns om att det är en färskvara, förmågan att vila i nuet. Stjärnögonblicken hjälper mig med det.

     Få vara helt ifred och i tystnad på min trygga plats i flera timmar.

     Kvällssolen skimrande i det nybadade lockiga håret. Frihet!

     Att få höra att en vän vill träffas mer regelbundet på en nivå jag orkar med.

     Ett litet barn som satte sig ner i vattnet längs stranden och doppade både rumpan och kläder i vattnet följt av ett högt fnitter varje gång, och föräldern som stod bredvid och skrattade med. Så mycket kärlek i det. Friheten att få vara barn och upptäcka världen.

     Att dela de första tomaterna med en vän på balkongen.

Zinnia - reaktionista.se

     Zinnian som är på väg att slå ut nu!!!

     När disken torkar på ingen tid alls för att det är så varmt inne.

     Långsamma yogarörelser för en trött kropp.

     Få förtroenden på jobbet.

     Låta tankarna snurra klart med blicken vandrandes längs med höga grässtrån, smörblommor, ormbunkar och ekträd.

Midsummer bath - reaktionista.se

     Svalkande bad i det ljumma åvattnet.

     När alla kläder doftar ljuvligt av lavendel efter tvätt med ekologiskt tvättmedel.

     Att sorgen kunde få komma ut när den dök upp.

     Kvällsljuset som är som grönt guld när det silas genom träden.

     Vara självförsörjande på salladsingredienser just nu. I alla fall i den mängd jag får i mig per dag.

Balkongskörd - reaktionista.se

     Strukturen på alla blad som växer på balkongen nu, som myntans och citronmelissens räfflor och mangoldens bubbliga ytor.

     Doften av fläder.

     Att möta kollegor som var så uppenbart glada att se mig och jag dom.

     Lummiga ekträd som inger trygghet och stabilitet.

     Att det fanns prästkragar i skogen.

Midsummer wrath - reaktionista.se

     Att midsommarkransen nästan var än vackrare dagen efter i sin vissnande form.

     Regnsmatter mot paraplyet.

     Jasmindoft i vinden.

     Potatissallad. Alltså hur många kilogram potatissallad är det okej att äta på en vecka? Love it!

     En havtornsfjäril som gjorde mig sällskap på blomsterängen.

Hagtornsfjäril Södermanland - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Skidåkning i midnattssolen på midsommarafton? Tänk vilket förtrollat land vi lever i ändå.

     Holiday beskriver generöst och tydligt vad vi som vita inte bör göra som allierade med #blacklivesmatters och vad vi kan göra istället.

     Superskaparen Anna-María (Dnilva) har gjort årets mäktigaste jacka som får vem som helst att se ut som en stjärna. Kika in!

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Hur var din midsommarvecka?

4 kommentarer

  1. Åh vad jag saknar dig känner jag när jag också vill sitta på din balkong och äta tomater, fast jag inte ens gillar tomater!

Kommentera