Veckan har på många sätt kretsat kring temperatur. Känner ni igen er? Ja, hur många grader varmt är det egentligen? Inne? Ute? Hur ska jag få ner temperaturen inomhus? Har jag feber eller är det bara väldigt väldigt varmt? Hur mycket feber har jag?

I tisdags kväll efter ett svalkande dopp i ån kom nysningarna och den massiva tröttheten tillbaka, med feber. Jag hann jobba en dag, eftersom jag var ledig i måndags. Jag förstår att mitt immunförsvar är skört utifrån den långdragna bristen på återhämtning. Först igår hade den värsta febern lagt sig, men hosta och halsont hänger kvar. Med massiv trötthet. Värmen hjälper inte i detta läge men det är vad det är. Jag har vilat, druckit mängder med vatten och låtit kroppen få styra. Hoppas att jag snart orkar igen.

Eftersom jag befunnit mig inom 65 kvm nästan 6 av 7 dagar har stjärnögonblicken blivit i liten skala. Det är nyttigt ändå, att begränsa intrycken och se att det ändå finns så otroligt mycket att vara tacksam och förundrad över.

Sunset - reaktionista.se

     De långsamma skymningarna, att få njuta av varje färgskiftning.

     Att det fortfarande går att acceptera sjukdomssymtomens alla abrovinkar de senaste nio månaderna och skratta åt det, trots allvaret och sorgen bakom.

     När Asla och jag låg på varsin sida om fläkten raklånga på golvet.

     Palettbladen som växer sig starka och frodiga i solskenet.

     Plocka mangoldblad lika stora som mina händer.

Mangold - reaktionista.se

     En vän som erbjöd sig handla mat när jag däckade i feber.

     Hemgjord “citronlemonad” på bubbelvatten, citronsaftskoncentrat och pressad citron.

     Läsa körkortsteori korta stunder och börja tro på att jag kommer att kunna köra bil en dag trots mitt självtvivel kring bilkörning.

     Få påminnelse om att förlänga min sjukanmälan när jag var alldeles för väck för att komma ihåg det själv.

     Att en gammal ampel jag har gjort kunde få nytt liv av ett skott från en gullrankan som växt till sig.

Ampel - reaktionista.se

     När Asla lägger sig framför lådan med nålar i rätt tid för glukoskoll. Ja betingning funkar ju rätt bra på den där katten.

     Vatten med egenodlad mynta i.

     När veterinären ringde inför sin semester och speglade att jag har koll och har stor omsorg om Asla. Det värmde hjärtat.

     En kalldusch innan läggdags.

     Tabbouleh med falafel för dagar när jag inte blir hungrig pga värmen.

Hairbun - reaktionista.se

     Sätta upp håret i en slarvig knut uppepå huvudet.

     Ljumma sommarkvällar bland all växtlighet på balkongen.

     Att lyckas få en dräglig temperatur inomhus.

     Ligga i soffan med blöt handduk i pannan och lyssna på Sommar i P1. Det som berörde mig mest i veckan var Björn Natthiko Lindeblad som talade om döden och att leva med den obotliga sjukdomen ALS.

     Att få förklara vad arbetet som socialsekreterare innebär för en väns barn. Bra övning!

A nap with Asla - reaktionista.se

     En tupplur med Asla nära. Hur kan hon bara ligga där och se så söt ut liksom?

     Duscha kallt när det är 28 grader inomhus.

     Hämta ut medicin och utrustning till Asla för flera tusen och veta att jag får tillbaka det mesta. Tacksamheten för att hon får fortsätta finnas hos mig.

     Livestream för Global Pride med viktiga berättelser och enastående artister. Känslan när hjärtat öppnas ännu lite till. Det pågår hela helgen, så kika in!

     Ett bad i ån efter en varm dag.

Eskilstunaån kvällsbad - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Dokumentärfilmen “Det 13:e tillägget“. En skrämmande ögonöppnande och välgjord dokumentär, se den! Du kommer garanterat förstå hur dagens rättssystem hänger ihop med dåtidens slaveri.

     När operahuset i Barcelona öppnade igen ersattes den mänskliga publiken av 2292 krukväxter. Efter konserten donerades krukväxterna som en hyllning till 2292 personer som stått i frontlinjen vid bekämpningen av covid-19. Huuuur fiiiint???

     Sofia skriver nära om vad som syns och inte syns på sociala medier, och om att visa det sårbara.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Hur har du det i hettan?

Kommentera