Hej ni underbara! Jag ser tillbaka på en omtumlande vecka som återigen visat mig vilken enorm styrka jag har i mig. Jag växer så det knakar i rollen som socialsekreterare och jag får göra det jag älskar varje dag: möta de starka och utsatta barnen där de är, göra mitt bästa för att de ska få den hjälp och det skydd de behöver. Jag får förtroenden och lär mig nya saker varje dag som rätar min ryggrad och fyller mig med mening. Yrkesmässigt är jag precis där jag vill vara nu och jag stormtrivs.

Jag har tagit modiga sårbara steg för min hälsa i veckan. I samråd med min chef bestämde jag mig för att jag resten av sommaren arbetar fyra dagar i veckan och är ledig en. Dessutom bad jag min läkare om en tid för att börja utreda vad den försämrade utmattningen egentligen står för, om det är kroniskt trötthetssyndrom (ME/CFS) som det misstänktes 2018. Jag har gått med på att ta sömnmedicin vid behov och bett om samtal även när min samtalskontakt är på semester. Med detta kapitulerar jag och ber om hjälp. Kanske det svåraste jag vet eftersom jag har så dåliga erfarenheter av vården och av att få stöd när jag ber om det. Jag släpper taget om det nu. Jag har inget att förlora på det längre, bara mycket att vinna. Jag är värd att må bra, jag försöker i alla fall öppna mig för det.

Blåbär - reaktionista.se

     Hitta blåbär i skogen!

     Att sova sju timmar en natt och märka vilken skillnad det gjorde.

     Kvällsljuset på balkongen, alldeles eldigt och varmt.

     Nå fram till en ungdom i en svår situation.

     Prata och skratta med kollegor på fikarasterna.

Sprickor i asfalt - reaktionista.se

     Sprickor i asfalt av rötter. Så vackert även i sin symbolik.

     Att få förmedla hopp.

     När min kollega gick på godisjakt och kom tillbaka med sina fynd och lycklig blick.

     När Asla fick tag i min strumpa på foten och drog av den och sen spelade oskyldig. Så jäkla smart katt jag har ändå. 😉

     Blåbär till frukost, plockade kvällen innan.

Bluberries - reaktionista.se-1

     Lila blåbärsfingrar. Känns busigt, vilt och somrigt.

     Att få höra att uppsatsen gjort viktig skillnad för en intervjuperson.

     Ett telefonsamtal där rösten i örat kändes närvarande och trygg.

     Få tillbaka en utredning jag hade skrivit med knappt några anmärkningar. Att jag lär mig vad good enough är mer och mer.

     Gosstund med Asla.

Asla and me - reaktionista.se

     Lättnaden när schemat för sommaren känns mer hållbart.

     När jag bad om hjälp och det blev taget på allvar.

     Att känna igen sig.

     Börja närma mig mer djupgående insikter om det som lägger krokben för mig i livet just nu.

     En smultronblomma på plantan! Jag sådde från frö och det kommer bära frukt, hur häftigt är inte det?

Smultron - reaktionista.se

     Syrliga salladsblad.

     Den friska luften när regnet hade sköljt undan den kvava värmen.

     Att nå 1500 följare på instagram, en milstolpe jag strävat efter länge.

     Att kunna ge vidare det jag har fått.

     Regndroppar som ligger kvar på liljekonvaljens blad.

Raindrops - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Therese Lindgrens sommarprat om paniksyndrom. Otroligt viktigt och lärorikt att lyssna till.

     “Jag ansöker om rätten till min barndom” säger Sofie Sarenbrant i inledningen av sitt sommarprat. Detta kräver en triggervarning. Om sexuella övergrepp och kampen för upprättelse. Om att få äga sin egen berättelse. Så mycket igenkänning att jag grät rakt igenom.

     En klarsynt krönika om humanismens haveri i asylpolitiken av briljanta Gudrun Schyman. Vi får inte blunda för det politikerna håller på att göra mot värnlösa medmänniskor just i detta nu.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Vad berörde dig nyligen?

Kommentera