Jag har haft en balanserad vecka. Kanske det bästa betyget egentligen, för hur ofta händer det? Det är nog ett resultat av att jag tagit mig tid till återhämtning och fått bättre koll på hur jag ska fördela och hantera arbetsuppgifter över veckan. Framför allt att jag har släppt alla måsten och gett mig utrymme till lust och spontanitet efter arbetstimmarna. Det finns en nyckel i det förhållningssättet som bara tycks kunna användas när jag har tillräcklig återhämtning. För det är då jag kan se luckorna i dagarna. I torsdags använde jag största delen av dagen till att ligga på soffan och att skapa struktur för kommande dagar (matplaner, tidsplaner, listor och återhämtningstid).

Med lite mod vågade jag tacka ja, och lösa alla eventualiteter, för middag med kollegor i fredags. Jag längtade hela veckan. Det var en fantastisk kväll. Precis som på jobbet så är kollegorna lika underbara utanför kontoret. Jag skrattade och skojade och kände mig så otroligt hemma i gänget. Det finns så mycket hopp i mig i det. Lördagen gick i långsam takt med ett kort besök på ReTuna återbruksgalleria och avslutades med ett dopp i solnedgången med en vän.

Kåsa loppisfynd - reaktionista.se

     Fynda en träkåsa second hand för ynka 10 kronor!

     Bli inbjuden till grillmiddag med kollegor. <3

     När Asla lägger huvudet tungt mot min arm och slappnar av i min famn.

     Sammanstråla med en vän för att sida vid sida fascineras av solnedgången över vatten.

     Regn som slår rytmiskt mot taket.

Summer rain - reaktionista.se

     Att den första solrosen slog ut, förundras av skönheten i den varje dag.

     Lyssna till Miss Li, vilken skön röst att ha i öronen.

     Att få skjuts hem till katten mitt i middagen med kollegor för att ge insulin och att det var som det självklaraste i världen att göra det. <3

     Få ge bort en stickling av en gullranka till en kollega som pratat om att hon ville ha en sådan växt.

     Dra upp egen potatis från balkongens potatiskruka.

Egenodlad potatis - reaktionista.se

     Återse en vän som jag länge trodde hade försvunnit från livet.

     Att inte vilja att kvällen ska ta slut för att det är så trevligt.

     Hemmagjord palak paneer i matlådor, att veta att jag kan äta gott flera dagar i rad.

     Skratt som känns i hela kroppen.

     En fluffig jacka som påminde om en kappa jag provade för många år sedan men inte hade självförtroende att bära upp då. Att köpa den (second hand) nu för att jag har det självförtroendet nu.

Wilda and the fluffy coat - reaktionista.se

     Sommarhåret som får formas av bad och vind.

     Att vakna med feber, frossa och snuva och känna att det ändå var värt det.

     Promenera långt och känna hur energin förändras i kroppen längs vägen.

     När jag bad om mer att göra på jobbet och kände att jag hade ett bra flow i jobbet sen.

     Kunna säga från hjärtat att jag älskar mitt jobb och känner mig bra på det, och få tillbaka att det märks och att andra håller med. <3

Sun flower - reaktionista.se

     Första solrosen slog ut, som en brinnande eld.

     Att Aslas värden stabiliseras.

     Självscanning i matbutiker. Blir fascinerad av hur mycket energi det har sparat i mitt liv sen det kom.

     Få tips om kattströ som kan komposteras. Min stora miljöbov i hemmet har nu fått en lösning! Mindblown.

     Sitta länge med Asla i knät på balkongen när hon njöt i solvärmen.

Asla - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Kjell A. Nordströms sommarprat om hur kapitalismen tagit över världen och våra liv. Finns intressanta perspektiv i hans ord som ger mig inspiration till andra sätt att leva, i jämlikhet.

     Jag ramlade över detta inlägg om hur man efter att ha blivit utsatt för gaslightning kan fortsätta göra det mot sig själv, och hur man kan bryta det.

     Några vägledande tips om hur vi kan börja släppa kontroll och byta ut det mot mer hälsosam tillit.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Vad har värmt dig själsligen i veckan?

3 kommentarer

  1. Jag var på Retuna för första gången i veckan, men har velat åka dit länge. Nu passade det bra eftersom vi hyrde hus utanför Eskilstuna under en vecka. Retuna levde verkligen upp till förväntningarna och vi gjorde många fina fynd. Både kläder och skor till barnen, träningsjacka till mig och en fin piedestal 😍 Jag åker gärna dit igen när vi har vägarna förbi 👍

  2. Alicia Sivert.se Svara

    Kåsan Wilda, vilket fynd!! Så vackert med den lilla infällningen, är det horn tro? Blir alldeles vild av tanken på att finna en sån skatt. Hoppas och tror att den planerar för många kommande skogskaffekoppar ihop med dig <3

    Blir också så glad av att se dig i den fluffiga kappan. Vilken queen. Såklart du ska bära den!

Kommentera