Vecka tjugofyra: en cykelstöld, ett zoobesök, en dagsutflykt till vackra handelsträdgårdar, meditation, en ny cykel och ett av de finaste ögonblicken i mitt liv. Tyvärr kan jag inte berätta om det sista än. Jag vet bara att jag måste kasta mig ut i det jag egentligen inte vågar och alltid säga ja till livet. Jag måste sörja det som förloras, ta nya tag och fortsätta skapa och upptäcka stjärnögonblicken. Ta tillvara på dem och essensen i allt det vackra som sker. Det är då jag trivs med mig själv och kan göra mig lycklig. 

Sakta börjar jag bli piggare, mer van vid vardagen som den ser ut nu. Jag är så tacksam för de människor som finns ett telefonsamtal eller ett meddelande bort när jag behöver berätta och känna. Jag är tacksam för er som läser här och för den värme och omtanke ni har gett mig i veckan. tack <3

I veckan som kommer ska jag hänga med tigerungarna och krama om deras mamma några extra gånger, svara på mail och telefon när folk ringer om rummet som är ute på annons nu, skriva minst 500 ord varje dag, fira midsommar på mitt sätt och bada i Mälaren så ofta jag kan, om det inte är för kallt i luften. 

Me and the violets - reaktionista.se

     När varannan mening jag sa i ett telefonsamtal lät som poesi.

     Plocka lupiner vid vattnet och violer mellan stenplattor.

     Fixa saker i lägenheten. Olja gnisslande dörrar, laga en hylla och köpa köksgeråd som saknats.

     Att få höra insider-information om de förrymda lemurerna från Parken Zoo.

     Bomullshuvudtamarinerna på Parken Zoo. Alltså så gulliga! Och bara ordet: bomullshuvudtamarin… jag vill ha ett bomullshuvud!

Bomullshuvudtamarin Parken Zoo - reaktionista.se

     Bada efter en varm dag.

     Att landa i ett samtal med en vän och känna att jag vet vem jag är, mitt i all förändring. Tacksamheten i att jag har människor som ibland känner mig bättre än jag känner mig själv.

     Komma på vad jag ska göra till Monthly Makers junitema återbruk.

     Att få dela sin glädje med någon som är lika exalterad och ordlös som jag.

     När Elin skrev om att hon som barn var kär i Robin Hood och jag kom på att jag ju var helt upp över öronen i Marion. Såg slutscenen (där hon är sådär förtrollande vacker med långa ögonfransar) på repeat så ofta jag kunde (när ingen såg). <3 Haha, alltså jag kanske borde komma ut som gay snart? 😉

Sumatratiger Parken Zoo - reaktionista.se

     Ögonkontakt med en tiger.

     Solgalna surikater som bildade en kramhög i sanden.

     Att jag kunde kliva ur min skam och be om hjälp.

     Pelargonutställningen på Prästgården! Blommor och blad i fantastiska former och nyanser som fick mig att tappa andan. Vill ha “woods surprise”!!! Låter och ser precis ut som att den ska bo hos mig ju. Tyvärr säljs inte blommorna i utställningen.

     Uppfriskande kvällsdopp i Mälaren, även om det var riktigt kallt.

Pelaronutställning Prästgården - reaktionista.se

     Boka hela tågluffen i sommar inom den budget jag hade tänkt mig.

     En brinnande solnedgång i guldnyanser.

     Bryta av ett blad aloe vera från fönsterkarmen och lindra enorma kliande myggbett direkt.

     Spela kubb och äta socker med feminister i en park. Avslappnat häng som avslutades med sockerkick. Jag blir lite som en duracellkanin på socker och det känns ju jättekul då, men heh inte så roligt när det går över, haha.

     En gren i vattnet som påminde mig om Jessicas scanography.

Branch in dark water - reaktionista.se

     Videoklipp där fadderbarnen lär sig cykla. Hur kan tiden gå så fort?!

     Få ett mail som gjorde mig både överlycklig och livrädd på samma gång.

     Solnedgången i backspegeln med en god vän vid ratten.

     Att jag vann boken I djupt vatten av Paula Hawkins i Floras utlottning.

     Ett palettblad som fick mig att börja prata bebisspråk bara vid åsynen och därför adopterades till växtfamiljen utan minsta tvekan.

Palettblad coleus hybrid - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Beata reflekterar klokt om pengar och att normen kanske inte är den norm vi ser.

     Klara skapade flera kimonos med hjälp av den här beskrivningen och nu är jag inspirerad att testa själv!

     Gör en bevattningskruka av en glödlampa. Julia visar hur! (varnar dock för starkt solljus eftersom glas och sol kan skapa eld).

     Sommarvärdarna 2017 har presenterats. Nu kan du lyssna redan från tidig morgon! Jag ser mest fram emot Linnea Claesson, Miriam Bryant, Anna-karin Nyberg, Johannes Anyuru, Lisa Ekdahl och Negra Efendić. Vem får jag inte missa?

     Min inspirerande vän Vicky har skrivit ett inlägg om vad hon gör för att ta hand om sig själv lite extra. En bra påminnelse om att välja det som ger något och välja bort det som tar.

Vad finns på din lista med stjärnögonblick?

13 kommentarer

 1. Ååååh! Så himla fint att få äran att pryda din lista <3 Tack! Älskar dina stjärnögonblick! Så vackert och fint som en hyllning till livet! Vad mysigt det lät med pelargonutställningen. Jag upplever nog ett stjärnögonblick just nu, men en stor iskaffe på bordet bredvid mig och inspirationen att skriva ett blogginlägg. Annars har jag tagit mig till gymmet i veckan vilket känns otroligt bra. Jag är lite rädd att jag inte kommer fortsätta gå dit men jag försöker se det positiva i att jag faktiskt börjat träna lite igen 🙂 Kram!

  • Wilda Svara

   Självklart, Beata! Du är ju så bra! Det låter verkligen som att du hade ett riktigt stjärnögonblick där. Hoppas att du får njuta av att träna lite igen och fler såna mysiga stunder med inspiration till blogginlägg. Det är verkligen en hyllning till livet, så det var fint att du använde de orden. <3

 2. Å jag ser fram emot nästa träff då jag förhoppningsvis får veta vad det underbara är 😍😙 Och jag älskar dina “stjärnögonblick” – får jag låna det ordet av dig till ett blogginlägg och hänvisa till dig? Kram 💖💖

  • Wilda Svara

   Japp, det ska du få veta! 😀 Jättespännande. Självklart får du använda det ordet! Det är bara fint om det sprids. <3 Kram!

 3. “När varannan mening jag sa i ett telefonsamtal lät som poesi.” – this though <3 och allt. KRAM

  • Wilda Svara

   Haha ja det var lite galet att höra sig själv. Tror att jag skriver så mycket nu att det blev så därför 😉 KRAM!

  • Wilda Svara

   naaw finis <3 haha ah tänkte lite på dig och att du skulle dött för de där söta djuren ju!

  • Wilda Svara

   Åh vad glad jag blir <3 Det är verkligen det som stjärnögonblicken gör för mig och det är ju underbart om det kan spridas samtidigt 😀
   Aaa, det var faktiskt riktigt häftigt.

 4. Att komma hit till dig, till dina ord och dina tankar – det är stjärnögonblick för mig. Och vetskapen att jag kan göra det när det passar mig, välja när jag behöver ett Wilda-stjärnögonblick. Det är stort.

  Och tack för din goa kommentar <3

  • Wilda Svara

   Fina du! Så glad jag blir. Vilken värdefull kommentar. Den kommer jag bära med mig <3 Tack själv för inlägget.

 5. Pingback: Sommarguide till Eskilstuna | REAKTIONISTA

Kommentera