Jag verkar bara bli tröttare. Det är mycket sorg i mig dessa dagar. Jag hamnar lätt i det när tröttheten blir ett verkligt handikapp och begränsar även den värld jag redan har begränsat. När jag känner mig otillräcklig och halv som människa, både i min egen och andras närvaro. Därför är jag väldigt nöjd med att jag har fått gjort det som skulle göras denna vecka i studierna, och orkat skriva några nya boksidor. Mellan extra sovtimmar, kvällspromenader och orimligt många serieavsnitt. Någon gång ger det sig. En stund i taget, och jag fortsätter samla glädje. Och träna på acceptans.

Vissa stunder kommer glädjen igenom dimman. Som på kalaset igår när barnen ropar på mig och vill leka och jag får krama en fantastisk vän en extra gång. Som när Daniel förstår och värnar mina gränser när jag inte orkar visa dem. Som när någon orkar lyssna på min hopplöshet tills den har gått över. Som när Asla buffar på mig så att jag orkar gå upp ur sängen. Och allt det andra som också är stjärnögonblicken i mitt liv.

Solnedgång över blå himmel - reaktionista.se

     Himlens alla nivåer och nyanser som ger mig en magisk show varje kväll.

     Att möta hans blick och all kärlek i den.

     Gråta bort trötthet och sorg på samma gång.

     Tystnaden under vatten.

     Få bort mycket av det tunga tjocka håret. Frihet!

Sommarkort frisyr rött hår - reaktionista.se

     När barnen ropar efter mig och jag låter mig tvångs-tatueras för att sen få höra “du får inte gå ut, det här är ett fängelse nu”.

     Doften av fläderblom.

     Morgonkaffe med precis rätt styrka.

     När han ringer ett kort samtal bara för att säga “jag tycker så mycket om dig”

     Ugnsstekt färskpotatis med örter från egen odling.

Quornburgare och ugnsstekt färskpotatis - reaktionista.se

     När lilla L tittade på mig med bedjande blick och sa “snälla snälla Wilda, bara eeeeen gång tiiiilll….” (okej då… det kan jag väl…)

     Rensa ut onödiga prylar hemma och känna friheten efteråt.

     Vänner som förstår att mitt minne inte fungerar optimalt just nu och är förlåtande i det.

     Somna om.

     När lilla A skulle lära mig räkna till 10 på franska och efter tre upprepningar sa “nej nu får du lära dig själv”.

Rosbuskar i Rothoffsparken - reaktionista.se

     Solnedgångens avspegling i sjön.

     En exemplariskt mogen avokado.

     Att riksdagen äntligen har bestämt att barnkonventionen ska bli lag.

     En bok som berättar varför ojämlikhet är det mest skadliga för ett samhälle.

     Växtskuggorna från balkongen mot sovrumsväggen sena kvällar.

Växtskuggor golden hour - reaktionista.se

     Hallonpannacotta.

     Gillian Andersons skådespeleri. Vill se allt hon gjort nu. Först ska jag se klart Fall. Andra tips?

     Vakna vid hans sida.

     Att få fler godkända högskolepoäng inrapporterade. Lättade andetag.

     Se barnen springa omkring omgivna av såpbubblor och energi.

Dina såpbubblor - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Alicia har gjort en egen liten förvaringsbyrå till balkongen. Snyggt, praktiskt och smart!

     Letar du recept för en vegetarisk midsommarmeny? Agnes har gjort jobbet åt dig.

     Jonna är inte bara ett naturväsen. Hon har en humor som får mig att skratta dubbelvikt av igenkänning och ironi. Kolla in hennes myggmeditation som får det att rycka ordentligt i mungiporna.

     Vill du börja lyssna på poddar men fattar inte riktigt hur det funkar? Elin har gjort en nybörjarguide.

     Thea har en så vacker ton i allt hon skapar, som ofta lämnar mig andlös. Och nu har hon gjort tavellister som är både enkla att göra och vackra att se på. Här hittar du hennes utveckling av den första idén.

Hur har du det i junisommaren?

SparaSpara

SparaSpara

9 kommentarer

 1. älskar alltid när du skriver om dina stjärnögonblick, men just den här veckan riste det till något alldeles extra i mig av det du skriver. kanske är det så att mitt i trötthet och sorgesamhet blir skildringarna av ljuset extra skarpa och tydliga. så otroligt vackert, hur som helst <3

  • så fint att du säger det. jag kämpade mycket med ljuset denna vecka, att fånga det och ge det liv. kanske finns det där i texten mellan raderna. tack tack tack <3

 2. Jobbigt med tröttheten men som alltid i dessa inlägg lyckas du bädda in allt det svåra i det fina och påminna om att ljusglimtarna alltid finns om man bara tittar efter dom. Tack för länken också ❤️❤️❤️

  • Tack för att du ser! Jag är så glad att jag har det här konceptet att luta mig mot när tröttheten förmörkar tankarna, så att jag kan dra in lite mer kraft inuti.

 3. Fina du! Jag sitter på balkongen och känner in dina ord, ackompanjerad av måsarnas outtröttliga konsert och en spinnande Vifsla som fått börja ligga i knäet ute i solen (och älskar det). Vill skicka all söndagsstiltje och humlesång och högsommarro till dig i denna krävande tid, och hoppas du får chans att ladda upp under helgen. Tack för att du orkar fortsätta att dela med dig och se ljus i det värkande gråa. Kram

  • Din kommentar inrymmer så mycket närvaro att det känns som att jag är där med dig, bortom rum och tid. Det är kärlek, det du ger. Och jag öppnar och tar emot. Längtar tills jag orkar och kan besöka ert nya hem och få se de busiga kattskatterna igen. Kram!

 4. Blev toksugen på burgare ju! Jag är glad för att det äntligen har regnat lite. Så kanske gräsmattan kan bli grön igen.
  Kram

  • Vad roligt! Det är numer ett stående inslag en (eller två) gånger i månaden som jag ständigt längtar till 😉 Så bra att det kommer regn nu, för alla möjliga skäl. Håller med! Kram

 5. Pingback: JUNI 2018 | hemtentor, djup trötthet och midsommar. | REAKTIONISTA

Kommentera