Det har varit en bättre vecka och jag har jobbat aktivt för att vara extra snäll mot mig. Avgränsat mig på jobbet så att jag har haft ett tydligare fokus, använt varje ledig stund för vila och försökt vända humöret när tröttheten vill haka i negativitet. Det har fungerat! Tyvärr kom nysningarna, snuvan och febern som ett brev på posten igår igen. 42:a veckan med minst en sjukdag. Den djupa brunn av acceptans jag har börjar nu nå bottenskrap. Jag hoppas att kommande läkartid kan ge svar och hopp om lindring inför hösten.

Två veckor, tio arbetsdagar, kvar. Det är en del stora steg som ska tas i mina ärenden i veckan. Det märks att det är dags att lämna över inför höstens traineetjänst och studier. I veckan behöver jag se över höstplanering. Jag får också ett dagsbesök av en efterlängtad vän. Det finns förutsättningar för en mycket bra vecka. Ni kan väl hålla en tumme att jag slutar nysa snart?

Bad Borsökna Eskilstuna - reaktionista.se

     Bryta av en trött kväll med ett skönt bad i gott sällskap.

     Skvätt från blöta kroppar på bryggan, och fotspår som sakta torkar bort.

     Hur söt Asla är när hon välter omkull sig på rygg och kisar med ögonen.

     Prata öppet om det som känns svårt.

     Sommarens grönska som fortsätter skifta i nya vackra toner.

Summer woods - reaktionista.se

     Att nå fram genom motstånd och rädsla.

     Vänner som tar initiativ till att ses så att jag orkar se möjligheter.

     Gå hem på fredagseftermiddagen med en känsla av att ha satt punkt för arbetsveckan. Svårt när man jobbar med människor, men ibland händer det.

     Känna mig förstådd i mina känslor.

     Att höjning av insulinet visade resultat snabbt.

Lövskelett - reaktionista.se

     Förmultnade löv där lövskelettet framträder skir som tunn spets.

     Engagerade personer som genuint vill väl och är bra på att visa det.

     En kollegas spontana uttryck som gör mig varm i bröstet i all sin äkthet och mänsklighet.

     Kvällssolens guld över trädtopparna.

     Det vackra växthuset/uterummet hos Huset i Hällby som blev en direkt målbild.

Green house - reaktionista.se

     Sitta med Asla i knät på balkongen och klappa med djupa kurrljud under händerna.

     Cykla med ljumma vindar genom håret.

     Bli klar med sammanfattningen av uppsatsen efter att ha jobbat många många timmar med det och tagit mig igenom svåra stunder av självtvivel. Glad att flera sagt att de vill läsa också!

     Få nya förklaringar och ord på saker jag tänkt mycket på tidigare.

     Låta egenodlade smultron smälta ut mot gommen.

Egna smultron - reaktionista.se

     Tystnaden och lugnet i skogen i flera timmar.

     En heldag med loppis och fika med en nyfunnen vän som jag delar många intressen med!

     Grannflickan som hade sångstund på balkongen med allt från Sankta Lucia till Blinka lilla stjärna. <3

     Plocka litervis med blåbär att fylla frysen med.

     Loppisfynd! Framför allt tavlan nedan där jag först var ute efter ramen men sen blev jag allt mer fäst vid motivet också.

Loppisfynd - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Dessa påminnelser som kan stärka mig när jag ibland känner att jag inte räcker till för mer än grunden, om ens det ibland.

     My Feldts texter är ett enda livsflöde av visdom och glädje och inspiration med bus i blicken. Detta är något av det finaste jag läst hos henne i veckan.

     Filosofen Martin Hägglund sa så mycket intressant i sitt sommarprat att jag spolade tillbaka ibland för att höra det igen. Bland annat ett värdefullt citat som jag kopplade till stjärnögonblick: “Vår tillvaro handlar om hur vi förvaltar ögonblicken”.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Vilka ögonblick vill du förvalta mer?

2 kommentarer

  1. Så magiskt det kan vara med ett kvällsbad för att förändra en dag som varit tung. och detta: “Förmultnade löv där lövskelettet framträder skir som tunn spets.” så vackert! bara sådant man ser om man verkligen är där.

    • Precis så. Jag la mig i soffan efter jobbet och kände det som att jag nog inte skulle komma upp därifrån resten av kvällen. Men valde att fråga en kollega med körkort om vi kunde åka och bada. Ibland behövs det så lite för att skifta fokus.
      Tack! Och ja, den verkliga närvaron gör något med ens syn på världen. Det var så vackert!

Kommentera