Något lättar i bröstkorgen nu. Kanske är det sensommaren som är som en utandning inför en ny tid. Guldljuset om kvällarna som balsam för själen. Att sommaren snart är över, för hur mycket jag än älskar naturen den här tiden på året gör sommaren sedan länge ont i mig. När rutinerna faller bort och jag vinglar över väggrenen när vägen saknar linjer. Snart kommer hösten igen. Den här hösten vill jag njuta av kurslitteraturen, samtalen och boa in mig i höstkvällarna lite extra.

Jag har haft en fin vecka. Jag kämpar hårt för att hålla mig på banan och det ger resultat. Tänker positiva snälla tankar, tar hjälp när det behövs, sätter gränser, pausar, äter bra, rör på mig efter dagsform, lägger mig i tid, gör bara saker som ger energi på fritiden. Det börjar ge utdelning. På min lediga dag i veckan kom en saknad vän hit och förgyllde min dag. I helgen har jag hållit mig i rörelse men ändå i ett lugnare tempo. Det är först nu på lördagskvällen som förkylningssymptomen startat igen.

Sista arbetsveckan väntar. Knyta ihop, lämna över, sätta punkt. Ett läkarbesök för att undersöka hur det egentligen står till med den stackars kroppen. Förberedelser för studiestart.

Sensommarfrukost - reaktionista.se

     Frukostyoghurt med stekta äpplen i kanel.

     Närvaron efter saknade kollegor som kom tillbaka från semestern.

     Möta en vän vid tåget och se i hennes ansikte att hon var lika glad som jag över att äntligen ses.

     Sälja och köpa kursböcker begagnat.

     Charmiga kolonistugor och massor med frukt på äppelträden.

Kolonin - reaktionista.se

     Att få uppmuntran och positiv feedback jag kunde känna igen mig i.

     Bli kallad “glädjespridare”.

     En öppning för en ungdom i en klurig situation.

     Att återse min samtalskontakt som var lika skarp i speglingarna som tidigare.

     Morgonsolen strilandes genom lövverk.

Swedish summer nights - reaktionista.se

     Gå ner i svalkande vatten efter trettio minuters promenad i stekhet värme.

     Skratta med en vän vid vattnet åt livets absurditeter, i lika delar glädje som allvar.

     Att få avsluta sista sommarveckan på jobbet utan beredskap och kunna fokusera helhjärtat på att få klart och lämna över ärenden.

     Få vinbär från en kollegas föräldrar. Så fint när det kan tas tillvara och ges bort så generöst.

     Rademachersmedjorna, som en egen liten värld i en annan tid mitt i stan.

Rademachersmedjorna - reaktionista.se

     Spontant skrivande med ord och bilder i ett långt flöde. Som jag saknar att ha tid för orden sådär på riktigt. Att berätta. Jag saknar att f ur mig berättelserna som ständigt finns i mig och vill ut.

     Plocka solmogna tomater på balkongen.

     Vit pizza med chèvre och honung.

     En kollega som stod upp för mig i en obekväm situation.

     Att kunna landa i någons trygga närvaro.

Swedish summer nights - reaktionista.se

     Att jag fick ta igen förra helgens uteblivna bad med råge denna vecka.

     Inte ett moln så långt ögat kan nå.

     En sjuksköterska som sjöng “Regn hos mig” ihop med radion på provtagningen.

     Lönnens näsor virvlandes ner mot marken.

     Få sticklingar av palettblad av en vän och hennes partner med så mycket tanke inbyggt i. Så väldigt fina och extra fint när de påminner mig om vänskapen.

Palettblad - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Denna dokumentär om gruppterapi i ett fängelse med dömda manliga brottslingar (där män utifrån bjuds in och deltar) visar så tydligt hur machoidealet av våld döljer en djup sårbarhet och smärta. Jag blev tårögd flera gånger om.

     Patrik Lundbergs sommarprat är ett sånt som griper tag, om arbetarklass och kamp för livet, beskrivet med ord som stannar kvar. “Du riskerade att bli utförsäkrad för att du hade varit sjuk för länge. Som om man kunde bli frisk om man bara ville”.

     Lena Endres sommarprat kändes otroligt välgjort och genomtänkt med visdomsord från poeter, väl utvald musik, sårbarhet och kämparglöd att bära med sig vidare.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories?

*

Vad gläds du åt från veckan som gått?

Kommentera