Min första sommar som socialsekreterare! Jag gjorde det. Jäklar vilken utmaning det har varit ibland och SOM jag växt. Den sista veckan var som en stor mental urladdning och jag har jobbat extra timmar för att kunna knyta ihop det till sista dagen. Nu är det gjort. I fredags vällde sorgen fram i tröttheten. Sorgen över hur mycket jag kommer sakna att tillhöra detta sammanhang med kollegor dagligen. Det är som att jag för första gången har hittat en plats där jag kan finnas med allt det som är jag. Jag kommer få små doser av det under hösten och det är jag djupt tacksam för.

Sorgen handlar om annat också. Livet som förändras. Vissa saker från förr släpper aldrig taget, hur mycket jag än önskar det. I tisdags hos läkaren blev det smärtsamt tydligt att en historia av psykisk ohälsa förföljer en länge. Det väckte en stor ensamhet i mig. Jag tänker mycket kring hur jag ska kunna skapa ett hållbart arbetsliv efter examen och många stora frågor om hur jag vill och behöver leva mitt liv ligger nära. Mina gamla strategier fungerar inte sedan den senaste försämringen. Jag skulle vilja förstå mer för att kunna göra val i hur jag ska hantera hur det är nu. Det får vara good enough just nu att få träffa en arbetsterapeut och få stöd i metoden pacing som jag själv använt mig av i många år. Med stor trötthet är det lätt att känna sig som den lilla människan i den stora världen. Jag tänker att det är något vi alla brottas med ibland. Inte sant? När livet bara känns för stort. Då är det bra att kunna se de små ögonblicken.

På måndag startar den sista terminen och jag ska göra mitt bästa för att ta mig igenom den dag för dag genom att skapa förutsättningar för min kropp att återhämta sig. Jag har några saker inbokade som jag redan nu vet kommer att få mina ögon att tindra.

Autumn 2020 - reaktionista.se

     Tänka igenom vad jag behöver av hösten och skapa affirmationer att luta mig mot.

     Gå och lägga mig igen efter Aslas morgoninsulin och kunna somna om.

     Att få dela sorgen som den är, alldeles sårbar och förtvivlad.

     Solrosorna som växer högre och högre.

     Fluffiga skimrande fröbärare från maskros som landat bland säden.

August seeds - reaktionista.se

     Att alla blodprover såg bra ut (även om det hade varit skönt om lösningen var enkel).

     En islatte med karamellsmak som gav ny kraft i värmen.

     En kollega som såg att jag var ledsen och genom att fråga det hjälpte mig att gråta ur mig det värsta så att det blev lättare sen.

     Gos med Asla. Mjukare finns inte!

     Få undan disk och stök i lägenheten.

Night bath - reaktionista.se

     Ett kvällsdopp i skymningen.

     Uppmuntrande kommentarer.

     En förfrågan om ett bloggsamarbete som kändes helt rätt. Stay tuned!

     Matkasse som underlättat så mycket i veckan. Så skönt att slippa planera alla måltider själv.

     Augustiljuset i skogsdungen, ormbunken som stod där stolt och sken ikapp med solen.

Fern - reaktionista.se

     Poesi som skänker mening och tröst.

     Få utlopp för min kreativitet.

     Matlådelunch med kollegor i solen.

     Att min gamla TV-bänk hittade ett nytt uppskattat hem.

     Posera med Asla i sommarsolen.

Jag och Asla - reaktionista.se

     Bli klar med en komplex analys i lugn och ro.

     En vän som tar emot mig i sin närvarande röst när jag faller ihop.

     Blåbärsfingrar.

     En ny Bullet Journal att starta höstterminen med.

     Plocka smultron på balkongen, dag efter dag.

Wild strawberries from balcony - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Billy Chapata, vilken poet! Visdomsord och känsloord som tumlar runt och väcker nytt.

     Eko-ekonomen har lagat en dragkedja på ett superenkelt sätt som gjorde en jacka som ny.

     Bästa Agnes kommer rädda vår höst med sin tröstande omsorgsfulla kokbok! Alltså jag som haft lyxen att smaka hennes mat säger bara: köp boken.

*

Psst… du vet väl att jag ibland bjuder på extra stjärnögonblick via Instagram Stories? Där ges du också möjlighet att dela dina egna stjärnögonblick med andra, om du inte vill göra det i en kommentar nedan.

*

Vad har fått dina ögon att glittra i veckan?

Kommentera