Jag vaknar upp den sista dagen av midsommarhelgen i en idyllisk röd svensk stuga i byn Lugnet. Det säger allt om den här helgen. Vid hans sida, bland hans människor. Allt som behövs för att skapa vackra traditioner är en trygg plats med positiva omtänksamma människor som vill ha det trevligt. Så blir det så. Det har verkligen den här helgen visat mig. Med traditioner som skapar sammanhållning. Metartävling, brännboll och dans och lek runt stången. Jordgubbstårtor och blomsterkransar. Idag åker vi ut i båt för att fånga gäddor.

Jag behövde den här helgen. Det har varit en slitsam vecka med många prövningar och tårar. Tröttheten har nått nya dimensioner och jag har klarat av att hitta strategier i det till slut. Jag vet inte hur länge det räcker, men jag vet att jag inte kan ge upp. Det finns en fortsättning och en början av det var att få vila ut och bli ompysslad denna helg. Jag har verkligen fått allt jag behöver. Tack alla som har bidragit till det. <3

Midsommarkrans - reaktionista.se

     Binda min egen midsommarkrans för första gången.

     Amazing Grace på säckpipa när metartävlingen blåstes av.

     Ett läsarmail som gick rakt in i hjärtat och fattade tag i den där djupare meningen inuti.

     En riktigt bra broschyr om hur du kan motverka hjärntrötthet.

     Min balkongdjungel som går i grönt och lila, helt utan att jag planerade för det.

Örter på balkongen - reaktionista.se

     Plocka färska örter på balkongen.

     Att jag orkade ta mig för och ringa vårdcentralen (trots resultatet).

     VG på hemtentan i juridik, som jag skrev halvt sovandes. Ofattbart.

     Teamwork på laduvinden när bordsskivor och bockar skulle lastas ut.

     En ny vacker Bullet Journal för sommardagarna.

Bullet Journal sommarplan - reaktionista.se

     Plockmat till midsommar, med gudomligt god hemgjord foccacia.

     Vänner som tar sig tid att ge råd och stöd.

     När en knäpp vän skickar knäppa listor och jag skrattar så att jag får ont i magen.

     Stekta champinjoner.

     Att se Asla springa i det fria, och märka hur tillgiven det gör henne.

Asla i Björsund - reaktionista.se

     Att ha människor att ringa när det känns som att världen försvinner under fötterna, som plockar upp och hjälper mig att få ihop mig själv igen.

     Mjuka lakan.

     Ett rådjurskid som sprang över ängen när björkriset skulle samlas in.

     Få leverans av hemgjord äppelmos till dörren.

     När Daniels mamma gjorde något för honom på ett sätt som var exakt som jag brukar göra.

Trollslända - reaktionista.se

     Trollsländor och fjärilar fladdrandes längs ängarna.

     Öronproppar som dämpar intryck.

     Att få hjälp att åka iväg och handla mat.

     Min otroliga förmåga att återhämta mig mentalt.

     Att livekommentera brännbollen i äppellunden.

Björsund - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Flora tipsar om tre bra böcker som jag också vill tipsa vidare om. Och hon får mig att drömma om en läsplatta igen.

     Theas skapande är något som inspirerar mig enormt. Hon har skrivit lite om det, och gjort en underbar naturinspirerad “bokstavstavla”.

     Alicias doftpåsar av lavendel var ett av de finaste DIY:en jag la märke till förra året, och nu har Alicia gjort en video och instruktion om hur du kan göra egna, med broderi och allt!

     Sallader, bröd, tabbouleh och annan god sommarmat. Eric har samlat ihop sommarrecepten.

     Det här borde jag ju egentligen hålla lite på för att inte fresta den där fläderälskande partnern jag har. Men hittar en något bra måste en dela med sig, det är sen gammalt. SÅ: Fläderglassen du inte kan motstå från Fröken Kräsen.

Vilka stjärnögonblick vill du spara?

SparaSpara

4 kommentarer

 1. Fina, fantastiska du. Så glad att du fick en sån lugn och härlig midsommar. Det låter verkligen som en idyll. Så länge sedan jag hade tid att sitta ner och verkligen LÄSA, så där som jag vill göra hos er jag kikar in hos.

  Nu har jag hunnit ikapp en bit, och det gjorde mig så ledsen att höra om det bemötande du fick på VC. Känner igen det allt för väl. Maktlösheten. Förtroendet som försvinner. Utsattheten. Blir så arg över att du, i hopp om hjälp, istället bemöttes så nonchalant och respektlöst. Skickar styrka och kramar, och hoppas att det löser sig. Vet ju att du har många fina själar i din närhet. <3

  Tack också för alla vackra meningar du lämnar inne hos mig, gång på gång, Blir så innerligt glad för varenda liten bokstav. <3

  • Tack för att du är här. Jag förstår verkligen att tiden inte räcker till alltid. Jag har själv känt det så länge nu. Tack för den omtanke du förmedlar. Jag är tacksam för det stöd jag har och att det hjälper mig igenom även såna här tider. Vackra du, så mycket inspiration du ger när kreativiteten drinkar i tröttheten. Du påminner mig om att det inte behöver vara några stora alster eller ambitiösa projekt för att skapa lite nytt liv. <3

 2. Vilka vackra och stämningsfulla bilder. Det låter som en härlig (och välbehövlig) midsommar. Tänk att åka ut och fiska! Det låter hur fint som helst tycker jag.

  Och tack för tips om min glass. Blev så glad! <3

  • Tack Linn! Det var en underbar midsommar <3 Fiske är superfint. Tyvärr blev jag sjuk så jag missade gäddfisket, men metartävlingen var jag med på ändå! Otroligt fint recept, så tack för att du bjuder på det!

Kommentera