Sommaren springer iväg.  Ändå har rädslan för att inte hinna med börjat blekna. Jag gör det jag behöver: jag är här och nu, jag skriver och jag upplever sommaren. Den här veckan har jag fått en ny frisyr, träffat tigerungarna, skrivit nya boksidor, hängt med lemurer på Parken Zoo och firat midsommar med picknick, växter, solnedgångsmys och vänner. Livet är gott. Den enda påminnelsen jag behöver ge mig själv nu är att andas mellan varven.

Om en vecka packar jag ihop för att ta mig iväg på en nästan tre veckor lång resa mot västra Sverige. Veckan som kommer är därför en vecka av förberedelser; packning, bevattningsscheman, Asla-instruktion och planering. Däremellan ska jag ut och segla en dag, fylla på med lite extra trygghet och göra en dagsutflykt med Mikaela. Det är nu det händer!

OOTD ärr och en blå klänning - reaktionista.se

     Att Vicky äntligen har fått visum efter alla tusen miljoner turer och papper.

     Äntligen få upp en annons om min defekta stackars kamera. Det tog bara ett år att komma över den sorgen och acceptera det oundvikliga avskedet. Nu hoppas jag bara att någon vill förbarma sig över den.

     När Mikaela hörde av sig och frågade om hon fick komma på besök. Ser omåttligt mycket fram emot det!

     Ett lovande svar på min uthyres-annons.

     Att få trösta en vän.

Våfflor med hjortronsylt - reaktionista.se

     Våfflor med hjortronsylt och glass.

     När lilla E utbrast: Så många människor som bara pratar och pratar. De är så tjatiga! <3

     Fiskmåsarnas lek i vindarna.

     Ny säsong av Orange is the new black och framför allt avsnittet där Red är hög på något slags (koffein?)piller och levererar fantastiska repliker på löpande band.

     När både jag, Lisa och Asla sov middag samtidigt på midsommarafton.

Solnedgång i rosa och lila - reaktionista.se

     Skapa nya traditioner, och utgå ifrån vad jag vill att midsommar ska handla om. Några ledord för min midsommar: växter, liv, att leva och låta leva, njuta av Moder Jord och ta tillvara ljuset.

     Min roomie Lisa. Med sin ärlighet, trygghet och sundhet så gör hon mig så trygg i vem jag är bara genom att finnas i mitt liv. Så märkligt hur en annons på Facebook kan ge en något så viktigt.

     Två personer (troligtvis bröder) som gick och sjöng tillsammans på gatan.

     Solnedgången i hela rosa-lila skalan med orangegula toner över vattnet.

     När en vän berättade att hon hade läst min uppmaning om midsommar och valt bort tidspressen under dagen till förmån för att kunna vara närvarande med sina barn. <3

     Texter som ger insikter.

Norwegian forest cat Asla - reaktionista.se

     När Asla krafsade på mitt knä och jag först inte förstod vad hon ville (eftersom hon vanligtvis inte är någon mysig katt) och att hon sen hoppade upp i mitt knä och la sig tillrätta. Började gråta av lycka och kärlek <3

     Humor och kärleksfull självironi.

    Biljetter till Laleh bokade!!! Längtar orimligt mycket!

     Att min frisör förstår precis hur jag vill ha mitt hår och att jag blev så otroligt nöjd.

     Vakna till ljudet av barnröster.

     En midsommarbuffé med utvalda favoritsmaker. Självklart är Marias vegobullar av quorn med på alla högtidsbord.

Midsommarbuffé - reaktionista.se

     Sitta på en gräsmatta med en god latte och prata kreativitet och liv med Agnes.

     Besöka Lisa på jobbet = tre lemurer som hoppar upp på min rygg. Rödbukad lemur måste vara förebilden för alla gosedjur.

     Få lära mig att säga “nej tack” på trevliga sätt. Alltid bra att be om råd med formuleringar!

     När bästisen svarar “vi löser allt”. <333

     Lax med panko och broccoli i ingefära- och citronsmör. Mums!

Rödbukad lemur Parken Zoo - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Detta TED-talk med författaren Elizabeth Gilbert som hjälper mig otroligt mycket i att hantera min kreativitet just nu.

     Thérèse inspirerades av mitt inlägg om ärr och skrev ett eget, utifrån perspektivet att ha ärr och vara förälder.

     Då och då bjuder Sandra på smarta lifehacks. Nu har hon skrivit ett inlägg om att packa effektivt, och jag kan bara hålla med om varenda tips. Bra påminnelse inför att jag sätter mig på tåget om en vecka.

     På Monthly Makers tema återbruk skapade Thea en genialiskt vacker sänggavel av en annan möbel. Glöm inte att skicka in ditt bidrag senast den 28:e hos Beatrice, som för övrigt har gjort en superfin och enkel gympapåse.

Hur har du haft det i midsommarveckan?

8 kommentarer

 1. VÅFFLOR MED HJORTONSYLT OMGOMGOMG, måste köpa på en gång! Fast kom på nu när jag skrev det att vårt järn är sönder, men när ett nytt är införskaffat, då jäklar!

  Min midsommarvecka har varit så fin. Jobbat på min gamla arbetsplats och pratat minnen med kollegor. Hade en lugn midsommarafton och log åt mina vänner med dina ord i öronen, där de var närvarande och minst en nykter vuxen per par. Du är så bra <3

  • Jag veeeeeet! SÅ gott! Älskar att min roomie tog hit ett våffeljärn 😉

   Blir så rörd av det du skriver om din midsommar, med nykterhet och trygghet. <333

 2. Åh just det! Det där TEDtalket skulle jag ju lyssna på! Bra att du påminde 🙂
  Så otroligt fint att få träffa dig igen och se hur du bor. Med Asla och Lisa och alla växterna. Det gav liksom ytterligare ett lager till din personlighet. Tycker verkligen om att lära känna dig <3 Det var många tankar som snurrade i mig efter att vi sågs. Kände mig påfylld med spännande frön att fortsätta utforska 🙂
  Väldigt fina bilder i detta inlägg förresten! Du har blivit så grym på att redigera ju!
  Hoppas vi hörs snart igen på Skype, och lycka till med alla förberedelser inför tågluffen <3

  • Det var verkligen jättefint <3 Jag är så glad att vi kunde ses. Jag var också fylld av tankar och upplevelser, nya trådar (eller frön) 😉 Vad glad jag blir att du gillar bilderna. Det är något som jag verkligen tycker blir allt roligare att leka med, och hitta min egen känsla i bilderna. Tack för att du finns och stöttar och ser <3 Så tacksam att jag får lära känna dig och hoppas att jag inte var för pratig. Var nog lite nervös för att jag tycker om dig så mycket och då är det lätt att jag bara pratar iväg. <3 Vill gärna höras snart!

Kommentera