Hej vänner! Idag ska jag på stugsemester! Det har ju blivit en tradition vid det här laget och det är jag mina vänner evigt tacksam för. Det finns nog inget lyxigare än att få låna någons stuga mitt i sommaren och få spendera tid i det lugnet, med mina två bästa. Asla och Daniel. Asla lär ju mest befinna sig på äventyr och Daniel ska jobba en del, men lite tid får vi nog ihop där. Mest ska jag skriva.

Det har varit en väldigt fin vecka, trots förkylning och viss feber. Jag har fått besök av Linda under ett mysigt dygn. I fredags satt jag med en annan vän vid Mälaren och åt chips med havssalt. Mest har jag studerat och planerat stugsemester. Nu på förmiddagen ska jag äta hotellfrukost med andra influencers i Eskilstuna. Det blir kul! Sen drar jag som sagt iväg till skogs en vecka. Välbehövligt. Vi hörs därifrån imorgon bitti så ska ni få höra om min veckoplan.

Sommarkväll - reaktionista.se

     Gyllene timmen som jag inte kan få nog av. Världen blir som en sagolik dröm.

     Salt mat när det är varmt.

     Komma fram till en rimlig studieplan för sommaren baserat på vad jag faktiskt orkar.

     Att betrakta märkliga naturfenomen på himlen från bästa utsikten (mitt vardagsrumsfönster). Solen som bröt igenom regnmolnen och färgade himlen lila och sen orange och så blev allt plötsligt vitt innan det sprack upp. Mäktigt!

     Min alldeles egna lilla örtträdgård.

Min lilla örtträdgård - reaktionista.se

     Guldljuset som får växterna att glänsa om kvällarna.

     Bli bjuden på praliner av Linda, som hade besökt Kutterkonfekt i Trosa.

     Att Asla hoppade upp hos mig när jag feberyrade i kökssoffan och la sig tätt intill trots att hon kunde springa fritt utanför stugan.

     Boka in roliga energigivande besök med, och resor till, saknade vänner.

     Få tag på både kattvakt och växtvakt för all planerad frånvaro ↑ under sommaren.

Linda bland rosorna i Rothoffsparken - reaktionista.se

     Rosvalven i Rothoffsparken och att Linda blev så förälskad i dem.

     Segerjubel när Sverige besegrade Mexico i fotbolls-VM!

     Vetskapen om att jag snart befinner mig i lugnet i min väns stuga med Asla i det fria.

     Skriva en debattartikel med väldigt kompetenta kvinnor och skriva under som “socionomstuderande”. Stolt och tacksam!

     Laga mat av det som finns i skafferiet och så blev det jättegott! Kolla den här somriga pastarätten:

Sommarpasta med kikärtor och spenat - reaktionista.se

     När jag skulle fira tentaresultaten, insåg att det jag önskade mig mest var en bekväm bralette och så fanns det på rea för 100 kr! + studentrabatt = 90 riksdaler. Studentlivet och högkänsligheten kommer bra överens ibland.

     Att sitta i skuggan i en park och redigera foton med en god vän vid sin sida.

     När febern la sig under natten och smärtan avtog.

     Bli bjuden till en influencerträff med gratis hotellfrukost och spännande sällskap!

     Att vi synkar så bra i vardagen, jag och Daniel.

En avskild brygga - reaktionista.se

     Trollsländor svärmandes runt på vattenytan.

     En avskild badplats med brygga.

     Lunchen på konstmuseets restaurang p2.

     Doften av nytvättade kläder.

     Att gräva fram egen färskpotatis ur jorden på balkongen.

Färskpotatis balkongodling - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Fantastiska psyksjukanochbroderi broderar ironiskt om utmattning och såna där fördomsfulla knäppa kommentarer personer med utmattning och psykisk ohälsa får höra. Skrämmande att läsa citat jag har hört om och om igen genom åren – och inse att det inte bara är jag som har hört dom.

     Jessica som driver Nestor Förlag tipsar om barnböcker om utmattning. Jätteviktigt för alla barn att få en bredare bild av olika måenden och situationer.

     Kaffe är livets dryck enligt mig. Men det finns sätt att göra kaffedrickandet mer hållbart, och faktiskt värna livet ännu mer. Emma tipsar!

     Ni vet en sån där riktigt dålig dag? Angeliqa ger fem strategier för hur du kan vända dåliga dagar. Har du några fler?

     Sommarens sybingo med Fredrika och Josefine är här! Så himla roligt, och du kan vinna en himla symaskin! Jag ska helt klart försöka få in några rader!

Hur har du det?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentera