En omtumlande vecka med sötchock, glädje, äventyr och sorg varvat med tacksamhet. Jag har förberett mig för resan som börjar imorgon. Ordnat med resplan, kontaktat alla jag ska besöka, städat, ställt iordning växter och skrivit instruktioner för vattning till min roomie… Mikaela kom förbi i torsdags och vi åkte på en dagsutflykt för att äta glass, fotografera natur och spana på växter och fåglar.

I onsdags skrev jag på Instagram: “Ibland sker det som en tyst revolution innanför huden. Du bara vet att från den stunden är du förändrad i grunden för all framtid. Idag var en sån dag. Jag är en annan nu. Och ändå samma för dig”. Jag kan nog inte uttrycka det mer än så. De som vet de vet. Jag behöver tid. Jag bär på en sorg som inte har ord. En sorg som också gör mig trygg, för om jag kan känna den betyder det att jag har allt jag behöver nu. Det känns skönt att jag ska få åka iväg ett tag och bara vara i det som är. Vara den som jag är just för dagen. För er är jag nog precis samma, men för mig är det en process som kommer att ta lång tid att hitta hem i.

Nä, nu behöver vi stjärnögonblick. 

Mikaela - Åsby trädgård reaktionista.se

     När Lisa gjorde en Ernst och sa “det här var en välvillig vattenmelon”.

     Spendera en heldag med en fellow crazy plant lady på handelsträdgårdar.

     Att ha en resa med vackra platser och fina människor framför mig.

     När det inte finns ord, men det finns vänner som förstår ändå.

     En hög tomatplanta med hjärtformade tomater för inga pengar alls.

Lilla fölet - Sötchock på Parken Zoo - reaktionista.se

     Sötchock på Parken Zoo, av det lilla ponnyfölet och killingarna. <333

     Gå igenom mina växter, ta hand om dem en och en och känna kärleken till de där växande varelserna i mina händer och ögon.

     Att kunna cykla tio minuter och slänga sig i en bassäng.

     Lovisas vattningsschema som inspiration när jag skulle göra ett eget.

     När jag och Mikaela gick in i en kohage och i motljuset kunde ana något slags djur… och chocken när en hel hord av kor stod där. Vi hade inte riktigt förstått att det på riktigt fanns kor i hagen.

I kohagen - Strömsholm - reaktionista.se

     Att ställa in när det inte känns bra.

     Leka fågelskådare med Mikaela och lära mig massor med nya fågelarter.

     Testa makramé och lära mig nya knutar.

     Solnedgångar som gör mig fullkomligt närvarande i nuet.

     Den här skylten som har fattat min relation till växtfamiljen:

Dina växter är som familjemedlemmar - reaktionista.se

     Äta mjukglass på stallbacken i Strömsholm.

     Stöta in i ett gäng kossor på en skogspromenad.

     När det hjälpte att skälla ut byggarbetare så att vi fick sovmorgon.

     När Asla hoppar upp i sängen på morgonen och vill gosa.

     Ljuständning för hopp, sinnesro och förändring.

Hjälmare Sunds camping - reaktionista.se

     Utsikten och kvällsljuset vid Hjälmare Sunds camping.

     Distansen till mina egna tankar och känslor som hjälper mig att förstå och hålla mig på rätt väg.

     Vetskapen om att jag kan vara en medmänniska och en god vän idag.

     Att en av tigerungarna ville klippa sig “som Wilda”.

     Sitta en stund på poolkanten och bara andas.

Poolvatten - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Trendenser skriver om varför en like är så viktig. Ni har väl inte missat att jag har en gillaknapp längst ner i varje inlägg? Du kan också hjälpa mig genom att gilla reaktionista på Facebook och de inlägg jag delar där.

     Jag vill också ha poolparty med LaLinda. Så vackra foton!

     Sandra har spelat in ett sista poddavsnitt med kloka insikter om varför hon slutar blogga.

     Månadens bidrag till Monthly Makers på tema återbruk är nu samlade hos Beatrice.

     Jonna skriver om att följa sina drömmar och visar hur du kan ta fantastiska foton med bara en mobilkamera.

Vilka stjärnögonblick har du upplevt i veckan?

8 kommentarer

  1. Tycker verkligen om att få läsa dina stjärnögonblick! Skulle verkligen vilja bli bättre på att reflektera på samma sätt, tror att jag skulle uppskatta saker mycket mer då. och förresten! Jag vet inte om du såg att jag svarade på din kommentar på min blogg, så jag kopierar in det här:

    Åh, vad kul! Det är mina föräldrar som bor där, så jag är på ön ganska ofta. Jag har inte bestämt helt hur jag ska göra nästa helg, men du kan väl höra av dig när du vet hur det ser ut för dig!

    • Tack Johanna! <3 Det är verkligen ett sätt att uppskatta det som händer omkring mig, och ta vara på det mer. Jag hör av mig när jag vet mer hur det ser ut! 😀

  2. Känns verkligen som att du maxar sommaren, och det gör mig så glad! Särskilt mysigt att få ta del av glimtar från dina och Mikaelas äventyr <3

Kommentera