Karlsborg, Göteborg, Tjörn. En vecka, tre platser och många fler hållplatser längs vägen. Det är svårt att smälta intrycken av så mycket äventyr. Jag har tänt ljus i garnisonkyrkan, besökt ett ödehus, lekt med en ettåring och badat i Vättern i Karlsborg. Jag har skrivit nya boksidor, myst i en trädgård på Hisingen och ätit lunch med Jessica i Göteborg. Jag har huggit ved, besökt ett säteri, klappat får, bestigit berg och fyndat på loppis på Tjörn. Och överallt dessa gästvänliga människor som fyller på mitt hjärta med ny kraft. Självklart är jag trött. Ändå bryr jag mig inte så mycket om det. Jag lever för stunden, hänger med i någons vardag precis just nu, gör det som kommer i min väg. Jag är här i den här dagen och imorgon är jag någon annanstans. På en ny plats där nya minnen tar form.

Sandra Stigert Hjort - atilio inredning - reaktionista.se

     Se sommar-Sverige swischa förbi utanför tågfönstret.

     Varje vrå i Sandras hem. Så mycket inredningsinspiration.

     När lille Elton kom och kramade mig.

     När Lovis, som kanske är den finaste hund jag sett, la sitt huvud på mina fötter.

     Får skuttandes fram från gräset.

Vykort från Tjörn - reaktionista.se

     Ljuset mellan bokträdens grenar.

     Skimrande Vätternvatten framför fötterna som är begravda i sand.

     Förmiddagsvila.

     Tid för samtal om sånt som behöver, men kanske inte alltid har, ord.

     Äta middag i någons trädgård med flödande samtal (och fuskfisk på mannagrynsgröt).

Middag i Göteborg - reaktionista.se

✶     Hugga ved och känslan av när jag fick in en ordentlig träff.

     Museispårvagnar i Göteborg.

     Sandras gröna ögon i kvällens guldljus.

     När Lisa andra dagen som växtvakt frågar om erbjudandet om sticklingar kvarstår.

     “Ingen täckning” på displayen.

Hjälteby Tjörn - reaktionista.se

     Bergen på Tjörn som känns så trygga och omhuldande. Utsikten från toppen. Hav i tre väderstreck.

     När Björn och Linnéa mötte upp mig i stan så jag sparade energi på att hitta rätt hållplatser.

     Samla på blommor som reseminnen.

     Träffa nya människor och snabbt hitta vila i samtalet.

     Hitta klänningen som jag fyndade för 200 kr med prislappen 2.999 kr.

Solen i ögonen - reaktionista.se

     Vakna till solsken.

     Åka över bron till Tjörn och känna “wow jag är ju verkligen här nu”.

     Vinden i håret.

     Att jag badade i Vättern i Karlsborg även om det var iskallt.

     Bilden nedan från ödehuset som reflekterade allt utom mellanrummet.

Vid ödehuset - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Julia har släppt temat för Monthly Makers i juli. Haka på vet ja! Sprid kreativiteten!

     En berörande text av Hannah om att hjälpa någon som mår dåligt som inte alltid kan visa att det betyder så mycket som det gör. Känner igen mig massor, från båda sidor av det.

     Jessica visar hur fluid painting går till. Så jäkla häftigt och vackert!

     Beatas bilder från Island som gör mig helt stum inför Moder Jords kraft.

     Alicia har bundit en egen bok med akvarellpapper. Så tjusigt!

Vad har du lagt märke till lite extra den senaste veckan?

SparaSpara

SparaSpara

16 kommentarer

 1. Låter onekligen som en härlig vecka! Tack för inspiration och hopp.

 2. Vilken härlig vecka! Ska du vägarna förbi Vänersborg får du hojta till, skulle gärna ses! Kram

  • Ja jättehärligt! Jag har tänkt på både dig och några fler längs vägen, men det hade blivit alldeles för mycket att stanna på fler ställen – både ekonomiskt och i energi. Annars hade det varit så fint. Det får bli en annan gång helt enkelt! Kram

 3. Vad fint allting låter! Så avis på att du fått hänga med Sandra m. familj <3 Och Tjörn såg ju helt fantastiskt vackert ut! Hoppas sommaren fortsätter lika magiskt för dig. Snart går jag på semester så då blir det lantäventyr för mig med 🙂 Kram!

 4. Har blivit så glad av att följa dig på ditt Sandra-besök!
  Den där mannagrynsfisken har ju verkligen varit överallt i vegangruppen, jag borde väl ta mig för att testa den. Den ser supergod ut på din bild. Älskar klassiska smaker! Hoppas att du fortsätter att ha en fin sommar.

  • Vad fint att du tycker det 🙂 Superspännande med mannagrynsfisk. Mina vänner hade också inspirerats av vegangruppen. Jag har den bästa av somrar. Önskar dig detsamma!

 5. Dessa inlägg gör mig så jäkla glad för du ser så mycket fint i vardagen och uppmärksammare det på ett sätt som många (jag?) bara tar som självklart eller ser förbi. <3

  • Tack! Vad glad jag blir. Det är en stor anledning till att jag gör detta, så det värmer verkligen att höra. <3 Hoppas att fler inspireras att se detaljerna och stunderna med mer tacksam och förundrad blick.

Kommentera