Hej, ni ständiga stjärnögonblick! Kan ni se ljuset i dagarna? Är det tydligt eller tar det sig in i sprickorna? Då menar jag det abstrakta ljuset och inte det där disiga solljuset vi har eller de fasansfulla bränderna som ger sorg i hjärtat. Livet är så fullt av kontraster, är det inte?

Ena dagen omgavs jag av vänner, i kreativitet och gemenskapsskratt. Tack Alicia, Bea och Mikaela! Vänner med liknande intressen kan göra så gott för självkänslan! Nästa dag vågade jag möta min cancerrädsla och lämna över den i sjukvårdens händer. På grund av min genetiska risk, tre gånger högre än normalt, ska jag nu gå på årlig mammografi och ultraljud för att kunna upptäcka bröstcancer i tid. Förhoppningsvis blir jag aldrig sjuk.

Igår kände jag hans armar om mig istället för att bara föreställa mig det när jag behövde tanka trygghet. I fredags satt jag nämligen i skakande ångest och arg sorg över hur livet var för den yngre jag. Hon som inte förstod att hon var värd så mycket bättre. Mot kvällen kunde jag meditera mig till ett lugnare inre. Och efter några längder i stjärnföräldrarnas pool och en mjuk kattpäls under mina händer är allt som det ska. Även om minnen dras upp till ytan, så är de bara minnen. De bearbetas och gör mig starkare. Nuet vinner alltid numer.

Monthly Makers Eskilstuna - Wilda - reaktionista.se

     Vänner som låter mig få ta del av det inre och yttre livet.

     Att höra hans röst efter en tuff dag och känna att jag klarar allt så länge vi har varann.

     Stöta på stjärnföräldrarna hos fiskhandlaren.

     En farbror som kom flytandes på en gummibåt i ån och såg tillfreds ut med sin tillvaro. Ni vet en sån där “flytfarbror”? 😉

     När jag fick fota Beas fantastiska gestalt på bryggan i vattnet. Vilken skönhet!

Bea på bryggan - reaktionista.se

     Strosa runt i en sval matbutik och ta god tid på mig att bestämma vad jag ska handla.

     Att bli tagen på allvar.

     Utsikten från Borgåsunds bryggor i solglitter.

     Svalkande dopp i en ljummen sjö.

     Feministkoppen jag fick av Mikaela, som hon har skapat själv. Mina kaffestunder höjdes till en helt ny nivå. <3

Rademachersmedjorna - reaktionista.se

     Ljuset och dofterna av mull inuti husen som är Rademachersmedjorna.

     Sno sticklingar från en park med andra växtintresserade. Buskänslan i magen.

     Känna så mycket kärlek till den jag en gång var och önska att det gick att få det förflutna jaget att förstå hur fantastisk hon var. Att jag förstår det nu, hur fantastisk jag är bara av att vara jag.

     Färska rökta räkor med aioli och lime.

     Alicias akvarellkurs som gav mig hybris, för att jag plötsligt förstod hur jag skulle kunna måla.

Gamla staden Eskilstuna - reaktionista.se

     Få se nya vinklar av Eskilstuna, som bakgårdarna i gamla staden med omättlig grönska.

     Öva skånska uttal helt utan framgång.

     Gemenskap och lekfullheten som bär upp sårbarhet. Att våga släppa tankarna fria i ord utan censur.

     Riktigt möra hallon direkt från busken.

     Plocka sallad i de vackraste pallkragar jag sett med blåklint dignande mot marken.

Sommarträdgården blåklint - reaktionista.se

     Att jag kan lämna över min oro för cancer till sjukvården nu.

     Beas inspirerande teckningar och målningar. Vilken talang!

     Att känna mig stark och veta vad jag behöver ge mig själv.

     Dahliorna som slår ut nu i de bästa balkonglådorna.

     Få ihop bidrag till årets sybingo av bara farten.

Dahlia från lök - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Elin Olofssons sommarprat som är såväl poetiskt, igenkännande, feministiskt som lärorikt.

     Christin är ju en blomsteräng i sig självt, och i en självplocksupplevelse passar hon in som egen sol.

     I dessa tider av torka är det välkommet med tips för att spara vatten. Emma har samlat ihop några! Har du fler tips?

     Undrar du vad som egentligen menas med mindfulness? Lugnochfin.se har skrivit ett bra inlägg om det.

     Kloka Johanna skriver om prioriteringar och hur hon har minskat sin stress.

Vilka ögonblick har fastnat hos dig på sistone?

5 kommentarer

  1. Efter “Öva skånska uttal helt utan framgång” läste jag resterande ögonblick på skånska och de fick en helt annan klang! Rekommenderas!

    Tack igen vännen, och vad stolt jag är över dig som tagit dig igenom resten av veckan <3

    • HAHAHHAHAHAHAHAHHA jag dööööör så roligt. Och charmigt. Tusen tack för din humor och alla dina känslor som du uttrycker så fint i text. Suger åt mig värmen lite extra där i de sista orden. Så glad att du är min vän!

  2. Hahaha på Alicias kommentar, eller ja första delen! Tur att jag fick till det (nåväl bättre iaf) på några ord då och då hahaha. Och håller med om andra delen av hennes kommentar med <3 <3

  3. Pingback: VECKOPLAN 30 | keep the ones that heard you | REAKTIONISTA

Kommentera