Vissa veckor händer allt samtidigt och känslorna är så kallat “all over the place”. Jag började veckan med det bästa beskedet jag kunde få. Det firade jag genom att skåla med Ina i solnedgången över Vättern. Nästa dag badade jag i sol, sand och vatten för att i torsdags ta avsked. Det sliter alltid hjärtat ur kroppen på mig att åka därifrån. Det var med många känslor jag kom hem till en spinnande katt som jag har längtat mig fördärvad efter. Och växtfamiljen som överträffade alla mina förhoppningar. Två kvällsbad och några återseenden och sedan var det dags för sommarens stora konsert på Sundbyholm: Lisa Ekdahl och Laleh. Enastående!

Nu är jag en trött liten sak som ska försöka samla ihop mig och få igång lite rutiner igen. Jag börjar veckan med att hälsa på en vän utanför Sala och sen ska jag ta dagarna lite som de kommer. Det är sista veckan med Lisa här och jag behöver få ordning på hemmet och fortsätta bokskrivandet. Det viktigaste är ändå att vara här och nu och ta vara på sommardagarna.

Vykort från Motala - reaktionista.se

     Ligga på rygg på en strand och titta på svalor mot en blå himmel.

     Mina fräknar!

     När Arya i Game of Thrones sa “Tell them the North remembers“.

     Slutnumret när Laleh satt på knä och sjöng rader från nästan alla låtar hon spelat under kvällen och sen återknöt till GoliatMed en rad av barn längst fram vid scenen, barnkören i högtalarna och vi sjöng alla med i “Vi ska bli stora. Vi ska bli mäktiga. Vi ska göra jorden hel. Ja vi ska göra vattnet rent. Vi ska aldrig skada varandra mer“. Mäktigt ögonblick!

     Komma hem till Asla som mötte mig vid dörren och började gosa redan innan jag hade fått av mig ryggsäcken. <3333

Laleh Sundbyholm 22 juli 2017 - reaktionista.se

     Alla värmande ord om att jag kommer att bli en bra socionom, att det är välförtjänt, personer som ser hur jag har kämpat, någon som tycker att jag redan gör skillnad. Alla dessa människor som finns runt mig som ser mig, låter mig få stråla. Tack för att ni finns <3

     Gå runt med förundrad blick och få hjärtskutt av alla växters framsteg sedan sist. Mammahjärtat blir så stolt och rörd!

     Att jag kan se att och hur min rädsla börjar bygga murar och därför sakta riva ner dem igen.

     Sova i min egen säng, med Asla som väcker mig för morgongos.

     Kramas i glädjeskutt och glädjeskrik med Ina efter antagningsbeskedet.

Skriva i sand - reaktionista.se

     Rita och skriva i sand.

     Kulglass med smaken citronlakrits.

     Svindeln och tårarna varje gång det slår mig. 2021 har jag en socionomexamen.

     Träffa en person från förr som påminde om att allt är så annorlunda idag. Att jag är någon annan nu, i ett annat liv.

     Fånga fiskmåsar svävandes över den blå himlen.

Vykort från Motala - reaktionista.se

     När Lisa Ekdahl sjöng Hon förtjänar hela himlen. <3

     Kramen jag fick av Lisa när jag kom hem.

     Plocka min första egenodlade chili.

     Våfflor med bär och glass vid kanalen.

     Komma hem till färdiglagad mumsig mat i frysen för trött-efter-resa-dagar.

Humla pollinerar tomatblomma - reaktionista.se

     Andbebisar som var så pluttiga och söta att jag ville adoptera dem direkt.

     Se en humla pollinera mina tomatblommor.

     Lisa Ekdahls sensualitet. Blir golvad varje gång.

     Palettbladen som växt sig fem gånger så stora och gav hela 15 sticklingar!!!

     Fotografera Ina i motljuset med skvättande vattenränder från hennes dreads.

Vattenvarelse - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Nominera till Stora Influencerpriset senast 14 aug. Vore så fint om du ville nominera mig, t ex i kategorierna Årets röst, Årets kreatör eller Årets influencer? <3 I nästa vecka får ni veta vilka jag nominerar.

     Christin kan det där med att sätta nyanserade ord på de innersta tankarna.

     Den här ungen som fick mig att skratta rakt ut.

     Ofta när jag läser om plastbantning och hållbarhet tas det ingen hänsyn till klass, men i det här inlägget har Ekoenkelt gett en del tips som faktiskt fungerar oavsett storlek på plånbok.

     Monthly Makers värdar har släppt sina bidrag och därmed också Julia som är månadens värd. In och kika hur du kan designa ditt eget tyg + länka ett eget bidrag i kommentarsfältet.

Vad vill du minnas från veckan?

10 kommentarer

  1. Det här inlägget kändes gladare och peppigare än någonsin! Så fint att mötas av djur som saknat en, och härligt att du verkligen kramar ut allt ur sommaren med bad och allt vad det heter. KRAM

  2. Alltså ååh, hade velat se Lisa Ekdal med dig, att jag inte tänkte på det! Grämdes så att Sundbyholm kändes avlägset, så var det egentligen så nära. Älskar henne alltså (min första idol och första egna skiva) men inte med nostalgi utan med ny häpnad och förundran varje gång jag ser henne eller hon släpper nytt. Tycker hon är så jääädra genial och oändligt fin live <3

    • Åh det måste vi ju göra! Det var min första idol och skiva (eller nä, kasettband) också <3 Och känner PRECIS likadant. Hon har satt ord på mycket som jag inte har haft ord för själv <3 Nästa gång hon är nära så åker vi ihop! Deal?!

  3. Åååh Lisa Ekdahl <3 Och just den låten är så jääkla fin, ska ta och lyssna på den nu! Vi förtjänar båda två hela himlen!

    • Åh ja den är verkligen så fin, och vacker. Lyssna på den. Du förtjänar hela himlen och alla ord hon sjunger är så sanna. Finaste du <3

Kommentera