Jag lever stugliv med otvättat hår och varma tröjor. Det enda som hörs är bilarna som passerar och tickande klockor. Ibland någon surrande fluga. Asla som jamande kommer in och kollar att jag är kvar. Annars ser jag knappt röken av henne längre. Hon är ute på sina äventyr när jag skriver mina egna. Bokskrivandet har hittills handlat mycket om att strukturera om scener men de senaste dygnen har det också blivit ny text. På eftermiddagarna låter jag berättelsen vila i bakhuvudet. Då cyklar jag iväg och badar eller vandrar bland träden. Det är så vackert här. Nu fortsätter jag skriva några dagar till. Däremellan ska jag plocka bär, bada från bryggor och låta mig beröras av kvällsljuset. Jag kommer hem till helgen, för att ställa om till en vardag som jag inte har haft sedan 2005. Jag är både rädd och förväntansfull. Sådär som det känns inför nya kapitel i livet.

Bad i Ängelsberg - reaktionista.se

     Doppa sig i en sval sjö efter en lång cykeltur.

     Komma till stugan och mötas av en liter jordgubbar i kylen.

     Att reda ut en svår och smärtsam situation.

     Cykla i sommarregn och att det inte gjorde något att jag blev alldeles dyblöt.

     Den gyllene timmen över ett hav av skimrande ljung.

Gyllene timmen bland ljung - reaktionista.se

     Att bli anförtrodd med någons innersta hemligheter.

     Åka motorcykel på snirkliga vägar genom Västmanlands skogar.

     När Asla försöker härma fågelläten. Så söt!

     Solnedgångarna som går in i själen och är så vackra att jag måste gråta ur mig dem.

     Att hitta lösningar i berättelsen.

Solnedgång i skogen Ängelsberg - reaktionista.se

     Få upp badrumshyllan som jag slöjdade förra veckan och även draperiet som jag har sytt. Stoltheten i att hitta egna kreativa lösningar och tacksamheten över att andra hjälper mig genomföra dem.

     Ett äldre par som kom i en gammal bil, stannade och plockade fram pallar och matsäck. Det såg så fridfullt och mysigt ut. Som om de levt ihop hela livet och nu verkligen kunde göra vad de ville tillsammans.

     Våga ringa en vän när det var svårt och få höra en trygg röst.

     Blivande klasskamrater som tipsar om var jag kan se litteraturlista för första kursen när jag var helt lost själv.

     Asla i det fria. Finns inget som värmer mitt hjärta som att se henne studsa fram över gräsmattan.

Asla norwegian forest cat - reaktionista.se

     Leva stugliv. Sluta bry sig om hur jag ser ut, vad jag har på mig, om att det är stökigt.

     Få hjälp när det körde ihop sig.

     Dricka kaffe i solen.

     Komma igång med skrivandet. Hitta orden, se linjer i berättelsen, förstå nya sidor av karaktärerna.

     Det gyllene kvällsljuset över träden och gräsmattan.

Stugliv frukost - reaktionista.se

     Plocka bär i skogen precis intill och äta dem till frukost.

     Att få vara ett inlyssnande stöd till en annan människa.

     Skuggor av grenar mot en faluröd husfasad.

     Asla som somnar sött vid min sida när jag dricker mitt kvällste varje kväll.

     Ljudet av forsande vatten.

Trädskuggor mot röd husfasad - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

    Linda som skriver om medvetet resande har varit ute på en otroligt vacker resa, bland annat har hon besökt Plitvice National Park i Kroatien. Vilken himla drömresa! In och kika om du behöver drömma dig bort en stund.

    Maria samlar de där fina ögonblicken av sommar som en vill leva om tusen gånger till och spara till kalla vinterdagar, som en påminnelse om att ta vara på livet precis som det är precis just nu. I det enkla bor det vackra.

    Clara sätter fingret på något viktigt att lära sig om livet och vad som gör en stark. Clara är bäst på att säga det där en egentligen inte vill höra, men det en allra mest behöver påminnas om.

    LaLinda bjuder på ett äventyr i Skuleskogens nationalpark med bilder som fick mig att både gråta och häpna. Så. Jäkla. Vackert.

    Beata har skrivit ett brev till sitt yngre jag, som påminde mig om viktiga saker.

Vilka stjärnögonblick har du upplevt?

SparaSpara

11 kommentarer

  1. Åh så fint!!! Älskar verkligen din bokresa, den är så fin att vara med på. Och tack för länken kära du! <3

  2. Vilka fina stjärnögonblick! Och så spännande med en ny vardag. Jag hoppas att du kommer komma in i nya vardagen och att du riktigt kan njuta av den.

    • Det känns hoppfullt! Och det var inte alls så intensivt som jag hade förväntat mig nu när jag har sett schemat så det känns så skönt. Det kommer nog mest bli fint att ha något att gå till, ett sammanhang som rutar in dagarna och ger livet ett mer jämnt tempo. Längtat efter det så länge. Tack för dina omtänksamma ord <3

  3. Pingback: Vykort från Västervåla | stilla vatten och hav av rallarrosor. | REAKTIONISTA

Kommentera