Hej på er! Hur har veckan varit? Jag har haft en sån vecka som följer av en intensiv helg. Ja vi kan ju konstatera att förra veckoslutet var rätt så intensivt. Får du också social baksmälla när du har umgåtts mycket? Ibland tänker jag att det är en introvert grej, men ni som är mer extroverta: får ni också det? Eller upplevelsebakfylla som det också kan kallas.

Jag har varit SÅ trött den här veckan. Det måste ju ha med det kallare vädret att göra också, för visst påverkas jag av väderskiftningarna. Det är ju inte riktigt höst än, men efter den heta sommaren så känns det ju ändå så nu när regnet och vindarna tilltar. Jag har gjort som sig bör de grå trötta dagarna: låtit serieavsnitten avlösa varandra i sängläge.

Däremellan har jag sysslat med syprojekt, skrivit debattartikel och jobbat lite inför valet, hängt med lokala influencers, skrivit några nya boksidor, deltagit i kursplanegruppens möte (via Skype, eftersom jag tog fel på vart det skulle vara) och börjat flytta in sambons saker (nåja, hans böcker i alla fall och det är ju en del). Igår var vi på en urmysig grillkväll hos hans vänner och idag blir därför en långsam dag.

Jag är ju inte direkt sysslolös. Vad har ni för er? Hur ser din vardag ut? Berätta! Och dela gärna dina fina ögonblick i en kommentar så får vi alla tips om hur vi kan se och skapa dem i vardagen. Här är mina:

Färsk abborre med färskpotatis - reaktionista.se

     När han som både är fiskare och kock lagar färsk dubbelpanerad abborre till middag. Så gott att jag inte ville äta upp för att kunna njuta av det länge länge.

     Perfekt temperatur i sovrummet under natten.

     Leka med måttband, nålar och tyg och ta mig lite närmare en egensydd kaftan.

     Att min erfarenhet kan hjälpa andra.

     Upplevelsen av att förstå hur ett plagg är uppbyggt och hur jag ska få det som jag vill.

Sy kaftan - sybingo 2018 - reaktionista.se

     Hur humor med lite provokation kan lösa upp tunga bröstkorgar och bjuda på skratt.

     Egenodlade kryddor i maten.

     Att butikerna börjar fyllas med höstnyanser. Känner mig så hemma i det.

     Lyxproblemet i att ha för mycket roligt på schemat så att jag måste tacka nej till mer.

     Hänga upp örtbuketter i fönstret. Så vackra!

Örtbukett timjan - reaktionista.se

     Att få vara med om en “pay it forward”-gåva där det kändes som en gåva i sig att få ta del av uppgiften att ge vidare i framtiden.

     Doften av fuktig jord.

     Känslan av att vara medräknad och värderad i ett betydelsefullt sammanhang.

     En trevlig grillfest med Daniels vänner där skratten avlöste varandra.

     Äta mysig och god hotellfrukost och smida planer med Tuna Influencers

Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell - Tuna Influencers - reaktionista.se

     Skjuta prick och träffa rätt.

     Att ligga och vila med en mjuk katt bredvid mig.

     Guldljus i vardagsrummet om kvällen.

     När han ser möjligheterna när tröttheten bara blir ett enda stort hinder för mig.

     En stunds meditation i min favoritpark bland alla blomster.

Rothoffsparken Eskilstuna - reaktionista.se

     Stå på perrongen och minnas hur det var när vi var nykära, och veta att vi snart får vakna sida vid sida dag efter dag.

     Att kunna sätta kärleksfulla gränser.

     Få en gåva från oväntat håll som gav lugna andetag och marginal att vila i.

     Skriva på boken igen och känna hur mycket jag tycker om den.

     Unna mig själv en kantarellsmörgås till kvällsfika.

Kantarellsmörgås - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Bästa Teknifika Elin har startat podd! Hela min värld stannade up när jag lyssnade på det första avsnittet: SmartphonegenerationenSå mycket matnyttigt och tankeväckande i ett lagom långt avsnitt. Lyssna!

     Medeltidsveckan är en sån mytomspunnen händelse för mig som inte varit där. Det blir inte mindre så av Elins sagolika berättelser och foton.

     När Daniel sa “det är som att det är du som pratar ibland” blev jag nyfiken på Olof Röhlanders sommarprat. Jag kände verkligen igen mig i många av hans livsstrategier och tankesätt. Väl värt att lyssna på.

     Ellen ger inspiration till ett vackert grönt sovrum som jag skulle kunna flytta in i bums.

     Detta avsnitt av Psyket i P3 som handlar om hur mycket pengar betyder för självvärde och psykisk hälsa.

Vad lyser upp dina dagar?

10 kommentarer

 1. Så mycket fint! Så glad för att ni blir sambos, det är ju verkligen något speciellt det där med att få somna och vakna med den man älskar (*blödig*).
  Och tusen tack för länken!!! Blir så glad ❤️❤️
  Dina stjärnögonblick, jag har sagt det förr men, gör alltid även mig så himla glad och tacksam över Livet liksom. Underbart!

  • Ja, alltså vilken himla dröm. <3 Tack för allt du gör och dina varma ord. Du ger mig alltid känslan av en stor varm kram med dina kommentarer <3

 2. “Doften av fuktig jord” – JA!
  är överlag väldigt svag för dofter och har starka doftminnen, vilket jag också märker så tydligt när jag skriver (beskriver väldigt lätt framförallt hur platser luktar). tycker det ger så mycket känsla att kunna påminna om en doft!

  • Åh vilken underbar förmåga som skribent att ha ett starkt doftminne. För mig är det mitt svagaste sinne, så det är lite trist när jag skriver 😉 Men ja, fuktig jord är verkligen en så frisk grundande doft.

 3. Men vilket mysigt inlägg! Blev inspirerad att skriva något liknande nu 😀 Och att bli sambos är ju så himla pirrigt och underbart! TACK så mycket för länken – betyder så mycket för mig att läsa dina ord <3

  • Vad roligt att du gillar det! Jag gör det varje söndag som en sammanställning över veckans finaste stunder. Vore ju jättefint att se något liknande hos dig 😀 Ja att bli sambos är allt på samma gång känns det som 😉 Otroligt glad att du tog dig tid att skriva en kommentar. Du kan verkligen konsten att förmedla känslor, och det inspirerar mig <3

Kommentera