Kontrasternas vecka. Från stillhet i Västmanlands skogar till livet i stadens brus. Jag har skrivit på boken, förberett mig inför studiestart och plockat mängder med blåbär. Efter hemfärd i torsdags har jag jobbat för fullt med att rensa ut och organisera för inflytt av ny inneboende idag. Det är förändringens vindar som blåser in, en ny vardag tar form och på torsdag är det dags för de första introduktionsföreläsningarna. Nu händer det! Jag känner mig buren av livet. Förväntan och nyfikenhet är mina tydligaste känslor just nu. Jag är målmedvetet inställd på att låta livet bära iväg med mig in i hösten. Vad som än händer kommer det att bli bra.

Child of Mother Earth - reaktionista.se-1

     Att jag har ett mailkonto som student på Mälardalens Högskola.

     Tryggheten i att känna en av faddrarna för rookieperioden.

     Sova i sin egen säng igen.

     Känslan när en hör sig själv sätta ihop pusselbitarna av berättelsen bara för att allt blir så mycket tydligare när någon annan lyssnar och bekräftar. Så viktigt att få tänka högt med andra människor.

     Två tranor som stod på berget i skogen när jag kom fram bakom krönet och lyfte med sina stora vingar ovanför mig.

Hundratals tomater på balkongen - reaktionista.se

     Att få dela upplevelser med någon annan.

     Tomaterna på min balkong. 454 tomater som väntar på att mogna. 454!

     När jag kan koppla ihop människor i mitt nätverk så att de kan hjälpa varandra.

     Smattrande regn.

     Plocka blåbär och inte kunna sluta.

Blåbärsplock Ängelsberg - reaktionista.se

     Höra Farida göra en klockren analys om hur bl a alkohol spelar en roll i patriarkatet.

     En stjärnklar himmel ovanför huvudet.

     Nathalie Söderberg från Tillsammans för Eskilstuna som alltid håller brandtal som manar till kamp. Det går rakt in i kroppen.

     Se en bäver simma över skäret.

     Att jag inte behövde betala för ett dyrt läkarintyg för att få stöd med utmattningen på högskolan.

BB-marsch Eskilstuna 2017 - reaktionista.se

     Att det dök upp så mycket folk på BB-marschen som är så viktig. Det måste till en säkrare förlossningsvård på alla sätt.

     Ett samtal med en annan skrivsjäl om balansen mellan form och innehåll, känslor och skrivprocessens olika delar.

     Få schemat för första kursen och känna lugnet sänka sig. Det här fixar jag.

     Bli hämtad med motorcykel.

     Skulpturparken i Ängelsberg. Speciellt de två konstverken “Av jord” av Ida Rosén Brunzell.

Av jord Ida Rosen Brunzell Skulpturparken Ängelsberg - reaktionista.se

     Friskheten i höstvindarna när jag tog mitt sista dopp i Ängelsberg för den här gången.

     Vildhallon som var så mogna att de andra föll av grenen när jag plockade ett.

     Sitta på en uteservering och äta med fjärilar fladdrandes förbi.

     Känna mig uppskattad bara av att jag är på plats.

     Solnedgången från mitt fönster. Alltid häpnadsväckande vackert.

Bad Ängelsberg - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Elsa har bloggat sitt bidrag för Monthly Makers tema KLÄDER. I en kommentar till det inlägget lämnar du en länk till ditt bidrag senast den 28:e. Då kommer du med i samlingsinlägget som publiceras den sista augusti. Det ska bli spännande att se vad ni alla har skapat! Imorgon kommer mitt bidrag upp.

     Maria gör den drömmigaste maten som vi normalbegåvade till och med kan laga själva. Den här veckan bjuder hon på ett recept med oljefria potatisklyftor och mumsig dipp.

     Anna María i samarbete med Panduro visar upp hur du kan inreda med speglar och fixa till dem på egen hand. Så inspirerande. Speglar vill jag ha mer av!

     Vill du göra en superfin koffert i papp? Emma visar dig hur.

     Jessica har en ny webbshop med fantastiska prints att bli upp över öronen förälskad i.

Hur avslutar du din sommar? Har du påbörjat hösten än?

7 kommentarer

  1. det kommer bli så spännande att följa dig och den nya vardagen med studier nu! jag börjar också programintroduktionen på torsdag och jag är supernervös, lite rädd men också så förväntansfull. håller tummarna för oss båda <3

  2. Jag är mest exalterad över att du såg en bäver, haha, så coolt! Det har inte jag gjort! Men åh vad glad jag är för din skull med studierna och allt. Hoppas det blir allt du vill att det ska vara! Jag börjar nästa måndag och har inte ens hunnit fatta att det sker, att jag måste styra flytt och flyttstädning och jag vet inte vad den här veckan.

    • Haha ja det var jättehäftigt! Så roligt att du är på plats nu och att det gick i hamn allt. Det kommer att bli så bra för oss båda! Det är jag övertygad om!

  3. Pingback: 454 tomater och att skörda efter storhetsvansinne | REAKTIONISTA

  4. Haha har du seriöst räknat till 454 tomater? Tokig! Så kul med dina nya studier, all lycka!

Kommentera