Hej från en trött men lycklig socionomrookie! Hjärnan är dimmig av intryck, men övriga kroppen orkar med bra. Jag känner i magen att jag är på precis rätt plats i livet just nu. Jag har varit så trött att ögonen går i kors och så glad att jag inte kan sluta le. Innan introduktionsdagarna hann jag ha ett härligt styrelsemöte, börja lära känna min nya inneboende och lägga upp planer inför hösten. Jag hade också ett möte på skolan om min funktionsnedsättning (fibromyalgi/utmattning) som gav mig rätt till examination i mindre grupp och att spela in föreläsningar. Det känns skönt att i princip allt praktiskt är klart nu.

Den första introdagen var intensiv och känslosam. Jag hängde med några timmar på välkomstfesten och som straff för att jag glömde bandet fick jag bära en rosa grisnäsa. Ajaj. 😱 Helgen har ägnats till återhämtning och att förbereda kommande vecka. På lördag firar jag in min 30-årskris med de närmaste, även om det är 6 dagar för tidigt.

I höst kommer jag också att läsa en fortsättningskurs på skrivkursen jag läste tidigare, i den mån det är möjligt att vara med. Jag behöver det för att inte tappa bokskrivandet nu när annat behöver prioriteras högre. Det kommer att gå bra för att jag har en förstående skrivgrupp och inte har några krav på prestation från varken mig själv eller CSN. Jag hade också sådan tur att jag var ledig på första träffens andra dag – nämligen på fredag. Det här blir en spännande vecka!

Veckan som kommer ser ut så här:

Måndag – cellprov, upprop
Tisdag – blogga och skriva
Onsdag – introduktion och gruppindelning
Torsdag – föreläsningar
Fredag – skrivträff i Stockholm

Socionomrookie MDH - reaktionista.se

     Skölja av ansiktet i kallt vatten.

     Lyckönskningar och tankar från vänner som förstår hur stort det här är för mig.

     Att ha god framförhållning.

     Få uppdateringar om att mina klasskamrater har lyckats kidnappa två maskotar från andra linjeföreningar. Socionomrookies!

     Få prata med en person som jag hade saknat.

     Ett effektivt, engagerande styrelsemöte som gav mig känslan av att hösten är igång.

I skogsbrynet - reaktionista.se

     Att njuta ordentligt av de somriga gröna nyanserna i skogen innan hösten skiftar om deras färger.

     Duggregn. Det är kanske mitt favoritväder ändå.

     Elin som effektiv mötesordförande i vår arbetsgrupp för Influencers of Sweden.

     Information från studenthälsan som normaliserade psykisk ohälsa och kriser på ett exemplariskt sätt. Alla mår vi ibland dåligt, i olika grad. Så viktigt.

     När jag unnade mig att köpa kantareller för att fira in skolstarten. MUMS!

Kantarelltoast - reaktionista.se

     Att jag kan skriva det jag behöver skriva direkt när jag slår upp datorn nu. Så skönt att startsträckan inte behövs.

     När vi dansade vår dans inför hela krogen för att vinna tillbaka vår stulna flagga. Trodde aldrig att jag skulle dansa med en grisnäsa som hatt. #livetsomrookie #socionomrookie

     Få höra “du bara ler”, “det strålar om dig” från människor jag möter.

     Att få kontakt med andra i min klass direkt, så att det kändes lugnare i magen.

     När vi fick ställa upp oss i åldersordning så att jag snabbt kunde visa att jag är 10 år äldre än jag ser ut. (30-årskrisen is real)

Balkongskörd - reaktionista.se

     När någon tar initiativ och frågar om vi ska ta en fika.

     Skörda tomater på balkongen varje dag. Som att hitta små skatter hela tiden.

     Stoltheten jag känner för mig själv, så att jag också kan förstå att andra är stolta över mig.

     Känslan av att det är här jag ska vara precis just nu, som genomsyrar min kropp.

     Att få se en annan människa växa på nära håll.

Mälardalens högskola - reaktionista.se

     Idol är igång! Min favorit var nog Elin Wengelin som gick vidare med “Elastic heart“.

     Att känna mig trygg med att jag vet vad jag behöver för att orka med.

     Få kontakt med klasskamrater redan på introduktionen.

     Att jag har fått till en morgon- och kvällsdagbok som känns enkel och givande.

     Kunna vara med på mina villkor, utan att fega ur.

     Att lära känna min inneboende mer och mer, hitta gemensamma intressen i växter och skapande.

Ampellilja vit blomma - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Gå med i Influencers of Sweden! Just nu får du en gratis kurs om du blir medlem. För mig har medlemskapet varit ovärderligt. Det har gjort mig mer medveten om min roll som påverkare och gett mig en professionalitet i det jag gör. Det har framför allt gett mig inspirerande kollegor som är generösa med tips om allt från foto till text till samarbeten. Ovärderligt att ta del av det nätverket.

     Isabel har gjort en video där hon berättar om hur det är för henne 3 år efter utbrändheten. Jag känner verkligen igen mig, speciellt kring det där med rösten.

     Christin har fyllt 30 år i veckan och skriver på sitt unika sätt om det. Snart fyller jag också 30 och jag blev inspirerad att skriva ihop något liknande. Vad tror ni om det?

     Josefine har sytt sin egen ryggsäck. Så himla smart och snygg! Det är en liknande modell som jag själv önskar mig så kanske ska jag ge mig på att göra en egen jag med?

     Liksom jag har också min MonthlyMakers-kollega Emilia fastnat för Bullet Journal. Hon beskriver det väldigt bra och är dessutom en riktig inspiratör när det gäller teckningar och snygg handstil – vad kan en annat förvänta sig av en tatuerare med en svart penna i handen?

Vilka stjärnögonblick har du varit med om i veckan?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

20 kommentarer

 1. Ida Johansen Svara

  Blir så glad när jag läser om högskolans tillmötesgående sätt angående din funktionsnedsättning. Jag har också fibromyalgi och en del andra diagnoser och problem. Vill så gärna plugga framöver men är orolig för hur det ska gå. Betryggande att läsa om dina upplevelser! Vad är det för bok du skriver? Ha en bra vecka!

  • Tack! Glad att kunna sprida hopp. Jag mailade direkt och sa att jag har kronisk sjukdom och frågade om jag då behövde ett nytt intyg – sen blev jag direkt kallad till ett möte där de löste det stöd jag behöver. Jag får längre examinationstid, examination i mindre grupp och även rätt att spela in ljud från föreläsningar. Om du tar dig själv på allvar och funderar på vad du behöver så löser det sig med resten tror jag. Det går också att lägga upp en egen kursplan för att få mer tid på sig, men det kände jag inte att jag behöver i dagsläget. Jag skriver en roman. Mer än så vill jag inte helt gå in på än, men det kommer 😉 Ha det fint! Tack för att du är här och läser och gillar på Facebook. Det betyder mycket.

 2. Åh vad extra fina stjärnögonblick den här veckan ❤❤❤ jag är på väg till min skola nu, känns fortfarande overkligt och lite nervös över att bo där mest, men det blir nog bra!

 3. En tack hörru för den fina omnämningen! Med en så klok och bra arbetsgrupp är det lätt att vara ordförande ❤️❤️
  Så många fina saker och så himla pepp med utbildningen, stödet och skrivarkursen. Heja heja!

 4. Det ska bli så himla spännande att få följa dig och din utbildning!

  Jag börjar skolan idag (fast tredje året) så jag ska nog också köpa lite kantareller att fira med!

 5. Verkade som min kommentar föll bort? I alla fall. Så himla glad för din skull Wilda och blir så glad för stödet du tar och får. Så himla viktigt. Och tack såklart, som alltid, för dina omnämningar. Blir alltid så glad. Jag vill mer än gärna få en inblick i dina 30 år. Kram!

  • Åh vad tråkigt att det blev så 🙁 Tack för att du orkade skriva en ny <3 Tack för inspirationen och tack för ditt stöd. Det känns alltid så genuint att läsa dina ord. Tack för att du ger av dig själv så. Kram!

 6. awww! så stolt över dig!! bästa socionomen kommer du bli. vet det och har alltid gjort. puss.

Kommentera