När jag skriver det här är det lördag förmiddag och Ingen soldat med Winnerbäck spelas i bakgrunden. Ikväll ska vi se honom på Zinkensdamm. Senast jag hörde honom live var den hösten jag bodde i familjehem, mer vilsen än någonsin förr eller senare. När livet låg i skärvor och bara Winnerbäcks ord kunde förklara det. Tretton år senare träffade jag ett av hans största fans och nu är vi sambos. Det ligger mycket känslor i den här kvällen.

I veckan har vi firat Daniels födelsedag och att jag har “avslutat” ett 16-årigt skrivprojekt. En kärleksfull redigeringsomgång till så ska utvalda förläggare få säga sitt sen. Vi firade med en lyxig tapasmiddag, bortskämt god mat och fika hos Daniels föräldrar och en båtutflykt på Mälaren. Jag fick ta ett uppfriskande dopp och vi hittade ett gäng kantareller på en ö.

Det har varit en vecka där jag har knutit ihop sommarveckornas projekt. Jag nådde mitt mål med alla rutor kryssade i sybingon (bra räknat där Mikaela) och har börjat fasa in höstrutinerna. Jag är verkligen redo för höst nu. Jag blev så besviken när jag såg att vi börjar först den 5:e och inte den 3:e. Haha, det säger en del om hur bra jag trivs på utbildningen.

Kantarell - reaktionista.se

     Hitta kantareller under eklöven.

     Vägen till Blomsterlandet som är som den grönaste av sommarplaster och ger ro i själen.

     Den svindel jag drabbas av när jag tänker tillbaka på vem jag var förr och vem jag är nu. Som om jag är en annan jag.

     Att skriva och gå in i berättelsen så djupt att jag tappar tid och rum.

     Sötchocken när ett gäng andungar strosade omkring runt oss när vi satt på stranden.

Andungar - reaktionista.se

     Få komplimanger för min röst och bli än mer motiverad att spela in guidade meditationsövningar.

     Vinden i håret när vi åkte ut över sjön.

     Se partikamrater göra fantastiska kloka och medmänskliga inslag i valdebatter <3

     Komma på att det är PMDS på gång så att jag kan distansera mig från det.

     Få paket av Agnes på posten som innehöll det enda som jag hade kvar på min önskelista. <3 Hoppade jämfota och grät glädjetårar på samma gång.

Förskottspresent - reaktionista.se

     Bli klar med min kaftan och känna mig nöjd! Och att dessutom få massor med fina komplimanger om den.

     Längta efter födelsedagsfika dit till och med långväga vänner kommer för att fira mig <3

     Ta ett iskallt dopp i Mälaren och känna blodet rusa i kroppen.

     Få ett sms som meddelade att Blomsterlandet hade halva priset på gröna växter i helgen. Haha, Daniel trodde nog att jag hade vunnit en miljon baserat på min reaktion 😛

     Pga anledningar ovan hitta en sån där vacker kalatea som jag längtat efter till halva priset.

Daniel - reaktionista.se

     Möta hans blick i lugnet ute på vattnet.

     Sitta nära på en busshållplats och känna sig sådär nykär igen.

     När jag till slut hittade minneskortet som hade förvillat sig.

     Lyssna på Winnerbäck på repeat flera dagar i rad.

     Hur ljuset kom in runt hörnet på fårhuset och lyste upp nyponbuskens gren.

Fårhuset - reaktionista.se

     Winnerbäck live inför ett folkhav med tusen känslor i sina kroppar.

     När jag satte punkt på sidan 242. Det ofattbara i att ett projekt på 16 år nu har en punkt.

     Asla pipandes under täcket för att varna mig om att hon ligger där när jag lägger mig bredvid.

     Alla vackra hejarop, grattis och värme från människor som ville dela min glädje över att ha skrivit klart boken.

     Få smaka den omtalade efterrätten Banoffeepaj.

Banoffeepaj - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Annie på Vegokäk är den första matbloggaren i Sverige som gör det möjligt att köpa recept och ingredienser till via hennes blogg. Vilken himla smidig grej, och väldigt flexibelt!

     Har ni fått nog sömnadsinspiration nu? Nästa projekt tror jag ska bli en sån här veckkjol som Fredrika har sytt! Den kan jag ju ha året om faktiskt.

     Jag har några vänner vars föräldraskap jag inspireras av på olika sätt. En sån vän är Sandra, som har skrivit om detta (en bit ner i inlägget). Hennes förhållningssätt inspirerar mig i hur jag kan vara en närvarande förälder till mig själv och följa med på mitt inre barns galna upptåg och ha tålamod med mig själv. <3 Obs (!!!) att detta verkligen inte är möjligt för alla föräldrar och att du känner ditt eget barn och dig själv bäst.

     Sofia på Mokkasin tar de vackraste fotona i de vackraste kreativa miljöerna. Konceptet Hidden Places som hon är med och skapar är därför en ren njutning att få se foton från.

     Läs Anna Marías galna dagar där hon och hennes partner lyckades med att köpa och sälja en lägenhet på 6 dagar, samtidigt som hon också födde barn däremellan.

Hur har din vecka varit?

4 kommentarer

  1. Vilken vecka du haft! Och heja med sybingon 😉 Jag har hälsat på en kompis i Örebro och haft fina dagar, en i gänget fyllde år så vi fram våra inre barn och gick på äventyrsbad som var superkul. Men nu har jag blåmärken över hela kroppen haha!

  2. Så fint och klokt du samlar och berättar om dina stjärnögonblick. Påminner mig att göra detsamma – känns bra i hjärteroten att sammanfatta veckan såhär på söndag med de gångna dagars bästa stunder, små som stora.

    • Jag blir så glad att det kan inspirera och gå vidare hos någon annan. Tack för att du låter det och för att du berättar om det. <3

Kommentera