Hej fina ni! Idag ska jag fira min 31:a födelsedag, men egentligen fyller jag på lördag. Jag har de senaste åren bjudit in mina närmaste till en anspråkslös fika på några timmar bara för att umgås. Sådär precis lagom, så att jag orkar och får tid att se dem innan hösten drar igång för fullt. Hur skulle du fira din dag om du anpassade det efter vad du mår bra av?

Jag är mitt inne i en rätt intensiv period och jag får ta varje stund för att samla kraft till nästa moment. Det är inte helt optimalt men det är vad som behövs nu. Det är valspurt, födelsedagar, resor, studiestart och samboskap. Jag väljer att följa med och låta varje dag bli som den blir. Då håller jag. Det är också lite dålig timing med min kropp som inte helt har vant sig vid de lägre temperaturerna. Denna vecka har jag träffat kreativa vänner i Stockholm, lyssnat och hängt med partivänner i Västerås, delat ut valsedlar för rosa röster, haft möte som studentrepresentant och förberett dagens födelsedagsfika. Nu väntar en intensiv vecka inför valdagen med studiestart på onsdag. Mer om det imorgon!

Wilda - reaktionista.se

     Prata ikapp med bästa Agnes som jag har saknat så mycket <3

     Att jag vann tredje pris i #sybingo2018 😀

     En valförrättare som gjorde det högtidligt att få bevittna den tomma valurnan och sa “du måste ju ta en bild när du lägger den första rösten här”. <3

     När Daniel överraskade mig med att vilja åka ut och dela ut namnvalsedlar, och vi åkte runt i stan på tisdagsförmiddagen och lämnade ut dem.

     Parlamentet valspecial som får mig att ligga dubbelvikt i skrattkramper.

Lars Lerin Liljevalchs - reaktionista.se

     Ljuset och svärtan i Lars Lerins målningar. Utställningen har öppet fram till 9:e september på Liljevalchs!

     När en bil stannade mitt framför mig på gatan i Västerås och ur den klev både Farida Al-abani och Soraya Post, med bästa Maria Starck vid ratten. Som en stor kärleksbomb av Feministiskt initiativ. <3

     Ett konstruktivt viktigt möte.

     Skratta och retas med lärare.

     Hjältar som åker långt bara för att lämna och hämta valsedlar. <3

Muskaféet Värmdö - reaktionista.se

     Muskaféet på Värmdö som framkallar ljud som “åh” om och om igen.

     Att våga säga ja när rädslan skriker nej.

     Få chans att krama om Farida och lyssna till hennes klokskap från scen.

     Att kunna kryssa vännen ovan (Farida) på en riksdagslista. Overkligt fint.

     Baka chokladbollar och kikärtmaränger!

Chokladbollar - reaktionista.se

     Binda egna skrivböcker med växttryck.

     Få tag på en biljett till nationella valvakan.

     Tejpa fast hans namn ovanför mitt på ytterdörren.

     Gudruns klarspråk som ger kraft i kampen och att det var min kloka Wictor som höll i intervjun <3

     Se alla nya studenter på skolan och minnas när jag gick med ett nervöst hjärta och tårfyllda ögon på väg till introduktionen.

Klart vi kan tour - Gudrun Schyman i Västerås - reaktionista.se

     När Alicia hade med sig snickers till oss på bussresan så att vi inte skulle bli för hungriga innan vi kom hem. <3

     Att få lägga sig i sängen efter en lång kväll och natt och äntligen somna.

     En gosig Asla som vill vara nära.

     Möta en partikamrat för första gången och direkt känna det som om vi talar samma känslomässiga språk.

     När hans dofter blandas med mina i vårt hem.

Asla på balkongen - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Nu till hösten vill jag fasa in nya rutiner och en som är bra på att göra det med self-care tema är ju Agnes. Jag ska ta mig tid och göra hennes ritual för att prioritera inför hösten i nästa vecka. Läs gärna Sofias text om detta också, för mer inspiration.

     Emma skriver som vanligt klokt om klimatet och att vi faktiskt inte har något val längre. Vi behöver förändra våra beteenden NU.

     Även Clara ger ett klimatperspektiv, utifrån klass, som jag så ofta saknar i klimatdebatten.

     Jag och Ellen började på högskola/universitet samtidigt och båda med spår av utmattning i kroppen. Här ger hon sina tankar om vad hon önskar att hon visste vid studiestarten och jag kan bara instämma.

     Jonna är en sån som verkligen har gjort verklighet av sin dröm, och det är fantastiskt att få följa den resan både i denna film och via hennes blogg. Inspireras!

Har du något stjärnögonblick att dela med dig av?

8 kommentarer

Kommentera