Det är svårt att greppa allt som händer just nu. Det blir viktigare att prioritera och att lyssna inåt ju mer som sker. Denna vecka började med upprop och har följts av föreläsningar. Jag stormtrivs och vill knappt lämna skolan. Jag hittar mina nya cykler och kroppen tar hand om den ökade tröttheten lite bättre för varje dag. Tålamod och acceptans kommer att ta mig igenom detta. I fredags var jag i Stockholm på skrivträff och skrattade så att jag fick ont i magen. Jag kommer alltid därifrån med ny kärlek till språket och skrivande människor.

Igår firade jag min 30-årsdag i förskott. Jag fyller på fredag men hinner inte fira då. Många vänner samlades och fyllde på mig med värme och glädje. Speciellt tacksam är jag för alla de barn jag har äran att få ha i mitt liv, som öppnar mina ögon och mitt hjärta på nytt. Idag har jag blandade känslor. Trött, så klart. Lite ledsen för att så många var tvungna att lämna återbud igår. Tacksam och berörd av alla som kom och ville fira med mig. Nervös inför utmaningen det innebär att studera. Trygg i att jag kommer att ta mig igenom det dag för dag och finna glädje i det.

Wilda - reaktionista.se

     Spontanhäng efter uppropet med trevliga människor.

     Att kunna starta om en dag som började med jobbiga känslor.

     Lämna in min cykel runt hörnet från min gård och få den fixad på tio minuter.

     Möta en klasskamrat i en intressant diskussion och känna engagemanget öka.

     Bli berörd av min egen text när jag läste den högt.

     Få presenter som säger så mycket om de relationer jag har och på vilket vis de känner mig.

30-årsfirande presenter - reaktionista.se

     Duggregn. Jag har sagt det förut men jag tycker att det är SÅ mysigt.

     Hitta studiero.

     Få komplimanger för favoritkjolen.

     Kurslitteratur som jag bara sugs in i för att det är så intressant.

     Återse de fina skrivvännerna i biblioteket på Skeppsholmen.

Smultrondröm tårta - reaktionista.se

     Bästa Therese som hör av sig flera dagar i rad så att jag får berätta hur det känns med allt nytt. Och andra vänner som hör av sig på olika sätt och visar mig stöd och stolthet. Tack!

     Tårtan “smultrondröm” från ICA Maxi som var så välbalanserat syrlig och söt på samma gång.

     När jag blev så engagerad i den första klassdiskussionen att jag inte ville gå hem.

     En riktigt bra föreläsare med både humor, karisma och engagemang.

     Laga egen palak paneer. Så jäkla mumsigt!

Palak paneer med halloumi - reaktionista.se

     När min inneboende berättade att hon hade blivit väckt av att Asla kittlade henne under fötterna. Kattfnatten!

     Att få igång min webshop (mer info kommer!)

     Känna djup samhörighet med en annan människa på outtalade plan.

     Sänka ambitionen inför min 30-årsfika och därmed känna mig närmare både mig själv och gästerna.

     Stockholm i strålande sensommarsol. Det känns som att alla vackra byggnader bara glänser mot den blå himlen då.

Skeppsholmen Stockholm - reaktionista.se

     Skriva dialog med en person jag nyss träffat och skratta så att jag fick ont i magen.

     Kunna dela med mig av det allra innersta med någon.

     Hämta upp en Mose stentavlor på Mariatorget och bara le hela vägen hem.

     Få höra att mitt hem känns harmoniskt.

     Pappershjärtan över köksgolvet när gästerna hade gott. Barnen som skapar liv.

     Fynda två retrofåtöljer på loppis för 300 kr (!!!) som gjorde sig ypperligt i mitt hem.

Snurrfåtölj retro - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Fredrika delar med sig av ett superenkelt recept för att göra eget ströbröd. Kanske ska jag göra något av alla brödkanter i frysen snart?

     Beata har en livsvisdom som fascinerar mig. När hon delar med sig av den, som i inlägget om att inte orka drömma, är det som att en ny nivå av livet öppnar sig för mig.

     Snittblommor är ju något av det finaste som finns. Christin levererar alltid vackra buketter och nu delar hon också med sig av sina tips och tricks.

     En poetisk själ beskriver upplevelsen 37 meter över älven så att jag känner ett duggregn mot min hud. Thea vet hur ord och bild ska föras fram i samklang.

     När Alicia postade en bild på sina doftpåsar av lavendel blev jag blixtförälskad. Hennes ambitiösa sätt att skapa, med både eftertanke och noggrannhet känns så sällsynt nuförtiden. Dessa doftpåsar blev ett så tydligt exempel på det.

     Augusti månads bidrag till Monthly Makers finns att finna hos Elsa. På tema kläder skapades allt från tovade vantar och klänningar till väskor och brodyr. På tisdag släpps nästa tema! Håll utkik på t ex Facebook för att inte missa något.

Vad är du tacksam för idag?

7 kommentarer

  1. Ledsen att jag bara kunde komma som hastigast, men glad att jag kunde komma förbi i alla fall! Det var jättetrevligt att få säga grattis och se din lägenhet och träffa Asla <3

    • Jag är så otroligt tacksam för att du ändå ville komma trots oro och allt. TACK! Din ansträngning säger ju allt, Amanda. Hoppas Micke mår bättre nu!

  2. Alltså fåtöljen!!! Menar du att den där inte är specialtillverkad åt dig? För så känns det! Så fin!!

      • Haha ja men jag vet?!!? Jag kände också så. Det var något helt ljuvligt berörande över dina lavendelpåsar. Du träffade bara så rätt på varje detalj.

Kommentera