Hej på er! Det har varit en intensiv, härlig, lycklig, trött, stressande och trygg vecka. Födelsedagen fylldes av kärlek, spontanbesök och många grattis. Jag har mått väldigt bra den här veckan, men stressen har kommit ifatt under helgen. Jag ligger efter en del med både studier, skrivande och hemsysslor. Den plötsliga kylan känns i min stackars kropp och det blir inte bättre av att jag har ett PMDS-skov på gång just nu. Igår var jag så stressad över min första uppgift som ska in nu på torsdag. Jag tog ambitionen för långt och tappade bort mig. Idag och imorgon är därför fokus på att ta mig tillbaka på banan och vidare. Det är en utmaning med allt så här första gången så jag försöker vara snäll mot mig. Den kommande veckan går ut på att hinna ikapp med det mesta. Inte bästa utgångsläget men för varje sak jag tar mig igenom så blir det lättare. Och som ni kommer märka i detta inlägg så finns det otroligt mycket att få energi och glädje av varje dag.

Gofika Café Kaka Eskilstuna - reaktionista.se

     Spontanbesök på födelsedagen med gofika – blåbär- och hallonpaj på mysiga Café Kaka.

     Hitta studiefokus och studieteknik som fungerar.

     Mjuka kläder som gör att jag bara vill sitta och klappa på mig.

     Oväntade möten på stan med människor som bara lyser upp hela ens dag!

     Besked som gör att det öppnar sig nya möjligheter.

Wilda 30 år - reaktionista.se

     Skoja och skämta om min ålder med människor som är 20 och 40 år äldre och som har tillräcklig självdistans för att skämta tillbaka.

     Få bekräftat på föreläsningar att jag har koll på vad som ska göras (för att sen tappa det under nästa, men det är den bra stunden vi fokuserar på här).

     Att jag orkade skriva den här texten. Även om jag kände sorgen nära kände jag också stoltheten, och därför var den extra viktig att få ut.

     En födelsedag fri från prestationsångest och hypen av att ha den perfekta födelsedagen, vilket gjorde att dagen överträffade alla förväntningar.

     Unna mig en bukett vita liljor på 30-årsdagen.

En bukett vita liljor 30 år - reaktionista.se

     Hejarop och hjärtvärmande beröm vid lanseringen av min webshop! Så glad! Tack <3

     Prata med andra som är ganska lika mig som personer och förstå mig själv genom att också förstå dem, som Agnes som alltid ger mig viktiga perspektiv.

     Att få en RESA i födelsedagspresent.

     Den hedrande känslan av att få lyssna till massor med kunniga personer.

     Att ha roligt med klasskamrater både under och mellan föreläsningarna.

Citronmeliss - reaktionista.se

     Doften av citronmeliss.

     Att få lära sig nya saker och känna att jag växer av det.

     Att kunna köpa saker jag behöver utan att ha ångest för framtida ekonomi.

     Ta en paus så att jag kunde hämta hem mig själv och sen vara en medmänniska.

     Grattishälsningar och påminnelser om människor som finns både nära och i periferin och gör skillnad i mitt liv på olika sätt.

Växterna i köksfönstret - reaktionista.se

     De cerise och gröna färgerna i köket som harmoniserar så fint i höstsolen.

     Den naturliga tröttheten som kommer efter en intensiv dag utan stress.

     När jag kände något mjukt under täcket och det kröp fram en jamande nyvaken Asla.

     Att känna att jag har koll på alla bollar jag har i luften och känna att jag ju trots allt är en person som mår bra av att ha flera olika projekt igång samtidigt, om det känns hållbart.

     Jag fick ett ryck och möblerade om hemma. Resultatet blev en mysig skrivhörna som jag verkligen längtar efter att få spendera tid i. Min egen lilla skrivdjungel.

Skrivdjungel - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Ida visar hur hon målar akvarell, vilket gav mig precis den där boosten jag behöver för att börja.

     Pasta är en av mina svaga punkter i livet. Green Kitchen Stories har skapat ett smarrigt recept med  blomkål och pesto som också är veganskt.

     Minimalism är ett sätt att skapa ett enklare liv och minska den stress och hets som samhället kan innebära idag. Sofia skriver klokt om detta och ger handfasta tips om vad du kan göra. Flera punkter öppnade nya perspektiv för mig trots att jag själv är ganska inne i detta.

     Elin är min guide i teknikvärlden och utan henne hade jag helt missat att 56 nya emojis är på gång.

     Hållbart mode behöver inte vara dyrt. Johanna berättar vilka vägar du kan gå om plånboken är liten.

Hur har din vecka varit?

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

12 kommentarer

  1. Det gäller att hitta de där ögonblicken i vardagen då man bara mår så himla bra och allt är möjligt. För allt är möjligt och du är en riktig bossbabe så då är allt ännu mer möjligt 😉 Så kul att du gillade mitt inlägg och att du fick några nya tips <3

  2. Underbart mysig skrivhörna! Jag gillar dessa inlägg, skönt att läsa om bra grejer som gjort någon glad.

  3. Vet du! Du inspirerade mig till att skriva det där inlägget som du så fint tipsar om. Kommer inte ihåg exakt vad det var, men det var någon kommentar du skrev en gång som var så himla fin och som satte igång massor av tankar hos mig <3 Tack

    • Åh wow så glad jag blir! Ja jag brukar bära fattigfanan högt i de flesta sammanhang haha :p Det stör mig ofta att hållbara tips känns så riktade till folk som har pengar jämt. Det behövs verkligen något annat, så tack för det! <3

Kommentera