Det är valdag. Jag vet inte hur jag ska hålla nerverna i styr hela dagen. Det var nog bra att resa bort på födelsedagen igår och fylla hjärnan med intryck så att jag inte panikar dygnet runt nu. Idag sitter jag och Daniel i en bil hem från Grundsund och ikväll står jag bland partivänner i Stockholm och möter en ny politisk verklighet. Igår fyllde jag 31 år, och firade det med att bada i havet och träffa många efterlängtade personer. Det som vi trodde var en födelsedagsfest visade sig vara en vigsel. Så vackert att få ta del av. Och vilken chock!

Sen till något tråkigare… Värken nu är den värsta på åtta år. Jag träffade en läkare i torsdags som startade ett triggertest på mig, dvs tryckte på fibromyalgins triggerpunkter. Symptomen är inte nådiga efter det. Jag försöker andas och gråta mig igenom, och distrahera mig med trygga människor och fina stunder. Resultatet var som förväntat. Jag uppfyllde nästan fyra diagnoser: fibromyalgi, myofasciellt smärttillstånd, kroniskt utmattningssyndrom och nästan kroniskt trötthetssyndrom ME. Jag har alla symptom, men inte så svåra som en ME-sjuk har. Ändå sa läkaren att jag ska leva som om jag har sjukdomen, eftersom jag uppvisar sådana symptom. Jag fick tips och råd om hur jag kan ändra kost, strategier för träning etc och livsanpassningar. Allt som allt ett konstruktivt möte.

Nu kollar vi på veckans fina ögonblick. Från studiestart, till samboliv, födelsedag, bröllop och valdag. Ni som ännu inte röstat: låt hjärtat vara med. Mitt råd: Rösta för det du hade önskat dig om du inte visste vilka förutsättningar du skulle födas in i.

Wilda 31 år - reaktionista.se

     Att för första gången börja känna mig mer adekvat i min ålder när jag fyller år.

     En present som var som ett brevsvar på varje mening i detta inlägg, men egentligen allra mest en vänskap som inrymmer allt en kan drömma om. Den bästa av vänner, som ser varje aspekt av mig, även det jag själv inte ser än.

     Återse klasskamrater efter sommaruppehållet.

     Fynda fältböcker för fåglar och växter på second hand.

     Dalmål.

Födelsedagspresenter - reaktionista.se

     En otroligt bekväm säng att sova i.

     Att få lämna några växter till en tvillingsjäl.

     Barn som vet vad de vill och vågar visa och be om det.

     En samtalsövning som väckte känslor och närhet till personer som annars är främlingar.

     Att bli tagen på allvar hos läkare, och få svar och råd.

Bada i skymningen - reaktionista.se

     Ett dopp i ån i skymningen.

     Att bli inbjuden till en fest, som visade sig vara en överrasknings-vigsel, och vara så berörd att jag inte kunde stoppa tårarna.

     Dopp i havet som gjorde kroppen mjuk och rörlig.

     En hel timmes fokustid för att planera höstens intentioner och mål.

     Återse flera saknade personer på samma gång och dela gemenskap.

Grundsund - reaktionista.se

     Utsikt över hav och klippor från sovrummet på vandrarhemmet.

     Att bestämma mig för att jag får ha det bra och inte måste välja utmaningar i allt.

     När läkaren sa att det märks att jag har nått acceptans.

     Att sitta och äta matsäck i en bil utanför en vägkrog och skratta tillsammans åt absurda tankar om människor som beter sig underligt inne på krogen.

     Tårar som förlöser smärta, såväl psykisk som fysisk.

Grundsund - reaktionista.se

     Speglingar av havet i vackra fönster.

     En vän som gav mig bekräftande feedback när jag behövde det.

     Dissociation som ämne på en föreläsning.

     En liten bebis sovandes i min famn.

     När Asla besvarade min kram.

Kattkram - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Alicia presenterar det bästa partiet i valet: Tasspartiet Demokatterna. Kryssa drottning Asla till riksdagen!

     Här får du tips om hur du kan odla året om. Det ska jag snart se till att göra.

     Clara säger det som behöver sägas om demokrati inför valet.

Vad har du sparat i hjärtat? Hur känner du inför valet?

2 kommentarer

  1. Tack för att du alltid delar med dig så fint och ärligt om ditt liv. Det är så skönt att veta att det alltid finns ett viktigt innehåll när jag hälsar på hos din blogg <3 Kram

    • Jag blir helt stum av dessa ord, Beata. Tänk att just du läser och speglar mig här <3 Speciellt de där sista orden gjorde mig gott i en period där jag har lite prestationsångest. Kram!

Kommentera