Hej bästa läsare! Jag hoppas att ni har en söndag att trivas i.

Min dag kommer att gå åt till att samla ihop lösa trådar från veckan som varit: läsa kurslitteratur, skriva av mig och återhämta mig. Studierna är i full gång och uppgifterna löper i varandra. Efter två studiedagar hemmavid följde tre studiedagar med föreläsningar. Eftersom jag och Daniel läser samma saker blir det ännu mer av en bubbla där vi pratar om det vi lär oss och relaterar det till våra liv. Berikande, men också skönt att pausa ibland. 😉

I torsdags tog jag och Daniel en välbehövlig paus och åkte ut i skogen för att leta svamp, och oj vad vi hade flyt! Trattkantareller och trumpetsvamp fyllde den fuktiga mossbeklädda marken och vi plockade och plockade. En annan paus fick jag av att besöka Feministiskt initiativs ekonomiskpolitiska träff igår och diskutera frågor som basinkomst, samlad socialförsäkring, demokratisk ekonomi och skattepolitik. SÅ givande! Hur pausar du i din vardag och får nya perspektiv? Känner du ett behov av det?

Innan vi kikar på veckans stjärnögonblick vill jag berätta att det nu är lättare att hitta mina gamla stjärnögonblick. I menyn högst upp på sidan under “dagarna” finns nu alla samlade där, om du liksom jag ibland behöver läsa något fint och påminnas om det vackra i det lilla.

Höst Rademachersmedjorna - reaktionista.se

     Höstljuset i naturens grönska.

     Att vara inräknad och medräknad.

     Fåglar som badar i vattenpölar. Så fluffiga och söta!

     Använda nya begrepp från studierna på ett lekfullt sätt.

     Broccolipaj med ädelost som min privata kock aka sambo. trollade fram.

Höstbalkongen - äppelgurka - reaktionista.se

     Nya blommor på balkongen när jag trodde att säsongen var över.

     Bra hastighet på vårt Wifi för första gången pga ny router. Jäklar vilken skillnad!

     En morgondagbok från Jessica och Nestor förlag som satte igång en bra höstrutin.

     När Asla hoppar upp i sängen och vill mysa en stund på morgonen.

     En sambo som orkar rensa all svamp vi hittat samma kväll, när det hade tagit betydligt längre tid för mig.

Frukost - reaktionista.se

     Chiapudding med färska hallon och mango.

     Diskutera feministisk ekonomisk politik i ett tillåtande debattklimat.

     Få höra att jag upplevs trovärdig och samlad i ett sammanhang där det behövs.

     Min studiegrupp som är så omhändertagande och lyhörd.

     Färgen av lummig grön mossa.

Trattkantareller - reaktionista.se

     Att hitta en oerhörd mängd trattkantareller och trumpetsvamp i svampskogen.

     En stunds meditation som tog bort en massiv trötthet.

     Att sitta kvar och diskutera politik och samhällsorganisation med kurskamrater efter föreläsning och lunch.

     Visioner som får finnas som de är och vara just visioner.

     Doften av svamp som fyllde lägenheten när vi smörstekte kantareller.

Asla - reaktionista.se

     Prata med en kurskamrat på rasten som jag inte pratat med så mycket förut.

    En lärande tillåtande miljö där jag kan bidra trots hjärntrötthet och att jag inte är så kunnig i alla områden.

     Hitta en ekologisk mascara till rimligt pris.

     Kärleken jag känner från partikamrater.

     Avslappningen efter bastubad och varma poolbad på River Relax.

River Relax Munktellbadet Eskilstuna - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Marias foton av hösten går djupt in i själen, som en starkskör ton av frid.

     För att fortsätta på det vackra: Krickelin som har ett fantastiskt bildspråk har besökt Marie på Håkesgård och hennes dahliaodling som inte går av för hackor.

     Johanna på Slow Fashion har just nu en serie om hur hållbara de stora klädkedjorna är. Otroligt matnyttig läsning som ger perspektiv på konsumentmakt. Här om H&M.

     En snäll påminnelse om hur en nystart i livet inte behöver konsumtion, från Sandra.

     Tuvessonskan berättar om en ny ostsort på marknaden: paneer och levererar så klart roliga recept att testa!

Hur har din vecka varit?

4 kommentarer

  1. åh, vilken tur med svampen! johan och jag var ute två timmar igår och hittade TRE kantareller 🙁 haha. idag vaknar vi upp i båstad och har stövlar och regnjackor ute i bilen, så förhoppningsvis kan vi plocka lite på vägen hem senare idag. vill så gärna äta pasta med svampsås i veckan!

    • Ja men verkligen! Nä era stackare! Hoppas att ni hittade mer i Båstad! Vi äter svamp dagarna i ända här känns det, haha. Daniel hittade en hel drös soppor i helgen utöver all svamp vi redan plockade i torsdags. Aldrig varit med om maken.

  2. Den här årstiden är faktiskt helt otrolig, jag insuper liksom det där klara krispiga höstiga så mycket jag bara kan. vad fint att det blir lättare att gå tillbaka bland stjärnögonblicken, det är några av mina favoritinlägg hos dig <3

    • Så glad att du gillar stjärnögonblicken! <3 och alltså JA så underbart ljuset är nu och färgerna och luftens friskhet. njuter för fullt och snart ska jag ut på skogspromenad, bara för att jag måste.

Kommentera