Det har varit en riktigt tuff vecka. Det började med PMDS och biverkningar av medicin. Och sen blev det värre. Sorgen och smärtan över det lilla jagets ensamhet kom så nära. Ibland går jag så vilse i det gamla att jag tappar tilliten till andra människor helt. Tack och lov har jag människor omkring mig idag som inte ger upp, som står kvar och knackar på tills jag vågar öppna. Och som stannar tills jag har gråtit klart. Jag ser er. Och jag ser stjärnorna som tindrar i er och runt er. 

Woods

✶   När PMS-monstret och Premalex-biverkningarna försvann för att mensen äntligen kom. Puh.

✶   Denna version av When we were young.

✶  Agnes berättelse om varför hon yogar. Så vilsam, viktig text som gav både inspiration och reflektion.

✶   Faridas geniala blandning av humor, allvar och kärlek på kvinnohats instagram denna vecka.

✶   En galet vacker kärlekshistoria som verkligen behövdes. Palmira berättar varför.

✶   Idols kvalvecka! Myser varje kväll i soffan med filtar och tända ljus.

Sunset lullaby

✶   Solnedgångarna som bränner till i mitt hjärta varje kväll.

✶   Louise tips om grafikverktyget Canva. Svimmar av att något så bra kan vara gratis.

✶   Två damer sittandes på varsin rullator i solskenet, i skratt och samtal.

✶   Scones, te och ärliga ord med en medmänniska.

✶   Att Matilda är tillbaka efter virusattacken. Så glad att hon reser sig trots allt. Starkt!

✶   Få kärlek och omsorg när jag förtjänar det som minst.

Red hair

✶   Gråsparvens vingar – nyanserna och mönstret är helt magnifikt.

✶   Pastarätter som får det att vattnas i munnen. Julia ger matinspo deluxe!

✶   Paket från finaste Lili som värmde mitt hjärta enormt. <3

✶   En vän från ett annat liv som hör av sig och väcker de goda minnena från då.

✶   Att kunna luta sig mot varandra en trött dag, både fysiskt och mentalt. Den ordlösa vänskapen och kärleken i den.

✶   Plocka tomater på balkongen i slutet av september.

Tomater

✶   Sofias stilsäkra bidrag till Monthly Makers tema BOKSTÄVER & ORD. Lämna in ditt bidrag och hitta andras här senast onsdag den 28:e.

✶   Att våga säga det jag egentligen inte vågar säga. Att ta mig igenom skammen.

✶  Om tre dagar flyger jag till Paris! Det ska bli helt fantastiskt. Tack till blomvakt, kattvakt och kattskjuts som hjälper mig att komma iväg på en resa jag sent ska glömma.

✶   Äppelchips. Med äpplen som jag har plockat, skivat, doppat och satt in i ugnen själv. Den känslan!

✶   Detta fotografi. Elena har en fototalang som inte är från denna jord.

✶   Vila en stund efter lunchen med en vän på min soffa.

Asla

✶   Att ligga hyfsat i fas med livet igen.

✶   Grillkväll och soffhäng med ett gäng brudar för att fira en fantastisk vän. Lyckan i att se vilka goda relationer hon har omkring sig och att jag får vara en del av det.

✶   Anna María har gjort sin egen ketchup. Så fint recept och precis sådär öppet som jag vill ha det så att jag kan sätta min egen smak på det.

✶   Att få somna med Asla vid min sida. Att hon är där och pratar med mig när jag vaknar och tröstar mig med sin kärlek när det behövs. Och att hon kan göra så galna miner. Haha, tokkatt!

✶   Värmeborsten jag fick i födelsedagspresent som gör mitt hår till en dröm!

Vilka guldstunder sparar du?

6 kommentarer

 1. Vad fint att min text fick dig att känna så mycket <3 Ser fram emot att läsa din berättelse någon gång i framtiden. För min del känns det som att jag bara touchade lätt på det som är svårt. Det finns SÅ mycket mer att gräva efter där. Allt är lite rörigt och för nära inpå just nu, och då är det svårt att skriva om det. Men lite längre fram, då kommer det säkert mer. Det är bra för bearbetandet och förståelsen också. Att skriva menar jag. Yogan också för den delen 🙂 Gärna så kravlös som möjligt. Ibland behöver jag mest sitta på mattan, utan att egentligen göra någon yoga, haha. Musiken, golvet och andningen gör mycket i sig. De här små stjärnögonblicken som du listar är alltid så fina! Ett sådant ögonblick för mig nyligen var en väldigt glad och harmonisk rottweiler vi mötte häromdagen. Lite extra fint eftersom alla i sällskapet förväntade sig att han skulle vara aggressiv och oberäknelig. Tji fick vi, för det visade sig vara den mest harmlösa hunden någonsin <3

  • Wilda Svara

   Så fint! Känner igen mig mycket i hur du beskriver yogan. Och ja skrivandet är också väldigt viktigt. Blev så djupt berörd av din kommentar. Det märks att du lägger hjärtat i det du gör, även i dessa ord. Värdefullt att få. Så fint med hunden – sånt behövs verkligen.

 2. Så fina ögonblick du sparat! Lite urval av fina saker från min vecka: Första avsnittet av nya säsongen av Greys släpptes! Hittade en matta i mina föräldrars garage som jag tog med hem, gos med både katter och hundar, drinkkväll och djupa samtal med vänner, att få ord som “målmedveten” och “bra chefsmaterial” tilldelade mig i Värvet-spelet (så annorlunda från hur jag själv ser mig!), god fika och nya skor! Och Idols kvalvecka! ÄLSKAR Idol, jag måste bara följa det varje år haha. Så många bra i år också!

  • Wilda Svara

   Åh ja Idol är fantastiskt! Och så himla ögonblick du har haft. Speglingar och vänskap är så viktigt! Och Greys! Går det på TV nu eller någon annanstans? Har helt missat!

   • Det finns på internet hehehe, men kanal 5 brukar vara ganska snabba på att ta in nya säsongen ändå!

Kommentera