Tänk att det redan är söndag igen! Vad har ni haft för er i helgen? Jag hängde med mina fadderbarn och deras mamma på Parken Zoos familjedag igår. Det är en ynnest att få följa barnens blick på världen en hel dag. De ser verkligen stjärnögonblicken och är med och skapar dem ständigt.

Jag är djupt tacksam för att mitt mående är mer stabilt nu. Smärtan är tillbaka på normalnivå och därmed hanterbar. Balansen i studierna är vilsam och jag har utrymme att prioritera både blogg, skrivande och umgänge. Det är så klart många sidor kurslitteratur att läsa. Jag är inte den som klagar. Det mesta är utvecklande och lustfyllt.

I tisdags var jag och Daniel och lyssnade på Hillevi Wahl på stadsbiblioteket. Ett kärt och inspirerande återseende! Tog med mig ett signerat ex av Äg ditt liv! hem. Den ska jag se till att läsa bit för bit när tid finns.

En eftermiddag då jag intervjuade min stjärnmamma om hennes liv inför en studieuppgift. Så viktigt att ta vara på chansen att bevara det för framtiden när tiden finns. Det är så lätt att ta för givet att de närmaste alltid kommer finnas där. En dag gör de inte det. Förhoppningsvis har jag redan anammat det jag vill ha kvar i mitt eget liv och min person tills den dagen kommer. Vi har bara nuet och det påminns jag ständigt av när jag skriver dessa inlägg.

Hösten och jag - reaktionista.se

     Att få självinsikt under en samtalsövning.

     När barnen vann en stor chokladkartong på lotteriet.

     Några små mini-potatisar i jorden på balkongen.

     Barnens omtänksamhet.

     Gyllene höstljus i lövverken och på markens nedsinglade löv.

Höstskog september - reaktionista.se

     Ett varmt bad efter en heldag ute i det kalla höstvädret.

     Små händer som vill hålla i mina.

     Att en kulturman åkte in i häktet samma dag som vi slapp en rasist som talman.

     En vän som skrev om hur hon skulle fånga värmen i en kall dag så att jag fick chans att tänka på det jag med.

     När E skrev E <3 T (mamma) <3 D (pappa) i sanden.

Kärlek i sanden - reaktionista.se

     När A sa att kackerlackor var fina och mitt hjärta smälte. <3

     Trädkramar.

     Stillsamma morgnar.

     Vilda vindar och regn som lever om en dag då jag behövde den kraften.

     Regndroppar på fönsterrutan.

Liten blåklocka - reaktionista.se

     Fotografera en blåklocka i en kvart för att få fram det bästa av den.

     Hillevi Wahl som gav så många kloka tankar under en timme att de räcker en hel livstid.

     Exalterade ungar.

     Att kunna prata om det svåra tillsammans.

     Plocka in mängder med kryddor från balkongen.

Kryddor - reaktionista.se

     Att få ta del av stjärnmammans livsberättelse.

     Skarpa trädskuggor över lönnlöven som täckte skogens mark.

     Att dela tankar om tro med en kurskamrat.

     När den alltför försenade mensen äntligen kom.

     Solrosen. Den årliga solrosen som till slut slog ut.

Solros i september - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Angelicas foton visar verkligen det bästa med hösten: färgskalan! <333

     Morgonen har länge varit en viktig tid för self-care för mig och när jag läste Agnes inlägg om hennes morgonrutiner så förstod jag än mer varför. Läs det du med!

     Rania har en konstnärssjäl som alltid berör i sin innerlighet. Jag blev så tagen av fotona av hennes Bullet Journal att jag måste tipsa er om det.

     Jag är av åsikten att flygandet är helt förkastligt och aldrig kan vara moraliskt försvarbart. Lätt för mig att säga som inte har råd, men jag har ju faktiskt också flugit en del i mitt liv. Men jag kan inte försvara det. En annan som minskat sitt flygande är Johanna. Som med det minskade sina koldioxidutsläpp med 2700 kg på ett år.

     Flora har samlat 26 matlagningshacks i en lista och jag vill testa dem alla framöver.

Vad har lyst upp din vecka?

4 kommentarer

  1. Åh vad längesen det var jag var här inne och läste! Har fallit ur det här med bloggläsande på senaste. Men det är alltid så fint att ta del av dina stjärnögonblick <3 Blir glad över att höra att du är mer stabil i ditt mående nu! Att den där värsta jobbiga fasen efter behandlingen är över. Fortsätt ta hand om dig <3 Och ja, helt rimligt att fota en blåklocka i en kvart i höstljuset. Så viktigt att ta tillvara på den här korta men smärtsamt vackra årstiden!

    • Jag har också haft en sån period. Kanske är vanligt i höststarten? Så fint att du kommer hit och ser, lämnar omtanke och kärlek. Nu är jag tillbaka i normalläge igen och ska nog undvika smärtläkare i all framtid typ. Det är galet vilken makt de har och vad de kan skapa. Haha tack för att du förstår blåklocke-situationen. Helt rimligt faktiskt! 😉 Det är ju så vackert nu. Och som du säger, plågsamt att det är så föränderligt. Kärlek till dig!

  2. Vilket fint inlägg 🙂 Hade själv tänkt skriva något sådant inlägg, om saker man är tacksam för… tack för inspiration!

    • Vad fint! Det ger så mycket att göra det. Jag har gjort det varje vecka i tre år eller nåt sånt nu. Så mycket fint som händer och finns omkring en,

Kommentera