I studiebubblan försvinner tiden. Just nu har vi ett grupparbete som tar mycket tid och fokus.  I tisdags hade jag en dipp då utmattningen la en hinna över hjärnan. Jag la ner allt tankearbete och tog en promenad i skogen. Det gjorde susen och efter en natts sömn var orken stabil igen.

Efter studieveckan var det extra fint att ta en heldag för andra intryck igår. Jag fick nämligen vara familj med tre älskade barn och deras föräldrar på Parken Zoos familjedag igår. Bland människor från hela Eskilstuna tog vi oss fram till djur och karuseller. Om det är några som är förebilder i att se stjärnögonblick är det barnen med sina förundrade blickar.

Jag avslutade lördagen med en annan gemenskap och många skratt. Söndagsmorgonen har ägnats till skoluppgiften, skrivande och bloggläsande. Jag njuter av varje ord. Resten av dagen ska jag ta igen mig och förbereda mig inför en ny vecka. På fredag ska uppgiften in. Jag behöver hålla igång träningsrutinen, ta vara på solsken när det dyker upp och fokusera på en sak i taget. Fortfarande tycker jag att det är så roligt och stimulerande att lära mig detta och jag känner så mycket glädje i varje dag. 

Höstens barn - reaktionista.se

     Den där tysta kärleken som finns i att vara helhjärtat närvarande.

     Att jag och min roomie har passerat stadiet där vi kan gå i morgonrock inför varandra.

     Hösten i sitt esse med buskar och träd i de vackraste färgerna jag vet! Höstfärger i mitt hjärta <3

     När jag samåkte med en granne i hissen, fick veta att hen jobbar natt med ensamkommande på HVB och berättade att jag utbildar mig till socionom. Det var ett möte i en slags tillfällig samhörighet och jag fann mig nog för att få ur mig ett tack för det meningsfulla arbete hen gör.

     Göra tomatsås på egna tomater. Så stolt så att jag spricker!

Skörd av tomater balkongodling - reaktionista.se

     Att jag kunde hitta distans till en situation när jag behövde det.

     Beröm för mitt hem som gav mig en dos av stolthet.

     Trädskuggor mot husfasader.

     När en föreläsare visade “The pill scene” från Matrix som en symbol för vad det innebär att lära sig teorier i socialt arbete. Bästa föreläsaren!

     De röda höstlöven från körsbärsträden mot den gråblå asfalten  på min gata.

Hösten - reaktionista.se

     Att spendera en heldag med att följa barns blickar och nyfikenhet. Vilken upptäcktsresa!

     Få koll på grupparbetet och sätta igång.

     Att nazisterna inte kunde genomföra sin marsch och alla människor som visade att medmänskligheten är starkare. Tack ni som var där och visade motstånd!

     Tårarna som gjorde det lättare att ta mig igenom regeringens utredning om vanvård av barn i samhällsvård. </3

     Aslas mjukhet.

Asla norsk skogkatt - reaktionista.se

     Att jag kunde förstå vad jag behövde när utmattningen tog över hjärnan. En promenad för att få kroppen i balans med den trötta hjärnan och ett telefonsamtal för att inte vara ensam i obehaget gjorde det mycket lättare.

     Mina första 2 högskolepoäng avklarade med fina ord i marginalen.

     En liten hand i min stora.

     Vackra växter runt om på Parken Zoo.

     Att mina klädval just nu matchar höstfärgerna så bra.

Höstfärger - reaktionista.se

     Fuktig höstluft i skogsbrynet.

     Ha en klasskamrat över på lunch och bjuda på Evelinas linsgryta som också blev lyxiga matlådor kommande dagar.

     Skratta tills jag inte hade någon röst kvar och träningsvärk i magen med goda vänner.

     Gåvan i att kunna vara flexibel och spontan.

     När barnen bestämt skulle bestämma vägen genom Parken zoo med hjälp av kartan.

Heart of a child - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Emilia har släppt samlingsinlägget för Monthly Makers tema inredning! Nu vill jag göra om och DIY:a hela mitt hem ju!

     Clara skriver om olika förhållningssätt hon övar på att ha inför sina barn. Så otroligt klokt. Och viktigt med det där att vi alla övar på det här med livet och att vara människa.

     Flora har fotograferat och intervjuat vackerstarka Linda om plus-size och kroppspositivitet. Ett otroligt viktigt ämne och ett jättefint samarbete.

     På Irlands västkust ligger Cliffs of Moher. Nastasja har verkligen fångat känslan jag får när jag tänker på Irland i dessa foton därifrån.

     Tuvessonskan, en av mina bästa matgurus, bjuder på sina bästa zucchini-recept. Himlans smaskigt alltihop kan jag tänka mig!

Vad är du tacksam för idag?

14 kommentarer

 1. Grattis till högskolepoäng! 😀 Åh vad jag älskar dina stjärnlänkar! Det är som att din tacksamhet över livets vackra stunder spiller ut över skärmen och når in i mig också! Det här med tacksamhet är så vackert och jag är så glad över att jag faktiskt bli mer tacksam för varje månad som går. Idag är jag så tacksam för att få vara i min familjs hus på landet (ett sommarhus mina föräldrar köpte när jag var 5 år). Jag känner jämt när jag är här att jag inte riktigt förtjänar det, för det är så underbart. Men uppväxt i stan har det har alltid varit min oas. Kram <3

  • Tack fina du! Så himla tacksam för dina berörande kommentarer. De bekräftar så starkt att det jag försöker skapa når fram och det betyder allt i världen <3 Vad fint att vara på landet så där i en stuga. Älskar den känslan. Och åh njut bara av att vara där. Du behöver inte göra något för att förtjäna det, mer än att njuta av det <3

 2. ❤❤❤❤❤
  Jag är tacksam för att jag får hålla på med keramik på heltid, vad är det för lyxtillvaro ens?!

  • Det är helt fantastiskt! Känner samma för socionomprogrammet <3 Att få lära sig om hur människor fungerar och hanterar livet varje dag liksom! <3

 3. Så fint att läsa det här blogginlägget och jag tycker så mycket om bilderna till!
  Och jättekul att du lagade linsgrytan 😀
  Kram
  /Evelina

 4. Har haft en tuff dag och längtat efter att få sätta mig ner och läsa detta. Din tacksamhet är energigivande!
  Jag är tacksam att få vara en del av din familj. Gårdagen var fantastisk. Tack för att du finns för mig och mina barn. Du är bästa tigermamman! All min kärlek

 5. Så fina stjärnlänkar du har fått med! Blir också sugen på att börja med nåt liknande <3

  Och tack för påminnelsen om hur viktigt det egentligen är att bara stänga ned och gå ut i skogen. Jag MÅSTE bli bättre på det för ibland så känner jag bara hur jag inte orkar tänka mer. Tänker då på att jag måste gå ut och rensa huvudet, men kommer oftast inte längre än så. Men idag ska jag ta en promenad, oavsett hur kort den nu blir 😉

  • Tack! Det är så otroligt viktigt för mig att spara ögonblicken som ger både kraft och tacksamhet.
   Vad glad jag blir att jag kunde påminna om det. Det är otroligt viktigt och jag behöver påminna mig flera gånger om för att komma ut. Så fint att träffa dig i fredags även om jag knappt hann med att hälsa på dig <3

 6. Gillade den här veckans stjärnögonblick extra mycket, kanske för att vi går igenom liknande saker med plugg och nya upplevelser. Du påminner mig alltid om det viktiga i att ta hand om sinnet och kroppen, det är jag väldigt tacksam för. Och hälsan överlag. OCH stjärnlänken <333 så fint att få vara med, tack.

  • Så fint att höra och känna den samhörigheten. Glad att jag kan påminna om det viktiga till andra, och samtidigt för mig själv. Är så fascinerad över vilka vackra platser det verkar vara hos dig.

Kommentera