Jag har höjt tempot och belastningen, helt medvetet, under en tid. Så att jag också ska höja min toleransnivå mot smärtan och tröttheten inför heltidsstudierna. Jag förbereder partikongress, skriver på boken, bloggar, är med och styr Monthly Makers, har tagit ett större ansvar för en kreativ verksamhet… Och så nu i veckan började det ta emot mer än okej.

Jag tror att jag har hamnat i ett skov av utmattning. Just nu följer jag “en sak i taget”-principen. Idag ska jag göra en tydlig plan på hur och när jag ska återhämta mig, så att jag håller igenom hela den här våren. Och jag blir så arg på att det behövs så lite, bara en grej för mycket, för att jag ska hamna här. Förhoppningsvis kan mer återhämtning återställa balansen och tillföra acceptans.

Wilda - reaktionista.se

✶     Det sörplande ljudet när ett törstigt citronträd får vatten.

✶     Träffa engagerade människor, som alla jobbar med Vit jul-frågan på olika sätt. Inspirerande!

✶     “När solen skiner ska vi inte städa, då ska vi vara ute” – ordspråk från klok kvinna. För att stävja städmani när varje dammkorn syns i solskenet.

✶     Min första pressinbjudan. <3

✶     Att jag hade låsspray i jackfickan när cykellåset kärvade.

Ekbarnet - reaktionista.se

✶     Den lilla eken som nu släpper sitt bo mer och mer.

✶     Testet Vilken blomma är du? Jag blev en nyponros.

✶     Att få sälja ett foto som ska synas på hemsidan för IOGT-NTO-rörelsens kongresser. Stolt!

✶     När tekniken fungerar. Kan vi bara glädjas åt det lite extra någon gång ibland?

✶     Att Narnia var med i Melodikrysset.

✶     Utställningen “We have a dream” som gav mig mod och hopp.

We have a dream - Ruby Rose - reaktionista.se

✶     Sitta och jobba på Lindas kontor med hennes knapprande fingrar i bakgrunden.

✶     Att få prata av mig tills jag var klar.

✶     En värmefilt att krypa in under när kylan inte stannar utomhus, och Asla som bökade sig in under den hon med.

✶     Tystnaden inne på Fotografiska, kontrasten mot Slussen strax innan.

✶     Fastfrusen natur under isen, som tavlor. Tänkte mycket på dessa bilder som Jessica bloggade om häromdagen. 

Fastfruset - reaktionista.se

✶     De varma kommentarerna ni lämnar. <333 Speciellt när jag skrev om att inte orka, och utställningen We have a dream.

✶     En yogaklass med så många närvarande att vi fick göra extra rum emellan oss, och att det fungerade så smidigt.

✶     Att kunna sätta ord på en luddig känsla.

✶     Att få krama om Elisabeth, som tog sig in i mitt hjärta sommaren 2013. Hon är en sån som alltid gör mig varm och trygg, trots att vi inte träffar på varandra speciellt ofta.

✶     Få ett brev från Försäkringskassan som skulle ha gett mig panik för ett år sedan och att den enda känslan jag kunde förnimma i kroppen var lättnad. Och kanske en aning svindel över hur redo jag är att starta ett helt annat liv.

Pelargon i januari - reaktionista.se

✶     Modiga vänner som släpper in mig i det som är svårt.

✶     När någon målade något som för mig blev en väldigt personlig och symbolisk bild.

✶     Lyxa till det med wienerbröd mitt i veckan på grund av mysigt besök.

✶     Den här bedårande videon som en vän skickade till mig, så att vi kunde vara rörda tillsammans.

✶     Våga fråga om något jag blev osäker kring istället för att fortsätta oroa mig.

✶     Meditation med eklöv som fokuspunkt.

Eklöv - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Sandra tipsar om sökord som lindrar ångest och avslutar med ett citat som jag kommer att bära med mig länge.
✶     Vill du hitta en kompis att skapa tillsammans med i vår? Efterlys eller hitta en skaparkompis hos Fredrika.
✶     Anna María levererar DIY i toppklass månad efter månad. Hennes bidrag till Monthly Makers i januari är inget undantag. Missa inte sammanställningen hos Jessica på tisdag!
✶     Min Bullet Journal guru Boho Berry går igenom hur hennes dagliga planeringsrutin ser ut. Så inspirerande!
✶     Maria har skrivit ett fantastiskt inlägg om hur du kan bli morgonpigg. Något jag har varit jämt, men tappat en del det senaste året så jag ska helt klart ta till mig av tipsen.

Hur har din vecka varit?

 

22 kommentarer

 1. Jag tycker att det där med meditation är superintressant, men är verkligen inte alls insatt i det, kan inte du skriva en liten guide? Det hade varit superduperbra!! Så himla fint med blomtestet förresten, iallafall för en som älskar växtlighet. Jag blev liljekonvalj <3

  • Wilda Svara

   Åh vad glad jag blir att du frågar! Jag är helt självlärd nästan, och jag hade faktiskt tänkt skriva något om det snart så det är ju helt perfekt timing med att du frågar efter det. Jag ska se vad jag kan skriva ihop för tankar och erfarenheter. Tack för inspiration och motivation!
   Växtlighet är ju det finaste som finns! Åh först tänkte jag att jag ville bli liljekonvalj för jag älskar den blomman, och den har väldigt mycket betydelse för mig. Sen kom jag på att det ju har mer med hur jag är att göra och nyponrosen kändes väldigt träffsäker ändå. 🙂 Och känsla och konstnärlighet är ju verkligen något jag förknippar med dig!

 2. Blev också nyponros i det där blomstertestet! 🙂

  Hoppas du kan återhämta dig fort igen! Det är så jobbigt när det blir för mycket och man pressar, och pressar sig själv och sedan kan man typ inte göra något! Är så orolig för att jag ska hamna i den sitsen snart också, för det blev en sådan plötslig kontrast när denna terminen kom igång till förra terminen. Och så vet jag om att det kommer att tillkomma ytterligare en grej! Isch. Men samtidigt så har jag velat ha saker att göra och ställen att vara på. Så jag försöker! Det mesta är ju mer eller mindre kul ändå..

  • Wilda Svara

   Hej roskompis! 🙂
   Ja, det här är verkligen bara ett förstadium till utmattningen så jag reagerade i tid och jag har ju alla möjligheter att bara lägga av med allt jag gör, tack och lov. Det låter verkligen som att du har en tuff situation. Även om saker är roliga så tar de ju energi. Bra att komma ihåg. Hoppas du kan se när det går för långt och kan prioritera bort det som går. Du är det viktigaste du har <3

 3. För mig har det verkligen blivit så tydligt med planering: de dagarna/veckorna jag planerar och strukturerar upp mår jag bra, de dagarna/veckorna jag inte gör det fallerar jag. Jag har också kört lite på “måste utsätta mig för det för att lära mig hantera det” när jag tacklat vardagen och allt sådant jag gömt mig för de senaste månaderna, men fasen alltså, det är tungt. Jag håller tummarna för att framtiden är snäll mot oss <3

  Min vecka har vart rätt platt, just på grund av ovanstående. Att försöka skapa mig en vardag igen, men emellanåt är det svårare sagt är gjort. Annars har jag ätit väldigt god mat i veckan, och myst mycket med Otto. Väldigt fint!

  • Wilda Svara

   Tack för dina insiktsfulla ord Ellen!

   Förstår att det måste vara en så stor omställning för dig nu, att lära känna hur du fungerar med den energi och kropp du lever med nu som inte är den du hade förr och ändå vara tillbaka där du var. Det är så modigt och jag förstår verkligen att det blir platt och tufft. Säg till om du vill bolla tankar om det med någon som fattar.

   Planering är verkligen A och O för mig och har varit det i alla år. Jag har varit här fler gånger och exponerat mig, men de senaste åren har jag kunnat hålla mig ifrån sånt som skulle ha prövat mig över min ork. Nu har jag ju i princip “inget val” eftersom jag blir utförsäkrad i augusti, och är så tacksam för att det faktiskt känns helt okej. Det är både svårt och en otrolig lättnad att gå från 12 år där jag har satt mitt eget schema och skapat min vardag, bedömt vad jag orkar etc, lärt känna det här nya trötta jaget etc… till heltidsstudier. Jag har ingen jäkla aning om jag kommer att fixa det. Och ändå, så är det ju för många att de måste utsätta sig för svåra situationer de helst skulle ha undvikit. Jag hoppas såklart att det ska fungera men gör det inte det så kommer det lösa sig på något vis. Bara jag slipper stå utanför samhället och knacka på så känns det värt allt just nu. Sen vet jag ju inte vad det innebär heller, eftersom jag har varit sjukskriven sedan gymnasiet. Så arbetslivet är jag verkligen livrädd inför. Så viktigt att inte låta det ens få komma in i huvudet än – det tar jag dag för dag när det är dags.

 4. Jag hoppas så innerligt att balansen infinner sig hos dig. Min vecka har varit intensiv och utmanande på fler än ett sätt, men efter kvällens yoga/pilates känns det som att jag har kunnat landa i det tillräckligt för att känna ny energi inför kommande vecka. Och jag blev också en nyponros i blomtestet, så fin beskrivning i att vara trogen, stödjande och vårdande. Det känns som en bild som passar in så fint på allt du förmedlar här.

  • Wilda Svara

   Tack fina du! Tänk vad yoga kan göra! <333 Tycker så mycket om dig och längtar efter att träffa dig en dag <3

 5. ”När solen skiner ska vi inte städa, då ska vi vara ute” – ordspråk från klok kvinna. För att stävja städmani när varje dammkorn syns i solskenet.

  TACK för den här punkten. Så måste jag börja tänka.

 6. Helt rätt att glädjas över att tekniken funkar ibland! Det har den gjort för mig med den senaste veckan, äntligen 🙂

  Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver om att trappa upp belastningen för att sedan falla över kanten, och hur frustrerande det är. Det är förstås annorlunda för mig, men av olika anledningar så har även min ork varit väldigt begränsad en tid. Och jag vill så mycket! Så många projekt att ta tag i och människor att lära känna och konst att skapa. Samtidigt så protesterar kroppen, och det är svårt att acceptera. Svårt att hitta balans mellan att lyssna på kroppen lagom mycket, och samtidigt inte begränsa sig för mycket pga trötthet, värk, inflammation osv. Jag vill inte att kroppen ska bli min fiende, om du förstår vad jag menar.

  Hursom, tack för dina fina och tänkvärda reflektioner! Blev nyfiken på den där utställningen – ska kolla upp!

  • Wilda Svara

   Fantastiskt!

   Jag känner igen mig mycket i det du beskriver. Jag tror att den där kreativiteten och drivet inom mig lätt tar överhanden när jag känner att jag har ett flöde. Jag tror att det betyder att det håller nu och så kör jag lite för långt på en adrenalinkick liksom… Jag förstår hur du menar. Det är lätt att bli arg på att kroppen inte fungerar som önskat och orkar som en vill. Samtidigt är det ju kroppen som måste gå först, alltid. Men ja det är verkligen frustrerande, speciellt när en ser andra som kan resa jorden runt och ändå vara pigga… Tack igen för din kloka reflektioner. Känns alltid som att vi har ett litet samtal i kommentarsfälten. Gillar den känslan <3

 7. Fina reflektioner och ord om tacksamhet!
  Min vecka? Ärligt talat är jag mest glad att den är över. I fredags var jag på min tredje begravning på tre månader. Det gick oväntat bra och känns nu skönt att det är över. Jag känner mest sorg över den första begravningen jag var på, de två andra var inte tunga egentligen. Men ändå jobbigt. I övrigt hade jag fina samtal med vänner under veckan och en bra söndag. I onsdags promenerade till en av mina favoritplatser i närheten, en fin udde vid havet. Jag har också blivit glad av fina solnedgångar. Nu ser jag fram emot nästa helg och är tacksam för att det blir ljusare och ljusare på dagarna. 🙂

  • Wilda Svara

   Nej men usch vad tungt för dig! Begravningar är ju tunga i sig och dessutom så många! Jag beklagar verkligen sorgen. Sorgerna. Skönt att vännerna finns där och att du kunde besöka havsudden <3 Ja ljuset längtar jag också efter.

 8. Tycker de här inläggen är så himla fina Wilda! <3 Jag hade en fin vecka. Åt middag ihop med kompisar flera dagar, hade kroki och det gick bra och var roligt, hade självstudier flera dagar i rad och fick massor med tid att jobba vidare med mina ansökningsprover. Och så kikade solen fram vid några tillfällen och det gör mig så himla glad! Hoppas du får en fin vecka Wilda!

  • Wilda Svara

   Tack Fredrika! Det gör mig så glad att du tycker det! <3 Så spännande med kroki och ansökningsprover! Åh ja solen är en ständig glädjespridare. Här har den mest lyst med sin frånvaro senaste veckan. Hoppas på sol på torsdag.

 9. Alltid lika inspirerande att få ta del av dina insikter! Tycker blomtestet var himla mysigt, jag blev en blåsippa.
  Jag hoppas du kan hitta tillbaka till en bra balans den här veckan där du både kan hitta tid för lugn och för utmaning.

  • Wilda Svara

   Tack Jenny! Åh jag läste just om blåsippan och det kändes ju verkligen som att det passar för den bild jag har av dig! Vad kul 🙂

 10. Vilken fin idé egentligen att samla fina ögonblick i en lista på det här viset, och väldigt bra för närvaron.

  • Wilda Svara

   Tack, vad roligt att du uppskattar det! Jag tackar mitt 15-åriga jag som kom på den idén varje dag. Jag upplever att det gör livet mer innerligt och meningsfullt att lyfta upp det som har varit fint och värdefullt på olika sätt. Det som jag kanske annars bara skulle ha tagit för givet är det viktigaste att se, för min del.

 11. Inget gör mig så förbannad som teknik som inte funkar. Dock borde jag väl uppskata det mer när den bara fungerar.
  Tack för länk och fina ord 🙂

  • Wilda Svara

   Självklart! Haha, ja en borde verkligen det. Min dator har ställt till med så mycket hyss senaste året men sen den fick nytt batteri har den börjat bete sig som en väldigt duktig dator och det måste jag ju verkligen glädjas över!

Kommentera