I början av veckan var jag i ett 20 grader varmt Paris. Det känns avlägset nu, i höstvindarna. Jag hann inte mer än att gosa in mig i Aslas mjukhet innan jag åkte iväg igen. Skrivkursens andra träff med en inspirerande skara människor som alla ger mig inspiration att skriva vidare i. På planet till Sverige började höstplanerna utformas, sådär som de ofta gör när jag reser. I mellanrummen har jag sorterat, prioriterat, ransonerat. Nu hämtar jag andan i förhöjd värk med varma filtar och egentid. En ny tid tar sin början snart. En tid som handlar om att våga lyckas. 

Autumn city leaves

✶     Röda höstlöv på marken när jag kom hem till min gata.

✶     Locka håret med strumpor. Lovisa, mästaren på lifehacks, visar hur.

✶     Träffa sin partner in crime igen och skapa nya internskämt.

✶     När Jessica sa farväl och på återseende till Paris vid flygplatsen. Så rakt från hjärtat.

✶     Alla nya idéer som tar form och lever upp i mitt huvud just nu.

✶     Vicky flyttar till New York med allt mod hon har i kroppen – och det är inte lite det!

Yellow autumn sun

✶     Höstträden med löv i gult och orange. Solen som lyser igenom, bildar nya nyanser i lövverken.

✶     Ellen sätter ord på den svenska bloggbranschens utveckling. Ellen är för övrigt en snabbt växande stjärna på denna himmel. Håll koll på henne.

✶     En faluröd ladugårdsdörr.

✶     En ärlig ursäkt om något som sårade mig utan att jag själv förstod det – förrän personen som sa det bad om ursäkt. Den respekten från en medmänniska. Storsint!

✶     Min hellånga svarta kappa som jag har fått av en vän som köpte den till sig själv men sen tänkte att den borde vara min. Och det är den verkligen.

Svart kappa

✶     Spendera en vacker eftermiddag med S i hennes bästa miljö. I detta fall en kyrkogård i Paris – som tagen ur en skräckfilm.

✶     Att känna samförstånd med en annan skrivande själ helt utan att ord är nödvändiga.

✶     Kattvideos. Vad sägs om kattmassage? Eller denna sötnöt? Det är ju helt omöjligt att vara på dåligt humör när en ser dessa sötnosar.

✶     Insikten om att jag kan ta negativ kritik på ett proffesionellt plan idag. Att få känna den utvecklingen tydligt, hur det landar konstruktivt.

✶     Ruths höstpyssel. Tänk dig att ha höstlöv i andra änden av tepåsen. Hur mysigt är inte det?

✶     Sörja tillsammans istället för ensam.

Skeppsholmens folkhögskola

✶     Inse vikten av att bara följa med livet när livet händer. Och hur fint det blir när jag gör det.

✶     Att prata om skrivande och text i två dagar. Den lyxkänslan av fullständig intellektuell stimulans.

✶     Jennys inlägg om olika typer av minimalism. Fick många insikter.

✶     Nytändningen i skrivandet. Jag vill inte sluta skriva. Låt mig aldrig sluta. Jag älskar det mer än… allt.

✶     ASLA <333 Att komma hem till henne, till oss. Hon lär mig att älska på alla nivåer. Ibland gråter jag för att jag vet att jag en dag måste leva utan henne. Jag förstår inte hur det ens är möjligt.

✶     Alicias briljanta hoppfulla text om att utvecklas i sin syn på sitt eget skapande.

Pere Lachaise statue

✶     Mikaelas färgrika tomater.

✶     Statyerna på Pere Lachaise. Den på bilden ovan tog andan ur mig.

✶    Kraftfull video om högfungerande ångesttillstånd. Stark igenkänning från när jag drevs av ångest.

✶     Pierre på IOGT-NTO vittnar om politisk seger när han läser de stora alkoholbolagens årsrapporter: “Samtliga hittills tar upp frågan om “regulatory changes” som en risk för framtiden. Formuleringar som “increasingly high profile debate” och “more preassure from NGO:s” värmer mitt hjärta.Hårt arbete som drivs av hjärtat ger resultat. KROSSA ALKOHOLNORMEN!

✶     Två bloggare, jag och Linda, med varsin dator i hennes soffa. Kvällsmyset <3

✶     Möta en främlings blick mitt i vimlet på T-centralen – utbyta kärlek mellan ögonen.

Vilka ögonblick har stannat kvar hos dig?

 

13 kommentarer

 1. Så fint Wilda, jag njuter med dig, känner med dig. Det blir nog en bra höst det här även om omställningen ofta är smärtsam på olika sätt. Hoppas du ska komma ur värken snabbt och med nyfunnen inspiration.

  Kappan är SÅ fin och du i den dubbelt upp!

  • Wilda Svara

   Tack finaste <3 Ja, det blir en bra höst. Det tror jag på. Kan inte förstå att det redan är den 10 oktober. Så härligt att du gillar kappan. Har alltid önskat mig en hellång variant och den här är så på pricken rätt.

 2. Åh, har du fyllt på den röda hårfärgen? Jättefint! 🙂
  Får man fråga vad för hårfärg du använder? Den var så perfekt vinröd som jag själv vill ha när jag färgar rött!

  • Wilda Svara

   Hej där! Så uppmärksamt av dig 😉 Jag använder Schwarzkopf Brilliances nyans “Cashmere Red” för det mesta.

 3. Så fint, vad härligt livet låter för dig just nu! Tomaterna har sinat ordentligt sedan den där bilden kan jag lova, slukar dem på philadelphiamackor i rasande takt just nu haha! Jag har varit på fältkurs hela veckan och det finaste är vyerna från Norr malma fältstation vid sjön Erken. Hästar och får i hagarna, solnedgång över sjön. Bastu och häng med nya kompisar! + att känna sig smart och kunnig, att jag är bäst på statistik i min grupp trots att jag ville hoppa av den kursen för att det var så svårt!

  • Wilda Svara

   Ja på många sätt är det bättre än jag hade vågat tro. I alla fall på vissa områden i livet 🙂 Så är det väl alltid… Så underbart att tomaterna går åt. Och det vattnades i munnen bara av tanken på tomat och philadelphia. Mums! Åh vilken jäkla seger med statistikkursen. Heja dig! Och det låter verkligen som toppendagar för dig på fältet <3

 4. Sista meningen alltså. Fy fasen vad fint det är när det bara händer. Såna ögonblick stannar alltid kvar i mig länge efteråt.

  • Wilda Svara

   Ja det är verkligen något som stannar kvar på ett djupt plan. Jag försöker ibland skapa sådana ögonblick, men det är ytterst sällan som jag får tillbaka det. Magi på riktigt.

 5. Det där locka-håret-tipset måste jag testa !

  Nyfiken klickade jag in på länken om högfungerande ångesttillstånd och hamnade på samma video som jag själv sparade för kanske en vecka sen, så mitt i prick ! Skrev ett utkast om mina tankar när jag var mitt i det för några veckor sen men har inte vågat publicera det än..

  Jag tycker att du är så himla modig som skriver ut dina tankar och erfarenheter om att växa upp i en dysfunktionell familj, jag känner igen mig även om min familj var dysfunktionell på ett annat sätt.

  Sist vill jag bara säga att jag tycker att du har ett skrivspråk som är oerhört vackert och jag håller med dig – låt dig aldrig sluta skriva ! 🙂

  • Wilda Svara

   Åh jag blev så himla berörd av din kommentar. Jag har läst den flera gånger om. Så mycket bekräftelse på att det jag gör har betydelse och att det jag försöker förmedla når fram dit jag vill. Så ofta jag känner mig lite för annorlunda i bloggvärlden, men du och fler med dig bekräftar att det behövs. Tack för det.

   Så spännande att du skrev om tankarna efter videon. Det inlägget vill jag läsa! Känner du att du behöver bolla det med någon så är det bara att säga till. Förstår känsligheten i det.

   Tack för det du säger. Det har tagit tid. Och jag behöver alltid vara noga med att inte gå över mina gränser för vad som känns okej att berätta. Steg för steg vågar jag berätta lite till. Kram på dig och välkommen hit!

 6. Pingback: Gratis kläder för en bättre miljö. | REAKTIONISTA

Kommentera