Fina fina läsare! Ni vet väl att ni är fantastiska? Varje gång jag märker att någon har läst här, genom en kommentar IRL eller här på bloggen så fylls mitt hjärta med värme och ljus. Ni är de ständigt återkommande stjärnögonblicken, som jag inte någonstans tar för givet. Varje kommentar sitter jag och suger i mig länge med handen mot bröstkorgen. Överväldigad. SÅ: tack!!!

Det har varit en intensiv studievecka som förväntat: seminarium om psykologiska teorier i måndags och många timmars gruppstudier och föreläsningar resten av veckan. I torsdags lämnade jag skolan kl 18 och i fredags var värken en djävul på axeln hela dagen. I helgen har jag mest försökt ta igen mig, med svampplockning och lugna timmar i soffan. Det kommer inte göra allt men det räcker långt. Ändå är det skratten jag minns mest av från veckan.

Idag tänker jag fortsätta soffhänget under värmefilt medan tio liter kantareller ligger på tork. Orimliga mängder, helt klart. Lycklig för det. Som jag sa till Daniel igår “nu behöver jag bara ett rött hus på landet så är livet komplett”. Så känns det. Fasen vilket fint liv jag har!

Wilda blommig skjorta second hand - reaktionista.se

     Min blommiga skjorta som jag helst villa ha varje dag.

     Få ett ärligt och eftertänksamt svar på frågan “hur mår du?”.

     Använda psykologiska teorier om beteenden för att analysera Pippi, Karlsson, Ronja och Emil. Skrattade med magknip ibland, trots att det stundtals var ganska hemskt. Pippi blev ordinerad 12-stegsbehandling för sitt missbruk och tid med hästar eftersom hennes fantasivän Lilla Gubben är en häst. Socionomhumor ändå 😉

     Pirret i magen i hans närhet.

     Stora hav av stora trattkantareller vart än ögat såg.

Oktober i svampskogen - reaktionista.se

     Solen, när den tar sig igenom och färgar världen.

     Att jag lär mig att avskärma andra människors känslor och negativa stämningar och behålla min egen känsla mer och mer. Jag blir gråtfärdig av att skriva det, för att det är något jag har kämpat med så länge.

     Ginger Beer.

     Höstlöven som får allt mer av starkare färger, och det röda, som i allén nedan.

     En vän som var på besök i Eskilstuna och hade en timme över, som blev en av veckans finaste timmar.

Oktober i svampskogen - reaktionista.se

     Värmefilten att sova under, som lindring för en värkande kropp.

     Bli bjuden på godsaker av några i studiegruppen. Det behövdes verkligen denna vecka.

     Ligga kvar i sängen en stund på morgonen och skratta och skoja.

     Prata engagerat om allt det jag lär mig nu med stjärnmamman som också är socionom.

     Ekollon som börjar gro ett efter ett.

Odla ekollon inomhus vecka ett - reaktionista.se

     Att kunna dra skämt om “andra bullar” hela kanelbulledagen. :p (Sorry alla som råkade ut för det haha)

     Uppfriskande skratt under en föreläsning.

     Få sms om att sambon har handlat det jag behövde till middagen när jag var trött och sliten.

     Redigera text och känna mig kompetent i det.

     Färgerna i skogens fukt som smälte samman så vackert.

Oktober i svampskogen - reaktionista.se

     Komma hem och vara fri från studier en kväll.

     Två härliga praktiker inom socialt arbete som gav ny energi efter en lång studievecka.

     Den godaste kanelbulle jag vet (ICA:s frysta) på kanelbullens dag.

     När värken mildrats under en natts sömn.

     Att tomaterna mognar en efter en i dagsljuset.

Tomater får mogna inne - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Om du liksom jag vill driva upp en liten ek kan jag tipsa om Sofias inlägg som i all sin vackert också beskriver vad du behöver veta.

     Johanna har släppt sin proffsiga podd om hållbart mode. Det första avsnittet handlar om att ta första steget och gästas av Elin. Sååå inspirerande!

     Och på tal om Elin! Hon har skrivit ett teknifikt blogginlägg om hur iPhones nya uppdatering gör det möjligt att ställa in skärmtid per dag. Vågar du? Behöver du?

     Marias foton är extraordinära och så nära samtidigt. Följ med i höstdimman och i hennes morgon på landet.

     …och idag blir det dubbellänk till Maria för ni får inte missa detta innerliga inlägg: om hur en vilja att förändra kan få motsatt effekt.

Hur har du det just nu?

9 kommentarer

 1. systeryster Svara

  Åh va kul! Håller också på att odla små ekar! Så spännande o se om vi lyckas få till nå miniträd😃. Har lagt mina i vatten som ja byter ofta, läste blogg inlägget först nu! Hoppas dom inte ruttnar nu bara 😄

  • Så kul! Ja vi får se om det lyckas. Jag får be Daniel byta vatten nu när ni är borta 😉 Jag ska snart ta upp mina och sätta dom i mini-vaser. 😀

 2. Det där med att du har slutat att bli lika påverkad av andra människors energier låter helt fantastiskt. Det jobbar jag på fortfarande. Det enda råd jag hört är “tänk dig att du är i en bubbla”, men det funkar sådär. 😉 Du skulle supergärna få skriva ett blogginlägg om det, hur du har lärt dig att skärma av stämningar o andras energier! Tips tips, skulle vara jätteintressant! <3

 3. Så himla fint att läsa om allt fint du gör, och har omkring dig! <3 Blir nyfiken på kantarellerna, har aldrig torkat vanliga (trodde de var tvungna att förvällas?! berätta gärna hur du tar hand om skogens skatter). Håller också tummarna för att du en dag har din alldeles egna röda lilla stuga. OCH: inte att glömma – så otroligt fina bilder. I vanlig ordning. Ser ut som att ni har riktigt sprakande höst fortfarande. Här är den snart över, och då tänker jag låta dina bilder förlänga den åt mig <3

  • Tack Thea! <3 Vi torkar trattisar (och några få gula kantareller fick också torka) på hushållspapper på ugnsplåtar och brickor. Men häromdagen insåg vi att vi behövde skynda på processen och torkade därför några plåtar i ugnen på ca 30-40 grader. Det tog 2 timmar per plåt men det var det värt 😉 Jag blir också djupt berörd för att du ser mina bilder. Jag har varit osäker länge i mitt foto men nu mot hösten började det vända och jag kan känna den där tonen i mig som jag behöver för att få till stämningen mer. Så verkligen: TACK! Jag var ute idag igen så snart kommer det nya höstbilder <3

 4. Alltså vad den här årstiden klär dig. Dina bilder tar som nya språng och allt går i dina färger. Det är sensationellt!

  Och att skriva att man sitter och känner in varenda kommentar med handen på hjärtat skulle låta konstlat från precis alla andra personer, men med dig vet jag att det är sant och jag kan se det framför mig. Du är en av de bästa jag vet på att känna in och uppskatta! Det är också en superkraft.

  • Den här kommentaren tog en extra stund att lägga tillrätta i bröstkorgen, för den gav mig så många varma starka känsla på en gång 😉 Tack för att du ser mig, låter mig få vara jag i mitt unika jag och att du tar vara på och ger av det skimmer som finns i dig. Att få ta del av det är som en oändligt varm kram varenda gång. Jag trivs så bra i mitt skapande just nu, även om det enbart räcker till foto för tillfället. Och att du ser det gardet extra magiskt. <3 TACK!

 5. Pingback: OKTOBER 2018 | själslig styrka och kantareller | REAKTIONISTA

Kommentera